Roosbeef

Zomer in Nederland, het vijfde studioalbum van Roosbeef, werd een jaar geleden uitgebracht.

concert
indie
pop

Datum

vr 26 jan 2024

Locatie

Power stage

Deuren open

20:30

Aanvang

21:00

v.a. € 22.50

Na een mooie tour door Nederland en Vlaanderen komt ook aan deze Zomer nu een eind. Maar niet zonder nog een keer de mooie liedjes te spelen. De band rond Roos Rebergen reist daarom in januari/februari 2024 langs Nederlandse zalen.

Fuck it, dacht Roos Rebergen. Ze had nét voor de lockdown haar vierde plaat Lucky uitgebracht, maar toen ging de wereld plots op slot en kregen al die nieuwe liedjes niet eens de kans om zich op het podium te tonen. Terwijl ze de nummers net had geschreven om die vervolgens met haar superband live te spelen. Zat ze in zak en as? Een beetje wel, natuurlijk. Maar ze slaagde er snel in om die frustratie tot iets creatiefs om te buigen. En dus ging Roos gewoon weer nieuwe songs
maken. Ze nam thuis rudimentaire demo’s op, en stuurde die vervolgens naar de rest van Roosbeef, de groep waar ze het gezicht van is. Daarin Pascal Deweze (Sukilove), Tim Van Oosten (Het Zesde Metaal) en Tom Pintens (Zita Swoon, Tamino), maar ook Sjoerd Bruil (Millionaire, Dez Mona) die recent de rangen had versterkt. Ze wilde een ander geluid. Ruwer Rauwer. Nog meer rechttoe- rechtaan. “Ik had heel veel naar de jongste paar platen van PJ Harvey geluisterd, en daar zat een grilligheid in die me enorm beviel. Ze klinken heel chaotisch. Het rommelt en het rammelt. Maar het was precies de organische sound waar ik naar op zoek was.

Live bestaat Roosbeef uit Roos Rebergen, Sander Smeets, Sjoerd Bruil en Tim Van Oosten.

*“Op het prachtige Zomer in Nederland klinkt Roosbeef nog steeds stevig en zelfverzekerd”

★★★★☆ Volkskrant

"Nederlandtalige gitaarpop die onbehaaglijk durft te zijn."

HUMO*

Meer indie en pop