Poppodium Bibelot

Veelgestelde vragen

Tickets

 • Waar kan ik tickets kopen?

  – Via de ticketknoppen op deze website
  – Via ons voorverkoopadres: Velvet Music Dordrecht, Voorstraat 180
  – Bij de kassa van Bibelot. Deze is bij concerten geopend tot 23:00 uur en bij dansfeesten tot 02:00 uur

  Op de aankoop van tickets en je bezoek aan Bibelot zijn bezoekersvoorwaarden van toepassing.

  Let op: Er zijn tegenwoordig veel websites die illegaal tickets verkopen. De prijs van deze tickets is vaak veel hoger dan de prijs die wij vragen. Daarnaast kunnen wij niet garanderen dat de tickets die deze websites verkopen niet vals zijn. Koop dus NOOIT via dit soort websites. Kijk voor meer informatie over dit onderwerp op Weet Waar Je Koopt. Is een concert uitverkocht? Kijk dan op Ticketswap, hier kun je veilig tickets kopen.

 • Hoe maak ik een account aan?

  Om tickets via onze website te kunnen bestellen, moet je eenmalig een account aanmaken. Dit doe je als volgt:

  – klik hier om naar onze ticketshop te gaan
  – klik op ‘nieuwe bezoeker’
  – vul je gegevens in en klik op ‘bewaar’

  Vervolgens krijg je een mailtje, waarmee je je account kunt bevestigen en een wachtwoord kunt kiezen.

  Inloggen doe je voortaan met je e-mailadres en je wachtwoord.

 • Ik heb geen tickets ontvangen / Ik ben mijn tickets kwijt.

  Het kan zijn dat de tickets in je spamfilter zijn beland. Controleer dit dus even in je e-mail account. Je kunt gekochte tickets altijd terugvinden in onze ticketshop. Nadat je bent ingelogd, vind je ze in het menu onder ‘mijn tickets’. Ons ticketsysteem Stager heeft ook een handige tool waarmee je alle gekochte tickets voor toekomstige evenementen opnieuw via e-mail toegestuurd krijgt.

  Heb je betaald, maar heb je de tickets niet via e-mail ontvangen en kun je ze ook niet onder ‘mijn tickets’ vinden? Neem dan contact op met ons ticketsysteem via dit formulier. Vul bij ‘organisator’ Bibelot in.

  Ben je tickets kwijt die je bij een voorverkoopadres of de kassa van Bibelot hebt gekocht? Dan kunnen we je helaas niet aan nieuwe tickets helpen.

 • Ik kan mijn tickets niet printen.

  Het is geen probleem als je je tickets niet kunt printen. Als je een smartphone hebt, kunnen we de barcode in de meeste gevallen gewoon scannen. Zorg wel dat het beeldscherm zo fel mogelijk staat ingesteld. Dit kun je doen in de instellingen van je telefoon.

 • Kan ik aan tickets komen voor een uitverkocht programma?

  Nee. Als een evenement als ‘uitverkocht’ op onze site staat, zijn er ook echt geen tickets meer te koop. Wij nemen geen tickets terug van bezoekers die besluiten toch niet te gaan. Je kunt wel kijken op websites als TicketSwap om te zien of iemand tickets over heeft.

  We raden je af om tickets te kopen via andere websites. Bij deze doorverkopers betaal je vaak een veel hoger bedrag en loop je het risico ongeldige tickets te kopen. Voor meer informatie over doorverkoop kijk je op: Weet Waar Je Koopt.

 • Ik heb tickets, maar nu gaan we toch niet.

  Helaas kan Bibelot geen tickets terugnemen, ook niet in geval van ziekte.

  Je kunt natuurlijk wel iemand anders blij maken met je tickets. Veilig je ticket verkopen? Probeer het dan via TicketSwap.
  Let op: TicketSwap is een externe partij. Wij nemen geen verantwoordelijkheid voor de onderlinge ruil van onze tickets via welk medium dan ook. Hier hebben we namelijk geen controle over.

 • Wat zijn servicekosten?

  Met de aankoop van een ticket gaan kosten gepaard, zoals voor het geautomatiseerde verkoopsysteem, de ticketingprovider en banktransactiekosten. Om deze kosten te dekken worden er servicekosten berekend. We vinden het belangrijk dat we gemiddeld gezien lage servicekosten hanteren. De servicekosten zijn als volgt:

  Tickets t/m 10 euro – 1 euro per ticket
  Tickets van 10,01 euro t/m 15 euro – 2 euro per ticket
  Tickets van 15,01 euro t/m 25 euro – 2,50 euro per ticket
  Tickets boven 25,01 euro – 3 euro per ticket

  Servicekosten worden toegepast ongeacht of tickets online, aan onze kassa of bij Velvet Music Dordrecht worden gekocht.

