zaterdag 8 februari 2020

Dordrecht Metal Fest

Venijnig metal festival met lokale helden ONHEIL, Façade, Iron Laiden, Sepiroth en meer

Dordrecht en omgeving heeft een rijke voedingsbodem en lange geschiedenis met metal. Tijdens de gloriedagen rondom 2005 -2008 maakte de stad diepe indruk door bands als Dark Tranquility, Vader, Macabre, Soilwork, Amorphis en Dark Funeral hiernaartoe te halen. Dat metal nog altijd een belangrijke positie inneemt in deze omgeving bewijst de Dordrecht Metal groep op Facebook. De snel groeiende groep vormt inmiddels een hechte community. Onder het genot van een biertje werden de handen in één geslagen tussen kartrekkers Ben de Graaff, Amok (ONHEIL) en Bibelot. Het resultaat? Een gloednieuw metal festival in Dordrecht. Een goedgevulde line-up van zes lokale bands met een zeer divers geluid.

Weten hoe laat de bands spelen? Download het tijdschema!

Wat is een metal fest zonder een tribute aan één van de grootste iconen? Met Iron Laiden sluiten we de avond in stijl af. Samen met alle Eddies laat de band iedereen van a tot z mee blèren.

ONHEIL (Melodic Black/Death Metal)
Sinds 1999 veroveren de heren uit Dordrecht Europa met een originele mix van black en death metal. Verwacht furieuze blastbeats, groovy riffs en atmosferische intermezzo’s. Aangevuld met nieuwe leden stoomt de band zich klaar voor een vernieuwde show.

Façade (Doom metal)
Tijdens de release van ‘The Eternal Dance’ op vrijdag 29 november stond het goed vol in de Popcentrale. De plaat kenmerkt zich door een energieke en heavy begin, waarna de band naar de kenmerkende slepende en sferische doom metal doorzet. Net als de eerste plaat trekt de band weer de nodige internationale aandacht met de nieuwste release. Genoeg reden voor een uitnodiging op Dordrecht Metal Fest.

Lamentation (Death Metal)
Lamentation is herrezen. De death metal band uit Dordrecht, opgericht in 1995, heeft tot 2008 opgetreden en verschillende demo’s uitgebracht. De band ging uit elkaar na een afscheids optreden ter ere van hun overleden bassist Marco Besjis. Na een pauze van 10 jaar is het afgelopen jaar hard gewerkt om de toenmalige muziek van een modernere sound te voorzien.

Sepiroth (Death Metal)
Sinds 2003 blazen de heren uit Sliedrecht vele zalen omver met stevige riffs en een arsenaal aan blastbeasts. Op moment is de band druk met het opnemen van nieuw materiaal. Speciaal voor de gelegenheid komt de band uit de studio om te laten zien waarom zij de titel verdienen van hardste death metal band uit de regio.

Razorblade Messiah (Old School/Thrash Metal)
De vierkoppige band uit Rotterdam laat zich sterk beïnvloeden door de grote thrashers uit de jaren 80. Lekkere old school metal met een vleuge heavy-, speed- en powermetal. Op Koningsdag 2019 zette de band nog ‘t Avontuur op zijn kop.

Verder feesten na de bands? Dj DKARN draait tussen en na de bands de fijnste metalplaten tot de late uurtjes. Jarenlang was hij dj in Baroeg en regelmatig te zien bij Gebouw-T en Bibelot. Daarnaast kan je hem kennen van Festerfest waar hij de organisator van is.

Tickets

Locatie
Power Stage
Deur open
18:30
Aanvang
19:00

IN BRANDSTOF

Tostideal! Midnight snacken doe je gewoon in Bibelot. Tussen 23.00 uur en 01.00 uur bestel je deze avond een heerlijke tosti (ham)kaas met een Jupiler van de tap voor maar €4,50.