Over Bibelot

Bibelot is een poppodium, gevestigd in het Energiehuis in Dordrecht. Bibelot heeft twee popzalen (Main Stage en Power Stage) en Brandstof. Het programma in de popzalen vind je in de agendaBrandstof is de plek waar je heerlijk kunt wegzakken in een lekkere fauteuil na een concert, voorstelling of feest in het Energiehuis. Maar ook doordeweeks ben je er van harte welkom, bijvoorbeeld om te werken, te lunchen of om samen met ons mooie plannen te smeden.

Popzalen

De Power Stage biedt plaats aan 300 bezoekers (staplaatsen) en de Main Stage biedt maar liefst ruimte aan 800 muziekliefhebbers. Beide zalen zijn ontworpen om je zo goed mogelijk te kunnen laten genieten van live muziek. Qua akoestiek en licht- en geluidsapparatuur behoren ze bij de top van Nederland. Ook is er bijzondere aandacht besteed aan zichtlijnen: zelfs als je achteraan staat, heb je altijd goed zicht op het podium.

Historie

Bibelot is het oudste “echte” poppodium van Nederland. Bibelot werd opgericht in 1967. Het begon allemaal in een zaaltje van de Verrezen Christus kerk in de wijk Crabbehof. Na korte tijd werd er verhuisd naar de Steegoversloot, in het centrum van Dordrecht. In 1981 werd de Bonifatiuskerk aan de Wijnstraat de thuishaven. Sinds 2013 is Bibelot gevestigd in het Energiehuis. In 2017 bestond Bibelot 50 jaar. Ter ere van dit jubileum is door Clarissa Griffioen en Ilse Schrier deze korte docu gemaakt:

Organisatie

Bibelot is een stichting. De strategische en dagelijkse leiding is in handen van de directeur-bestuurder. De Raad van Toezicht is toezichthouder, adviseur, klankbord en werkgever van de directeur-bestuurder.
Met een klein team van professionals wordt het aanbod ontwikkeld en geproduceerd. Tijdens evenementen zie je vooral de 100 vrijwilligers van Bibelot; ze helpen je aan de bar of bij de kassa en spelen een belangrijke rol in de productie en promotie. Wil jij ook je steentje bijdragen? Bekijk dan de vacatures voor meer info.

Bibelot wordt gesteund door het Fonds voor de Podiumkunsten en het Prins Bernhard Cultuurfonds. De belangrijkste subsidierelatie heeft Bibelot met de gemeente Dordrecht. Zonder subsidies, bijdragen van donateurs en sponsors en de inzet van vele vrijwilligers zou Bibelot niet kunnen bestaan. Wil je weten wat voor belastingvoordeel een donatie aan Bibelot heeft, klik dan hier.

ANBI

Bibelot is een Culturele ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling). Om aan de publicatieplicht te voldoen die de Belastingdienst hieraan stelt, kijk je hier.

Bibelot is aangesloten bij de Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals.