Pestilence + MagnaCult (release show)

Let’s find clarity and relief beyond the gates of eternity

concert
metal

Datum

za 28 dec 2024

Locatie

Power stage

Deuren open

20:30

Aanvang

21:00

v.a. € 22.50

Maak je klaar om de rauwe energie van Pestilence & MagnaCult live op het podium te ervaren! Bereid je voor op een onvergetelijke avond van onophoudelijke death (groove) metal. Noteer de datum en sluit je bij ons aan terwijl we onze woede ontketenen. MagnaCult zal nummers van hun aankomende album spelen en de Nederlandse deathmetallegendes Pestilence zullen zich verdiepen in hun uitgebreide catalogus van beroemde death metal klassiekers.

Pestilence
Pestilence, een van de eerste grote bands uit de Nederlandse extreme metal underground van de jaren '80, is nog steeds vitaal en ambitieus. Onder leiding van oprichter Patrick Mameli werkt de band aan twee nieuwe albums en ging in maart 2024 op Europese tournee. Het album "Portals" met nieuw materiaal is in de herfst van 2024 uitgebracht.

De huidige line-up bestaat naast Mameli uit Rutger van Noordenburg op gitaar, Michiel van der Plicht op drums en Roel Käller op bas. Rutger, die in 2019 bij de band kwam, introduceerde Michiel als drummer. Roel Käller verving in 2023 de vorige bassist Joost van der Graaf. De band heeft een sterke chemie en werkt momenteel aan een alternatieve compilatie van klassieke nummers, getiteld "Levels of Perception".

Pestilence heeft een rijke geschiedenis en heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van de death metal met albums zoals "Consuming Impulse" en "Testimony of The Ancients". Na hun comeback in 2008 bracht de band succesvolle albums uit, zoals "Hadeon" (2018) en "Exitvm" (2021). Ondanks personeelswisselingen blijft de band vooruitstrevend en vernieuwend, en Patrick Mameli benadrukt dat hij altijd streeft naar verbetering en verandering. De aankomende albums en tournees zullen nieuwe hoofdstukken toevoegen aan het indrukwekkende verhaal van Pestilence, een band die relevant en compromisloos blijft.

MagnaCult
Als een dominante kracht in groove death metal heeft MagnaCult een toegewijde aanhang opgebouwd, en heeft het podium gedeeld met gerenommeerde acts (zoals Five Finger Death Punch, Six Feet Under, Devildriver en vele anderen) door heel Europa. Hun explosieve live-optredens trekken het publiek aan en stimuleren de voortdurende groei van de band. Met plannen om in 2024 en 2025 uitgebreid te touren in Europa en de VS, staat MagnaCult klaar om hun Cult-aanhang te vergroten met hun nieuwe release.

Het nieuwe album van MagnaCult belichaamt een perfecte fusie van intense gitaarsolo's, meeslepende baslijnen en old school death metal groove, gevormd te midden van persoonlijke worstelingen en de wereldwijde pandemie. In samenwerking met Matt Bayles (Norma Jean, Mastodon, Pearl Jam, Minus the Bear en vele anderen), bevat het album tien krachtige tracks die een krachtige en duistere reis vertellen.

Meer metal