Bereikbaarheid

 • Kan ik in de buurt parkeren?

  Jazeker! Direct naast het Energiehuis staat een parkeergarage met dezelfde naam. Volg de borden ‘P Energiehuis’. Het tarief is hier €1,50 per uur en wordt berekend per minuut. Het maximale tarief tussen 18:00 en 06:00 uur bedraagt slechts €3,00. Er kan alleen met PIN worden betaald.

 • Is Bibelot bereikbaar via het openbaar vervoer?

  Trein
  Bibelot bevindt zich op loopafstand van Dordrecht Centraal Station. We werken er hard aan om onze voetdruk te verkleinen en moedigen onze bezoekers aan om te kiezen voor de wandelroute! Meer weten over deze verduurzaming? Klik hier!

  Bus
  Vanaf Dordrecht Centraal Station is Bibelot te bereiken via buslijn 10 (halte Energiehuisplein), buslijn 3 (halte Oranjelaan) en buslijnen 4 en 14 (halte Noordendijk). Wanneer je bij halte Noordendijk de weg oversteekt kom je op de Noordendijk. Het Energiehuis bevindt zich aan je rechterzijde.

 • Is er een fietsenstalling aanwezig?

  Direct naast het Energiehuis staat een parkeergarage met dezelfde naam. In deze parkeergarage bevindt zich een overdekte fietsenstalling. De fietsenstalling is dagelijks van 07.30 uur tot 01.30 uur geopend. Na 01.30 uur kun je je melden via de intercom bij de rolpoort. Na aanmelding via de intercom wordt de rolpoort door een beheerder op afstand geopend.

Programma

 • Een evenement is verplaatst of afgelast, wat nu?

  Als een evenement wordt afgelast, nemen we per e-mail contact met je op. Als een evenement wordt verplaatst, blijven je tickets gewoon geldig voor de nieuwe datum. Je hoeft hiervoor dus niets te doen.

  Is je evenement afgelast of ben je verhinderd op de nieuwe datum? Dan kun je twee dingen doen: je tickets aan ons doneren of de overeenkomst ontbinden. Stuur een mailtje naar info@bibelot.net en geef daarin aan of je de tickets doneert of dat je je aankoopbedrag terug wilt. Vermeld in dit geval ook je naam, bankrekeningnummer (IBAN) en ticketnummer(s).

  Wil graag je graag een donatie doen? Dat kan ook door een bedrag over te maken naar NL52 RABO 0363 5148 64 ten name van Stichting Bibelot. Dank je wel! Voor meer informatie over donaties kijk je hier.

 • Wat is het toegangsbeleid van Bibelot?

  Bij de toegang naar de Power Stage en Main Stage controleren we je tickets. Er is altijd security-personeel aanwezig om op je veiligheid toe te zien. Het is mogelijk dat er bij de toegang ook op andere dingen wordt gecontroleerd:

  – als er een minimumleeftijd geldt, dan moet je een geldig identiteitsbewijs kunnen tonen (geen kopie);
  – we kunnen blaastesten uitvoeren om te controleren of je niet teveel alcohol gedronken hebt;
  – we kunnen je fouilleren en je tas controleren om te voorkomen dat er drugs, wapens of gevaarlijke voorwerpen naar binnen komen.

  Binnen Bibelot gelden huisregels. Iedereen moet zich aan deze regels houden, zodat we het gezellig, veilig en verantwoord houden.
  Daarnaast hanteert Bibelot Algemene Bezoekersvoorwaarden.

 • Wat is het alcoholbeleid van Bibelot?

  Bezoekers jonger dan 18 jaar mogen geen alcohol bestellen of nuttigen. Bij twijfel over je leeftijd vragen we daarom om geldige legitimatie.

  Bij evenementen waarbij wij het risico op drankmisbruik groot vinden, kan een blaastest onderdeel zijn van de toegangscontrole. Het is ook mogelijk dat je op vertoon van je legitimatie een polsbandje ontvangt als je 18 jaar of ouder bent. Zonder polsbandje kun je dan geen alcohol bestellen.

  Het is voor meerderjarigen verboden alcohol te kopen en dit door te geven aan minderjarige bezoekers. Wij zien hier streng op toe en zullen je bij overtreding de toegang ontzeggen.

 • Geldt er een minimumleeftijd?

