Club Tropicana Feat. WHAMANIA!

40 jaar na debuutalbum Fantastic: Beleef WHAM! opnieuw met WHAMANIA!

concert
pop
tribute

Datum

vr 29 dec 2023

Locatie

Main stage

Deuren open

19:30

Aanvang

20:00

v.a. € 29.00

De 12-koppige band WHAMANIA! doet de oude tijden van George Michael en Andrew Ridgeley herleven, compleet met blazers en natuurlijk Pepsi & Shirlie. De
avondvullende show van Club Tropicana wordt gebracht vanwege het 40-jarig jubileum van het debuutalbum Fantastic, dat op 1 juli 1983 door WHAM! werd
gelanceerd.

WHAMANIA! is een live concert met een zelf geproduceerde documentaire op groot scherm als eerbetoon aan WHAM! Niet alleen WHAM! wordt geëerd, maar ook wordt de uitzonderlijke vriendschap tussen George Michael en Andrew Ridgeley belicht. Een vriendschap die leidt tot successen als Club Tropicana, Wake Me Up Before You Go Go, Freedom, Last Christmas, I’m Your Man, The Edge Of Heaven, maar ook George Michael’s eerste solosuccessen: Careless Whisper en A Different Corner.

George Michael en Andrew Ridgeley scoren met WHAM! in totaal vijf #1 hits in Engeland en vier in Nederland, inclusief twee solo- nummers van George Michael. Jarenlang zijn George en Andrew niet weg te denken uit de Top 10 hitlijsten, met honderden miljoenen fans wereldwijd en meer dan 30 miljoen verkochte platen. Later scoren Pepsi & Shirlie, los van WHAM!, zelf ook nog twee dikke top-10 hits! De rol van George Michael wordt in WHAMANIA! vertolkt door Jordan Roy, onder andere bekend van de TV- programma’s Better Than Ever (met een emotioneel en ontroerende performance), X-Factor (waar hij runner-up werd met popgroep Adlicious) en The Voice of Holland waar hij in The Knock Outs het nummer The Edge of Heaven van WHAM! zong. Hier ontstond een nog grotere liefde voor George Michael die bezegeld werd met de solo theatertour Freedom. Een muzikaal eerbetoon aan George Michael, waarmee Jordan Roy met zijn live band veertig Nederlandse theaters bezocht. Oa.

O.a. DJ Alex van Oostrom en Bert van Gulik van de 40up events zijn verantwoordelijk voor de pre- en afterparties rondom WHAMANIA!. Vooraf brengt de DJ de hits uit de periode van 1975 tot 1982 op een groot scherm geprojecteerd. Alle hits uit die periode waar Andrew en George samen zo van hielden en hun eerste danspasjes op oefenden komen in videoclips voorbij. Na de show draait de DJ de lekkerste late 80’s en vroege jaren 90 plaatjes, swingbeat en early house op video.

Tijdschema
19:30 Deuren open
20:00-21:00 Pre-party met DJ Bert van Gulik
21:00-22:00 WHAMANIA!
22:00-00:00 After-party met DJ Bert van Gulik

Meer pop en tribute