Toegankelijkheid

Bibelot wil voor iedereen toegankelijk zijn. Alle informatie over toegankelijkheid vind je op deze pagina. Mis je informatie, neem dan contact op met info@bibelot.net.

Rolstoeltoegankelijkheid

Bibelot is een poppodium met alleen staanplaatsen. Onze concertzalen hebben geen speciaal rolstoelpodium of rolstoelplaatsen, maar wij zoeken samen met jou naar de beste plek in de zaal. Bezoek je Bibelot in een rolstoel, dan kun je in onze ticketshop kiezen voor een rolstoelticket. Deze tickets zijn uitsluitend bedoeld voor rolstoelgebruikers. Vrienden of ondersteuners dienen een regulier ticket te kopen. We verzoeken bezoekers met een rolstoelticket (en hun vrienden/ondersteuners) om ruim voor opening van de zaal aanwezig te zijn in ons café Brandstof en zich te melden bij de bar. Om de drukte te omzeilen, zal één van onze hospitalitymedewerkers een kwartier voor opening van de deur met jullie de zaal in gaan om jullie je plek te wijzen en o.a. uitleg te geven over waar je de toiletten kunt vinden.

Kun je om medische redenen niet lang staan en wil je graag een zitplaats, dan dien je een regulier ticket te kopen en even een mail te sturen naar info@bibelot.net. Zo kunnen we je goed informeren en samen met je kijken naar de mogelijkheden.

The Hidden Disabilities Sunflower

The Hidden Disabilities Sunflower is een eenvoudig hulpmiddel waarmee je vrijwillig kunt delen dat je een handicap of aandoening hebt die misschien niet meteen duidelijk is – ​​en dat je misschien een helpende hand, begrip, of meer tijd nodig hebt. Je kunt een keycord vragen aan de bar in Brandstof. Onze hospitalitymedewerkers zullen dan af en toe bij je inchecken of je ok bent.

Power Stage

De Power Stage bevindt zich op de eerste verdieping en is te bereiken per lift. De Power Stage is een gelijkvloerse zaal met verhoogd podium. De beste plek voor een rolstoel? Rechts vooraan (aan deze kant zit de deur naar het toilet). Hou er rekening mee dat de meeste deuren van Bibelot zwaar zijn.

Main Stage

De Main Stage bevindt zich op de tweede verdieping en is te bereiken per lift. Tot onze spijt is deze zaal minder rolstoelvriendelijk door de hoogteverschillen. De zijkanten van de zaal zijn wél te bereiken per rolstoel. Wil je toch graag beneden plaatsnemen? Laat dit dan weten aan een van de aanwezige hospitalitymedewerkers. Het is afhankelijk van de drukte of dit mogelijk is. Hou er rekening mee dat de meeste deuren van Bibelot zwaar zijn. Let op: het balkon van de Main Stage is niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers. De beste plek voor een rolstoel? Rechts vooraan (aan deze kant zit de deur naar het toilet).

Brandstof

Ons café Brandstof bevindt zich op de begane grond, aan de zijde van het Energieplein. Brandstof is toegankelijk via een hellingbaan. Deze is ruim en bevindt zich in een rustig gedeelte van het café. Brandstof is niet gelijkvloers, maar elke laag is bereikbaar dankzij de hellingbaan. Het kan soms druk en daardoor krap zijn in Brandstof. Schroom niet om onze medewerkers om hulp te vragen. In Brandstof vind je de lockers. Deze zijn op verschillende hoogtes, en dus ook prima te gebruiken als rolstoelgebruiker. Om een locker te gebruiken, is een € 2 munt nodig, er is een wisselautomaat voor een munt, deze kost €3,-.

 

Recharge

Bibelot heeft een prikkelarme omgeving genaamd Recharge. Hier is iedereen welkom die even wil ontprikkelen. De Recharge bevindt zich op de vierde verdieping, dat is bij het balkon van de Main Stage. We houden de Recharge hufterproof en rustig door middel van camerabewaking. We hechten veel belang aan een prettige prikkelarmeruimte. Heb je opmerkingen/suggesties? Scan de qr-code die hangt in de Recharge en vul de vragenlijst in.

Parkeren

Dichtbij parkeren is geen probleem. Direct naast het Energiehuis staat een parkeergarage met dezelfde naam. Volg de borden ‘P Energiehuis’. Het tarief is hier €1,60 per uur en wordt berekend per minuut. Het maximale tarief tussen 18:00 en 06:00 uur bedraagt slechts €3,00. Waar je even rekening mee moet houden, is dat er alleen met PIN kan worden afgerekend.