  Niet altijd, maar bij sommige evenementen wel! Als dit het geval is, dan staat dit expliciet vermeld bij het betreffende evenement. We kunnen dan bij de toegang je identiteitsbewijs controleren om te bepalen of je voldoet aan de geldende minimumleeftijd. Als dit niet het geval is, heb je geen recht op toegang en geven we ook geen geld terug. Let bij de aankoop van tickets dus goed op!

  Als er bij een evenement op onze website niets over een minimumleeftijd staat vermeld, dan zijn alle leeftijden welkom. Bij concerten is dit vrijwel altijd het geval.

 • Zijn er zitplaatsen?

  Nee, Bibelot is een poppodium met alleen staanplaatsen. Onze concertzalen hebben ook geen speciaal rolstoelpodium of rolstoelplaatsen, maar wij zoeken samen met jou naar de beste plek in de zaal. Heb je om medische reden een zitplek nodig, neem dan vooraf per mail contact met ons.

 • Zijn evenementen in Bibelot toegankelijk voor rolstoelgebruikers?

  Ja, je kunt onze zalen in een rolstoel bezoeken. Onze concertzalen hebben echter geen speciaal rolstoelpodium of rolstoelplaatsen, maar wij zoeken samen met jou naar de beste plek in de zaal.

  Bezoek je Bibelot in een rolstoel, dan kun je in onze ticketshop kiezen voor een rolstoelticket. Deze tickets zijn uitsluitend bedoeld voor rolstoelgebruikers. Vrienden of ondersteuners dienen een regulier ticket te kopen. We verzoeken bezoekers met een rolstoelticket (en hun vrienden/ondersteuners) om ruim voor opening van de zaal aanwezig te zijn in ons café Brandstof en zich te melden bij de bar (dit is niet verplicht). Om de drukte te omzeilen, zal één van onze hospitality-medewerkers een kwartier voor opening van de deur met jullie de zaal in gaan. Jullie komen dan in een lege zaal binnen, waardoor er alle ruimte en gelegenheid is om een geschikte plaats in de zaal de zoeken.

  Als jullie later dan een kwartier voor opening van de deur in Brandstof aanwezig zijn, kunnen wij helaas niet meer garanderen dat we je naar een goede plek kunnen begeleiden.

 • Hoe voorkom ik gehoorschade?

  We vinden het belangrijk dat je blijvend van muziek kan genieten. Live muziek is luid, zodat iedereen de muziek goed kan horen. Ook als er in de zaal talloze gesprekken plaatsvinden. Het gevolg is wel dat de muziek gehoorschade tot gevolg kan hebben. Daarom bieden we bij de beide popzalen oordopjes aan voor minder dan de prijs van een pilsje. Ook steunen we de campagne I Love My Ears. In Brandstof staat een machine waarin onder meer verschillende soorten oordopjes gekocht kunnen worden. Deze machine accepteert geen contant geld.

 • Kan ik de zalen van Bibelot huren?

  Ja, het is mogelijk om de zalen van Bibelot te huren. Bekijk onze verhuurpagina voor alle mogelijkheden.

 • Mag ik roken in Bibelot?

  Nee, de voormalige rookruimtes in de Power Stage en de Main Stage mogen niet langer voor dit doel worden gebruikt. Roken mag uitsluitend buiten het gebouw. Dit geldt ook voor het roken van e-sigaretten (‘vapen’).

Overige

 • Hoe betaal ik in Bibelot?

  Je kunt in Bibelot alleen met een bankpas of creditcard betalen. Bibelot accepteert bankpassen met logo’s van Maestro of V-Pay en creditcards van Visa en Mastercard. Het is niet mogelijk om contant geld op te nemen in Bibelot of het Energiehuis. De dichtstbijzijnde pinautomaat is op 10 minuten loopafstand van het Energiehuis. Uitsluitend in het geval van een pinstoring is het mogelijk om met contant geld te betalen.

  Bibelot werkt niet langer met consumptiemuntjes. Heb je nog blauwe muntjes in bezit? Print dit formulier. Lever het ingevulde formulier samen met de munten in bij de bar in Brandstof. Per post opsturen kan ook. Restitutie vindt plaats binnen vier weken na ontvangst.

  Voor gebruik van een locker is een token vereist. Deze kun je voor 3 euro kopen bij een automaat. Het is ook mogelijk om met een 2-euro-munt te betalen, maar deze zijn in Bibelot niet verkrijgbaar en dien je dus zelf mee te nemen.

  Verwacht je in Bibelot merchandise van een artiest te kopen? Neem dan voor de zekerheid contant geld mee. Het is niet altijd mogelijk om te pinnen bij een merchandise-stand. Contant geld opnemen is in Bibelot niet mogelijk.

 • Zijn de eindtijden zoals vermeld op het ticket altijd accuraat?

