Clan Of Xymox + Silent Runners + KORINTHIANS

Black-Out 11th Edition

concert
Dordtpas
new wave

Datum

vr 23 feb 2024

Locatie

Power stage

Deuren open

19:00

Aanvang

19:30

v.a. € 24.00

Black-Out Festival presenteert zijn elfde editie! Verwacht een flinke dosis new wave, electro, ebm, rock en synthpop.

Clan Of Xymox
Al sinds de jaren tachtig timmert Clan Of Xymox aan een lange elektronische dark wave weg. Vintage synths, galmende gitaren en donkere romantiek bekleden duistere teksten over twijfel, depressie en existentiële pijn.
Maak je op voor een van de meest toonaangevende darkwave bands van ons land! Onder leiding van frontman Ronny Moorings weet Clan Of Xymox sinds haar debuutalbum in 1985 naam te maken in binnen- en buitenland.

Silent Runners
Door het mixen van donkere synthesizers met invloeden van post-punk, heeft Silent Runners (Amsterdam, NL) naam gemaakt op het podium met energieke optredens die zowel meeslepend als vreemd hypnotiserend zijn. Minimalistische gitaren, diepe basriffs en constante drumbeats variëren van een bijna krautrock-achtige drive tot een explosieve climax. Dit alles wordt bekroond met klassieke synthesizers en een krachtige stem, doordrenkt met galm.

KORINTHIANS
KORINTHIANS is een dance-postpunkkwartet uit Gent, België. Hun sound is geworteld in de new wave en postpunk van de jaren 80, maar ze doen evengoed denken aan de jonge Editors. De gitaar klinkt zo groots dat hij een hele kamer kan vullen, terwijl de synths naar Gary Numan knipogen. De nummers lopen over van de energie en dwingen je om je muzieksysteem tot het uiterste uit te putten. Je voelt de drang om door de zaal te springen, de volgende dansvloer op te zoeken of snel de luchtgitaar uit te pakken.

Gratis entree met je Dordtpas! Wil je dit concert bezoeken? Neem dan uiterlijk 1 week voor het evenement via e-mail contact op met publiciteit@bibelot.net. Geef aan welk evenement je wilt bezoeken en vermeld daarbij ook je pasnummer. Het ticket ontvang je digitaal van Bibelot via e-mail. Met dit ticket kun je de zaal betreden. Alvast veel plezier! Let op, er is maar een beperkt aantal tickets beschikbaar! OP = OP

Tijdschema

19.30- 20.05 uur Korinthians

20.30-21.10 Silent Runners

21.30-23.00 Clan of Xymox

23:00 – 2:30 80’s Wave Night

Meer new wave