Dordrecht Metal Fest

i.s.m Dordrecht Metal

concert
Dordtpas
metal

Datum

vr 8 mrt 2024

Locatie

Power stage

Deuren open

18:30

Aanvang

19:00

v.a. € 11.00

We bundelen opnieuw de krachten met Dordrecht Metal om de Dordtse metal gemeenschap te trakteren op een avond vol pure metalen waanzin! We presenteren een stevige line-up met een divers geluid. Tijd om de biertjes in te slaan en je klaar te maken om de hele avond te headbangen, want deze avond belooft een genadeloze stortvloed van gitaargeweld die je sprakeloos zal achterlaten.

Bands:
Headless Hunter
In de donderende stad Eindhoven ontketent Headless Hunter een meedogenloze aanval van trashmetal. Geïnspireerd door bands zoals Exodus, Warbringer en Insanity Alert, dompelen ze je onder in een onvergetelijke ervaring van opzwepende riffs en lochte drums. Met ontembare energie en een vleugje humor sleuren ze je mee in een muzikale lawine, waarbij ze geen genade tonen.

Rectal Smegma
Oorspronkelijk opgericht in 2003 door vier jongens uit het westen van Nederland, die besloten om brute gore grind te creëren met veel groove, blastbeats en een humoristische feestelijke sfeer. De band heeft gedurende hun bestaan enkele wijzigingen ondergaan in de bezetting van gitaar en bas, maar is in 2015 begonnen met hun meest recente en sterkste line-up, en ook dronkener dan ooit. De muziek heeft in de tussentijd ook enkele veranderingen ondergaan, evoluerend van Neanderthaler porno gore grind naar snelle agressieve blastende goregrind met veel groovy death metal en zelfs enkele hints van punk. Er zijn inmiddels vijf volledige albums uitgebracht, evenals verschillende split-albums. In de loop der jaren heeft Rectal Smegma verschillende tours gedaan in Europa, Mexico, Japan en Zuid-Amerika, evenals op grote festivals zoals Wacken Open Air, Hellfest, Summer Breeze, PartySan, Obscene Extreme en nog veel meer. Nieuw materiaal voor het volgende volledige album is in de maak, en de band staat klaar om de weg op te gaan

DAUTHUZ
Sinds 2015 bestookt DAUTHUZ (ouderwetse straattaal voor: "Het Proces van Sterven") Nederlandse oren met hun eigen verknipte versie van hersenschuddende, bonzende Old-School Death Metal. Vijf maanden na de oprichting brachten ze de vier nummers tellende EP 'DAUTHUZ' zelf uit, wat een eerste goedkeuring opleverde van de extreme metalgemeenschap. Hun debuutalbum 'DESTINED FOR DEATH' werd een jaar later uitgebracht via WormHoleDeath, samen met een videoclip in samenwerking met Marloes Voskuil, de zangeres van IZEGRIM. Het album kreeg overal positieve recensies en opende de weg naar vele optredens gedurende het volgende jaar, waaronder het voorprogramma van David Vincent's I AM MORBID en Vltimas, Nederlandse iconen Sinister, en een optreden op het STONEHENGE FESTIVAL.

Noctambulist
Noctambulist is een atmosferische post-black metalband uit Tilburg. De band, in 2015 opgericht door de huisgenoten J.D. Kaye, Sam C.A. en Mitchell Scheerder, maakt keiharde melancholische black metal, vermengd met duidelijke invloeden uit de post-rock, new wave, shoegaze en post-punk. Nadat de lineup compleet werd gemaakt door Tristan Tabbers en Stef Heesakkers - en een duidelijk herkenbaar eigen geluid werd ontwikkeld - brachten ze hun full-length debuut 'Noctambulist I: Elegieën' uit op Northern Silence Productions.

Noctambulist is een artiest van contrasten; van de hoogtes van de serotoninetop naar de dieptes van de dalen van ontwenningsverschijnselen, van de leemte naar het grandioze, van pracht tot afgunst.

Dodentocht
Dodentocht is een Sludge/Deathdoom band ontstaan uit de grimmigste gootjes van Nederland. Gevormd door een fortuinlijke ontmoeting in Eindhoven (Nederland). De entiteit Dodentocht begon te repeteren, onder invloed van bands als Dystopia, Conan, Noothgrush en Down. In korte tijd schreven en namen ze hun debuutsingle Cogs of Existence op (13-01-2023) en kort daarna hun tweede single Confused Ideals (28-02-2023), die ze onafhankelijk uitbrachten. Na deze releases speelde Dodentocht talloze live shows door heel Nederland, waarbij ze grote steden als Amsterdam, Utrecht, Eindhoven en Haarlem aandeden. Hun live shows zijn energiek maar grimmig, met de nadruk op intensiteit. Onverontschuldigende teksten over nihilisme, misantropie, zelfhaat en alles wat duister is, schrijven ze met een zelfdiagnose van wat sludge en deathdoom voor hen betekenen.

Gratis entree met je Dordtpas! Wil je dit concert bezoeken? Neem dan uiterlijk 1 week voor het evenement via e-mail contact op met publiciteit@bibelot.net. Geef aan welk evenement je wilt bezoeken en vermeld daarbij ook je pasnummer. Het ticket ontvang je dan digitaal van Bibelot via e-mail. Met dit ticket kun je de zaal betreden. Alvast veel plezier! Let op er zijn maar een beperkt aantal tickets beschikbaar! OP = OP

Meer metal