Duurzaam Bibelot

Green Stages

Bibelot heeft zich aangesloten bij het GreenStages convenant. Samen met tientallen andere podia uit heel Nederland zijn we met specialisten en adviseurs aan de slag gegaan met een duidelijke missie: een duurzame cultuursector! Door onze krachten te bundelen kunnen we nóg beter werken aan een groen Bibelot.

Meer over Green Stages Meer over Green Stages

Less plastic is fantastic

Bibelot wil graag 100% van de plastic bekers apart inzamelen en recyclen. We hebben jou als bezoeker daarbij nodig. We werken met een circulair bekersysteem en alle bekers en flesjes moeten terug naar de bar. Download de infographic om te zien hoe dit werkt.

Bibelot gaat voor een duurzame cultuursector! Door onze krachten te bundelen kunnen we nóg beter werken aan een groen Bibelot.

Groen uit, groen thuis!

Laat de CO2-verslindende auto staan en stap op de fiets. Die parkeer je in de overdekte fietsenstalling van de parkeergarage naast het Energiehuis. Of neem een Donkey Bike, deze deelfietsen staan naast de entree voor je klaar. Kom je met de trein? Dan kan je op het station natuurlijk ook een OV-fiets pakken, of de benenwagen.

Support your locals!

Bibelot houdt van lokale muziek, maar ook van lokale lekkernijen. Heb jij bijvoorbeeld de bieren van Ebontree en de Stadsbrouwerij al geproefd? Door zaken te doen met lokale ondernemers steunen we de lokale economie en verminderen we de hoeveelheid vervuilend transport.

Hergebruik werkt

Op een podium zijn er aan een paar dingen nooit genoeg: tape en kabelbinders. We hebben voorgoed afscheid genomen van de ‘tie wraps’ die je aan het einde van de avond te lijf gaat met een tang. Tegenwoordig gebruiken we alleen nog maar de herbruikbare variant. Zo genereren we nóg minder afval.

Verie Veggie

Wist je dat de catering voor crew en artiesten in Bibelot altijd vegetarisch is? Minder vlees is natuurlijk veel beter voor het klimaat en laten we eerlijk zijn: we kunnen best zonder! Bij ons aan tafel daarom alleen de lekkerste gerechten zonder vlees of vis. Blijft er eten over? Onze vrijwilligers mogen altijd een bakje volscheppen voor thuis.

Digital nomads

Tijdens de coronacrisis zijn we met z’n allen veel meer thuis gaan werken, bij veel organisaties bleek dat best goed te werken. Bij Bibelot mogen we lekker vanuit huis werken als we dat willen. Zo kan de ene collega meer tijd doorbrengen met zijn zoontje, en hoeft de ander niet iedere dag in de file te staan. Dinsdag is de vaste ‘kantoordag’ waarop iedereen aanwezig is. Dan is het gezellig met de collega’s, kunnen we samen lunchen en ‘face to face’ overleggen. Minder auto’s op de weg, de verwarming hoeft niet aan, de lichten branden minder vaak, winst alom.