Bibelot X DOOR: YoungRubbi + De Jeugd

gratis
concert
hiphop
punk

Datum

za 7 okt 2023

Locatie

Door

Deuren open

20:00

Aanvang

20:30

gratis

De Jeugd

De Jeugd maakt punkrock. Niet vanwege armoedige achtergronden, drang tot rebellie of Margaret Thatcher. Maar gewoon voor hun plezier. Muziek als entertainment. Meer Buzzcocks dan Sex Pistols, minder Dead Kennedys meer Ramones. Klinkt goed? Ziet er ook goed uit.

Young Rubbi

Trap bangers afgewisseld met razendsnelle punk beats en persoonlijke en politiek geëngageerde Nederlandstalige teksten. YoungRubbi maakt en brengt deze stijl als rapper,songwriter en producer op een unieke manier. Een creatieve duizendpoot die alles zelf maakt, van zijn producties tot aan zijn videoclips. Tijdens live shows met zijn vierkoppige band gaat hij als een wervelwind over het podium met de energie van Iggy Pop en het zelfvertrouwen van Kanye West. Ruben Steens (1998), de echte naam van YoungRubbi, groeide op op het platteland in Goeree Overflakkee. Daar ging hij op zoek naar een eigen
stem en geluid om niet zomaar de gebaan de paden te bewandelen. Hij bezingt het benauwde en opgesloten gevoel van de schijnvrijheid die het kapitalistische systeem ons voorschotelt en reageert dat af in zijn muziek. Hij choqueert, nuanceert, zet aan tot nadenken en drijft de spot met iedereen en alles, inclusief zichzelf. YoungRubbi is rauw, scherp en grappig en zet een totaal nieuwe ervaring en sound neer. Recent heeft hij bij Sony Laser (Sony Music) getekend.

Meer hiphop en punk