Kill the Lights (US/UK)

Voor fans van Bullet for my Valentine

concert
metal

Datum

di 30 apr 2024

Locatie

Power stage

Deuren open

19:30

Aanvang

20:00

v.a. € 20.50

Sommige banden overstijgen alle grenzen en barrières. Kill The Lights koestert dit soort verbinding tussen hen. Ook al heb je Michael "Moose" Thomas [drums] en Jason "Jay" James [bas] in Bridgend, Wales, James Clark [zang] in Minneapolis, MN, Jordan Whelan [gitaar] in Grand Rapids, MI, en Travis Montgomery [gitaar] in Dallas, TX, de muzikanten vinden elkaar in een ondoordringbare groove die fysieke afstand overtreft. Samen bundelen ze hun krachten rond een strakke, gespannen en stoere visie voor heavy metal, die zich manifesteert in opzwepende anthems en riffen die je door merg en been gaan.

Na miljoenen streams te hebben vergaard en lof te hebben ontvangen van onder andere KERRANG! en Metal Hammer, drijft een gevoel van onwankelbare eenheid hun tweede volledige album, Death Melodies [Fearless Records], voort.

"Het beste komt wanneer we samen zijn," verklaart Moose. "We maken urenlang grappen, drinken wat, en de nummers schrijven zichzelf. We zijn zo verbonden op deze manier. Er is geen pad. We proberen niemand na te bootsen. Dit is het eerste album dat echt klinkt als Kill The Lights."

Natuurlijk hebben de muzikanten een ongelooflijke staat van dienst...

Moose mede-oprichter van de multiplatina internationale zwaargewichten Bullet For My Valentine, terwijl Jay ook in de band speelde. James was frontman van Throw The Fight, en Jordan en Travis waren respectievelijk verantwoordelijk voor de gitaarpartijen bij Still Remains en Threat Signal. Bij het vormen van Kill The Lights ontdekten ze een onbedwingbare chemie, en brachten ze hun debuutalbum The Sinner uit te midden van de wereldwijde pandemie. Onder vele hoogtepunten behaalde "The Faceless" meer dan 2 miljoen Spotify-streams en telt nog steeds, gevolgd door "Through The Night" en "Shed My Skin", die elk de 1 miljoen passeerden. Metal Hammer beoordeelde het als "4 van de 5 sterren" en verklaarde: "Kill The Lights raken de groove en de glorie." Onderweg schreven en namen ze Death Melodies op tijdens sessies in Canada, Minneapolis, en over de plas in het VK met producers Chris Clancy en Colin Richardson. Een complex thema doordrong de muziek.

+Support: Changing Tides
Changing Tides is een metal band met 5 leden uit Noord-Brabant, Nederland. De band haalt in zijn muziek voornamelijk inspiratie en elementen naar voren uit zowel het metalcore als het deathcore genre. Door een combinatie te maken van stevige gitaarriffs, diepe breakdowns en mysterieuze (zang)orchestraties weten ze het publiek altijd luidkeels mee te laten zingen en in beweging te brengen.

Zang: Kasper Wienk/
Leadgitaar: Bas van Kampen
Ritmegitaar: Daan van Vucht
Basgitaar/Zang: Timmy de Man
Drums: Wesley de Witt

Meer metal