  Nee de eindtijden van onze events zijn altijd onder voorbehoud, maar zijn wel onze best mogelijke inschatting vooraf.

 • Hanteert Bibelot algemene voorwaarden?

  Jazeker. Op je bezoek aan Bibelot zijn de Algemene Bezoekersvoorwaarden van onze brancheorganisatie van toepassing. Alle bij deze branchevereniging aangesloten poppodia hanteren dezelfde voorwaarden. Wel zo gemakkelijk.

  Voor je bezoek aan onze website en gebruik van onze nieuwsbriefservice en kaartverkoopsysteem, geldt dit privacybeleid.

 • Hoe gaat Bibelot om met mijn privacy?

  Wij nemen je privacy natuurlijk heel serieus. Ons privacybeleid vind je hier.

 • Ik ben iets kwijtgeraakt in Bibelot.

  Als je iets bent verloren tijdens een bezoek aan Bibelot, kun je een mail sturen naar info@bibelot.net. Vermeld hierin minimaal je voor- en achternaam, je telefoonnummer en een omschrijving van het door jou verloren voorwerp. Wij zullen de eerstvolgende werkdag kijken of er iets is gevonden en je dit direct laten weten.
  Kledingstukken die meer dan drie maanden blijven liggen en waarvan de eigenaar zich niet meldt, worden geschonken aan het Leger des Heils of een ander goed doel.

  Ben je elders in het Energiehuis iets kwijtgeraakt, neem dan contact op met de centrale balie van het Energiehuis via telefoonnummer 078 639 79 79.

 • Ik heb een klacht of een idee.

  Als je ergens ontevreden over bent, vinden we dit natuurlijk erg jammer. We hopen dat je je klacht met ons wilt delen, zodat we er iets van kunnen leren. Klachten kun je melden bij onze directeur, via mail. Vermeld hierbij in elk geval je naam en adresgegevens en probeer je klacht zo volledig mogelijk te omschrijven.
  Je gegevens worden door Bibelot nooit aan derden ter beschikking gesteld, tenzij je daar zelf schriftelijk toestemming voor geeft.

  Ideeën zijn altijd van harte welkom, bel of mail ons gerust! Je vindt gegevens van onze medewerkers hier.

 • Ik wil optreden in Bibelot, met wie moet ik contact opnemen?

  Leuk! Onze programmeurs helpen je graag verder. Je vindt hun contactgegevens hier.

  Studio Brandstof
  Wil je optreden in café Brandstof? Stuur een mail naar Vera. Elke vrijdag toveren we ons café Brandstof om tot muziekcafé. Artiesten spelen een semi-akoestische set van +/- een uur.

  We ontvangen ontzettend veel aanvragen. Op algemene (en saaie) berichten wordt daarom niet gereageerd. Wees origineel en zorg dat je opvalt! Liever een zaal huren? Bekijk onze verhuurpagina voor alle mogelijkheden.

 • Heeft Bibelot huisregels?

  Ja, onze huisregels kun je hier vinden: Huisregels

 • Heeft Bibelot lockers?

  Er zijn inderdaad lockers. Deze bevinden zich in ons café Brandstof op de begane grond. De afmetingen van de lockers zijn:
  Klein: 37cm diep, 28cm breed en 23cm hoog. Groot (onderin): 37cm diep, 28cm breed en 35cm hoog
  Om een locker te gebruiken, is een € 2 munt of een token nodig. Een token kun je kopen in een van onze automaten en kost € 3,-. De tokens betaal je met je pin. Let op! Tokens kun je maar één keer gebruiken.

 • Kan ik met de Dordtpas evenementen in Bibelot bezoeken?

  Dat kan! Met de Dordtpas ontvang je gratis entree op alle edities van Reggae Central, Verzoekmachine, Black-Out Festival, Dordrecht Metal Fest en meer! Alle deelnemende evenementen vind je in onze agenda of door in de zoekfunctie links bovenaan de website ‘dordtpas’ te typen.

  Wil je een van de genoemde concerten of feesten bezoeken? Neem dan uiterlijk een week voor aanvang van het evenement via e-mail contact op met publiciteit@bibelot.net. Geef aan welk evenement je wilt bezoeken en vermeld daarbij ook je pasnummer. Het ticket ontvang je dan digitaal via e-mail. Met dit ticket kun je de zaal betreden. Kijk voor meer informatie over de Dordtpas en deze actie op de Dordtpas website.

 • Mijn vraag staat er niet tussen?

  Als je op deze website geen antwoord op je vraag kunt vinden, stuur dan een mailtje naar info@bibelot.net. Mails worden doorgaans op de eerstvolgende werkdag beantwoord.