Nick Oliveri (US) – Death Acoustic

Veelzijdige muzikant, bekend van Kyuss en Queens of the Stone Age.

concert
metal
rock
stonerrock

Datum

zo 17 mrt 2024

Locatie

Power stage

Deuren open

19:30

Aanvang

20:00

v.a. € 19.50

Nick Steven Oliveri (geboren op 21 oktober 1971) is een Amerikaanse muzikant uit Palm Desert, Californië. Hij speelt basgitaar, akoestische gitaar, elektrische gitaar en is een zanger. Hij is het meest bekend als bassist bij Kyuss, Queens of the Stone Age en Dwarves, en heeft ook opgetreden met het herenigde Kyuss onder de namen Kyuss Lives! en Vista Chino. Als bandleider is zijn belangrijkste project Mondo Generator, een punk/metal hybride die hij in 1997 heeft opgericht.

Geboren in Los Angeles begon Oliveri zijn carrière in 1987 met John Garcia, Brant Bjork, Josh Homme en Chris Cockrell onder de naam Katzenjammer. In het begin van 1989, na Oliveri's vertrek om in andere bands te spelen, zou de band zijn naam veranderen in Sons of Kyuss, later verkort tot Kyuss. Hij herenigde later met de band en speelde op de albums Wretch en Blues for the Red Sun. Oliveri zou Kyuss opnieuw verlaten begin 1992, kort nadat zijn vader omkwam bij een auto-ongeluk. Na zijn vertrek bij Kyuss voegde hij zich bij The Dwarves als een af en toe bassist onder het pseudoniem Rex Everything. Hij is echter misschien het best bekend als lid van Queens of the Stone Age van 1998 tot 2004.

Oliveri is ook een soloartiest en een frequente bijdrager aan albums en tours van zijn vrienden, waaronder Winnebago Deal, Mark Lanegan Band, Masters of Reality, Turbonegro, Moistboyz aka Dickie Moist and the O.T.C. en The Knives. In het verleden was hij betrokken bij The Desert Sessions Vol. 4 en Vol. 6. Oliveri staat bekend om zijn optredens zonder shirt en soms naakt. Het meest memorabele is dat hij werd gearresteerd in Brazilië, nadat hij naakt optrad tijdens het Rock in Rio-festival in Rio de Janeiro. Hij vormt ook de helft van het akoestische duo The Uncontrollable, met de frontman van The Dwarves, Blag Dahlia.

Support:

Blair Jollands (NZ): Geboren en getogen in Nieuw-Zeeland reisde Blair Jollands de wereld rond. Van Te Awamutu tot Timboektoe, van Kiev tot Katmandu en van NYC - via een plek in de legendarische CBGB’s tijdens het beruchte CMJ Festival - naar Londen, alwaar hij nu woonachtig is.

Blair is zanger, songwriter en componist en bracht eerder verschillende studioalbums uit onder zijn eigen naam en zijn alter ego ‘El Hula’. Hij werkte samen met Gordon Rafael (The Strokes), Boy George en Madonna. Zo ook met legendarische filmmakers als Nicolas Roeg, Ken Loach en Richard Attenborough. Zijn composities zijn filmisch van opzet en doen soms denken aan Morricone, Bowie, Bacharach en Beck. Allemaal op hun best met een gebroken hart…

Meer metal, rock en stonerrock