Noémie Wolfs (BE)

Voor fans van Eefje de Visser, Balthazar, Sylvie Kreusch

concert
indie
pop
singer / songwriter

Datum

vr 2 feb 2024

Locatie

Power stage

Deuren open

20:30

Aanvang

21:00

v.a. € 16.00

Noémie Wolfs lost eerste single “Lonely Heart” van haar derde album "Wild At Heart"

Noémie Wolfs is een Belgische singer-songwriter die in 1988 werd geboren in Schaarbeek. Ze groeide op in een muzikale familie en begon op jonge leeftijd met zingen en piano spelen. Haar doorbraak kwam in 2009 toen ze de leadzangeres werd van de Belgische indiepopband Hooverphonic. Met de band bracht ze twee succesvolle albums uit en trad ze op in binnen- en buitenland.

Muziek maken vanuit het hart zat altijd al in het DNA van Noémie Wolfs, en toch is het deze keer net iets anders terwijl ze zich voorbereidt om haar derde album, "Wild At Heart," uit te brengen in november. Deze keer bundelde ze opnieuw de krachten met haar partner in crime, Simon Casier (bekend van Balthazar en Zimmerman), om het album te schrijven en te produceren in hun eigen studio. Ondanks jarenlange ervaring in de sector, bood het aankomende project ook meteen een uitdaging voor haar omdat ze deze keer als schrijfster en producer betrokken was, wat het album een nog persoonlijkere touch geeft. Alles werd gedaan vanuit emotie of visie, wat meteen opvalt en te horen is in de liefde voor intrigerende arrangementen die elk nummer meteen een tijdloos karakter geven.
De tien nummers op "Wild At Heart" beloven een onderscheidend geluid, verrijkt met nauwgezette aandacht voor details. De melodieën zijn verweven met dromerige, melancholische strijkers en een arsenaal aan analoge synths, die een nieuw facet van Noémie's muzikale evolutie onthullen. Het nieuwe geluid van Noémie heeft zich ontwikkeld van een op hip-hop georiënteerd gebruik van samples op haar tweede album "Lonely Boys Paradise" naar een meer elektronische aanpak, waar dansbare beats inclusief analoge synths samenkomen met groots georkestreerde strijkers om de verschillende facetten van een liefdesverhaal vast te leggen.

Het aankomende album is geen muzikale voortzetting van haar eerdere albums, maar een doelbewuste verkenning van wat haar altijd heeft geïnspireerd. "Wild At Heart" vertelt het verhaal van twee geliefden die niet met elkaar kunnen leven, maar ook niet zonder elkaar kunnen. De dramaturgie van het album weerspiegelt zich ook muzikaal, wat meteen duidelijk wordt bij de eerste single "Lonely Heart" dat tegelijk ook de blueprint voor het album werd. In bijna acht minuten voel je de onvergelijkbare passie in haar muziek en haar stem blijft de rode draad die je even de tijd en ruimte om je heen doen vergeten. Noémie Wolfs' nieuwe muziek is
daarom de perfecte manier om even te ontsnappen aan de dagelijkse sleur en diep in alle vormen van romantiek te duiken.

Support door JEN
JEN, het project rond de Brugse singer-songwriter Jente Neels, staat klaar om de volgende grote stappen te nemen. Naast haar rol als muzikante bij onder andere Sylvie Kreusch en Ratmosphere, laat ze ons nu kennis maken met haar breekbare kant, met nummers waarin ze haar eigen identiteit en gevoelens vooropstelt. Nummers die je meenemen, niet loslaten en volledig omarmen. Voor fans van Phoebe Bridgers, Stella Donnelly en Holly Humberstone.

Meer indie, pop en singer / songwriter