TEMPER! Block Party

Ontsnap aan traditionele Koningsdag met TEMPER!

gratis
gratis
garagerock
punk
rock

Datum

za 27 apr 2024

Locatie

Energieplein

Deuren open

12:30

Aanvang

13:00

gratis

Geen zin in die traditionele Koningsdagfeestjes met oranje tompoucen, oud hollandse spelletjes en vrijmarkten?
Mooi! Wij hebben namelijk een nieuw gratis Punk/Garage/Rock Festival waar je al je Koningsdag frustraties van je af kunt schreeuwen!
Bibelot presenteert de eerste editie van TEMPER! hier ontdek je een Koninklijke lading aan de beste Punk, Garage en Rock.

TIMETABLE
Yummy: 14:00 - 15:00
De Gijsjaradijsja Band: 15:45 - 16:30
ZOEKHETUITMAN: 17:30 - 18:30
Captain Kaiser: 19:00 - 20:00
Max Hell: 20:30 - 21:30
Tusky: 22:00 - 23:00
Afterparty: It's Not A Phase, Mom!: 23:00 - 02:00

LINE-UP:
Tusky
Met twee LP’s en een EP op zak mag het zeer duidelijk zijn dat de band hun honger voor luide, snelle en furieuze punkrock blijft voeden en nu terug is met hun nieuwe LP: ‘Tusky’. Festivals als Noorderslag, Zwarte Cross en Jera on Air zijn getuige geweest van de punkrock wervelwind die hun podia vernietigt. Stukje bij beetje winnen ze de harten van veel nieuwe luisteraars en breiden ze hun fanbase uit door zowel op als naast het podium de beste versie van zichzelf te zijn. Gewapend met twaalf nieuwe tracks is de band klaar om hun liveshow naar een hoger niveau te tillen. Meer band, meer energie, meer entertainment en vooral: meer Tusk. Raging guitars will make you see the Tusk will make your eardrums bleed!

Yummy
Nieuw vanuit de woeste industrie van Dordrecht reist Yummy. Dit is de nieuwe sound uit de vijfde dimensie waar jazz, krautrock is en de blues een stapel pillen dat je neemt voor het ontbijt! Verwacht spacey sounds ingegoten met ijzeren beats en wervelende gitaren. Onder wordt boven en boven bestaat niet. Dit is piek Mental Rock. PSYCHOLOGISCHE GEVOLGEN!

ZOEKHETUITMAN
Deze band van Dordtse bodem heeft punk en PFAS in hun bloed. ZOEKHETUITMAN is een recht-toe-recht-aan punkgroep die elke plek sloopt waar ze spelen. Ze spelen strakke nummers met uiteenlopende teksten. Bijvoorbeeld over hun afkeer tegen PFAS-producent Chemours, het koningshuis, toeristen in Dordt en het kapitalisme. In 2023 wonnen ze de finale van de Grote Prijs van Dordt, waarmee duidelijk werd dat het tijd is voor verandering. Verwacht een energieke show met een duidelijke boodschap, waar je met een piep in de oren en een vuist in de lucht weer van vertrekt!

Max Hell
Max Hell, opkomend talent in de Indie en Rammelrock scene, debuteerde in 2021 met zijn band op de Nederlandse podia met voorprogramma’s van Sophie Straat en Personal Trainer. Zijn muziek, ontstaan als slaapkamer experimenten met laptop en microfoon, is een mix van tegenstellingen: zacht/hard, lief/ruig, pop/punk. In 2023 werd Max geselecteerd als Popronde 3voor12 talent en met een succesvolle Popronde wist hij direct een plekje op Noorderslag 2024 te bemachtigen. Zijn EP ‘Who the hell is Max?’ verschijnt in het voorjaar van 2024, gevolgd door een landelijke tour.

De Gijsjaradijsja Band
Ze brengen een mix van kleinkunst en punk. Nederlandstalig wordt er gezongen over existentiële en maatschappelijke thema’s. Gijsjaradijsja is de aanstichter van dit gezelschap. Deze YouTube-idioot kreeg 15 jaar geleden met slecht gekende Pokémonparodieën op YouTube veel kijkers. Daarna is het een tijdje stil geweest, maar sinds een paar jaar upload hij weer filmpjes, vooral van zijn muziek. Deze nummers worden nu vertolkt met De Gijsjaradijsja Band. Lijkt me duidelijk.

De band bestaat uit overpowered nerds met verdacht veel podiumervaring. Drums, bas, gitaar, samples, sax en digitale accordeon spelen hard en snel. Een feestje op het spectrum.

Captain Kaiser
Niemand is verantwoordelijk voor het succes van Captain Kaiser zelf, buiten de vijf Kempenzonen die erin zitten. Ze zijn punk tot in de poriën en zetten zalen in het zweet, zonder hype en zonder bullshit. Beloftevol, noemen ze dat ook wel. Groeien gaat voor de band niet enkel over de stap van het jeugdhuis naar de Trix of De Roma, waar Captain Kaiser trouwens al mocht staan, maar ook over blijven zoeken naar hoe het muzikaal sterker en emotioneel dieper kan. Onder impuls van producer en hardcore-eindbaas Jay Maas (Defeater) blijft de groep pakkende melodieën spuwen, maar is ze vooral rauwer en rijper gaan klinken. De ene roept dan postpunk en de andere hardcore, maar je kan de songs ook gewoon voelen, daar waar ze pijn doen.

Meer garagerock, punk en rock