Sonic Dimension – album release

Eclectische mix die zich uitstrekt van jazz tot symfonische filmmuziek, met invloeden uit gospel en funk

concert
ambient
funk
jazz

Datum

za 7 sep 2024

Locatie

Power stage

Deuren open

20:30

Aanvang

21:00

v.a. € 19.50

Sonic Dimension is een innovatief trio dat electro-akoestische muziek brengt. Met hun unieke setup, bestaande uit de 'Dream Machine' en 'Hybrid Drums', introduceren ze een nieuwe dimensie in live muziekproductie.

De Dream Machine, een modulair ontworpen muzikale cockpit gebaseerd op het klassieke B3 Hammondorgel, samen met een aangepaste drumkit, creëert een rijke organische klank die wordt versterkt door hedendaagse technologieën.

De muziek van Sonic Dimension is een eclectische mix die zich uitstrekt van jazz tot symfonische filmmuziek, met invloeden uit gospel en funk, die samen een geheel eigen dimensie in sound vormen. De unieke sfeer roept beelden op van jazzclubs, underground scenes en creatieve labs, waarmee het trio een brug slaat tussen traditionele muzikale genres en moderne klankexperimenten.

Carlo de Wijs op Modular Hammond, Jordi Geuens op hybrid drums, en visueel kunstenaar Job van Nuenen zijn de creatieve krachten achter dit project. Zij verkennen de raakvlakken tussen muziek, visuals en technologie, voortbouwend op de fundamenten van het New Hammond Sound Project sinds 2016.

Meer ambient, funk en jazz