Dance with Dragons + TerraDown

EP release: Escape into Darkness

concert
metal

Datum

zo 14 apr 2024

Locatie

Power stage

Deuren open

13:30

Aanvang

14:00

v.a. € 13.00

ENERGIE! Dat is het eerste wat je voelt als je Dance with Dragons (NL) live aan het werk ziet. Deze zeer ervaren band bestaat uit muzikanten die al geruime tijd samen spelen met als resultaat een goed geoliede machine vol enthousiasme en energie die van het podium af spat!

Op 14 april brengt Dance with Dragons haar EP “Escape into Darkness” uit. De band gaat er prat op alles live uit te voeren, zonder orkestbanden of backing tracks. Dat is natuurlijk enkel mogelijk door maar liefst vier vocalisten, die alle zangstijlen van klassiek, pop tot grunts en screams op zich nemen.
Het genre laat zich lastiger omschrijven, full energy melodic metal dekt de lading het best. Melodieuze metal gecombineerd met keyboards en catchy zanglijnen, vaak symfonisch, soms ronduit poppy en dan weer duister en snoeihard. Als kers op de taart zorgen de krachtige vocalen van Sanne Kluiters voor veel afwisseling. Maar vergis je niet, wanneer je denkt te weten waar het heen gaat doen deze draken het nét weer even anders.


Support door: TerraDown
Een band met liefde voor harmonie, experimentele technische hoogstandjes en een vleugje theater. TerraDown bestaat uit vijf getalenteerde leden uit heel Nederland. Hun reis begon in 2016 met als eerste mijlpaal hun optreden tijdens Wacken Open Air in 2019. Dit werd gevolgd door de release van hun eerste album Judgement in 2020.

In 2023 zetten ze weer een stap verder in hun carrière met de release van de EP en bijbehorende videoclip: 'Checkmate'. Hier wordt een persoonlijk verteld over het verlies van controle en het overwinnen van fysieke en mentale uitdagingen.

Meer metal