Liquid Spirits

concert
funk
jazz

Datum

za 7 okt 2023

Locatie

Power stage

Deuren open

20:30

Aanvang

21:00

v.a. € 19.00

**** Telegraaf “graag een plek op het een groot podium op het north sea jazz festival voor deze klasbakken.”

**** Jazzism “Een album dat het verdient om uit te groeien tot een wereldwijd succes”.

**** Oor “toekomstige underground klassiekers die nog vele generaties muzikanten zullen voeden”

Met het winnen van de Sublime Award voor Best Album 2021, de Edison nominatie voor beste jazz album (Years) en meer dan 3 miljoen streams op Spotify heeft Liquid Spirits in 2021 een mooie kick-off gemaakt met hun album YEARS en hun 5 singles: ‘Years’, My Shade My Color’, ‘It’s not Fair’ and ‘Mama’s House’ en ‘Someday’. Ze zitten niet stil en na’ Let Love Run These Street’, ‘Pure Gold’ en ‘Better Than This’ en hun laatste single ‘Story Of A Lifetime’ is een voorschot op hun nieuwe album dat in 2023 verschijnt.

Liquid Spirits, opgericht in 2005, is een modern soul band van het producers-duo Wiboud Burkens (toetsen) en Manuel Hugas (bas). Hun eigenzinnige sound is onconventioneel en experimenteel en hun drang tot vernieuwende soul-muziek is beïnvloed door artiesten als Kendrick Lamar, Miles Davis, Anderson Paak en A Tribe Called Quest.

Liquid Spirits bracht drie albums uit. Alle drie vanuit een heel ander concept en diverse samenwerkingen, maar toch duidelijk met de ‘Liquid Spirits’-sound.

Burkens en Hugas hebben allebei hun sporen in de internationale soul-wereld ruimschoots verdiend. Zo waren er naast Liquid Spirits veelvuldige samenwerkingen en tours met Leon Ware (componist Marvin Gaye/Michael Jackson) en rapper Phonté Coleman (Little Brother). Ook schreven en produceerden zij het nummer ‘Tragic Inevitability’ van meervoudig Grammy-winnares Lalah Hathaway.

Tijdens de schrijfsessies ontstond een ijzersterke synergie met de gerenommeerde soul-zanger en tekstschrijver Ivan ‘vAn’ Peroti. De gelaagde en spannende productie van Hugas en Burkens in combinatie met Peroti’s maatschappij-geëngageerde teksten, eigenzinnige zangstijl, creativiteit en fantastische stem zal opnieuw leiden tot een onderscheidend soul album; authentiek en wars van compromissen.

Ivan ‘vAn’ Peroti - vocals

Manuel Hugas - bass

Wiboud Burkens - keys

Eric Hoeke - drums

Meer funk en jazz