Studio Brandstof: L’Asset

gratis
concert
electro
pop

Datum

vr 2 feb 2024

Locatie

Brandstof

Deuren open

16:00

Aanvang

23:30

gratis

L’Asset: Een eigenzinnige Alt-Artpop band uit Haarlem. De muziek is flamboyant in de basis, intens, maar nergens zwaar op de hand. In Tessa’s heldere, Britpop-type stem, die vaak wordt
vergeleken met die van Florence + The Machine, Kate Bush en Björk – is altijd noodzaak voelbaar. Muziek is haar manier om haar emoties en de wereld beter te begrijpen: het is als therapie.
L’Asset is de band gevormd rond zangeres, songwriter en producer Tessa Lamers en de naam maakt hen één. Samen met powerhouse muzikanten Alex Haak (gitaar), Max Coenders (drums)
en Dillan Sondervan (synths, live electronics) creëren zij een eclectisch geluid en een onnavolgbare energie. Laat je meevoeren in de aanstekelijke chaos, dans je hartenpijn eruit en gooi je haren losop de golvende synths.

Groovende synth-bassen, out-of-the-box ritmes, krachtige, glinsterende gitaren, die ook kunnen scheuren, worden gecombineerd met 80’s synthesizers die de grotere pop-atmosferen niet
schuwen. De songs kunnen gezien worden als de ultieme anthems voor chaos, eigenzinnigheid en zelfliefde en het constante verlangen naar avontuur, buzz, prikkels en heruitvinding.

In maart 2023 wonnen zij de Rob Acda Award en in mei datzelfde jaar speelden ze voor meer dan duizend mensen op Main-stage Bevrijdingspop. In 2017 toerden ze al door de UK en hebben ze een aantal succesvolle singles uitgebracht zoals Ultraviolet en Origami (2019), welke beiden genomineerd werden voor Rotterdam Music Awards en werden gedeeld op internationale blogs
zoals POPMUZIK (Sweden) en Mystic Sons (Londen, UK). Ook waren ze de afgelopen jaren meerdere keren te gast bij 3FM en bij Giel Beelens demo-donderdag in 2020.

Meer electro en pop