Vive La Fête (BE)

Feest! Vive la Fête viert 25-jarig bestaan met live album én shows

concert
electro
indie

Datum

vr 10 nov 2023

Locatie

Main stage

Deuren open

20:00

Aanvang

21:00

v.a. € 27.50

Vive la Fête, de Belgische electro band rondom Els Pynoo en Danny Mommens, bestaat 25 jaar. En dat betekent tijd voor een feestje! De band trakteert haar fans begin 2023 op een serie live concerten én een live album waar de energie vanaf spat.

Muziek, mode en la manie

Precies 25 jaar geleden verscheen Vive la Fête’s debuut-ep Je Ne Veux Pas. Danny speelde nog in dEUS en vond in Vive la Fête de kans om iets samen met zijn vriendin Els te creëren. Niet alleen de party scene was zeer gecharmeerd, ook in de mode scene viel het stijlvolle duo in goede aarde. Het duurde niet lang of Vive la Fête speelde op uitnodiging van Karl Lagerfeld de sterren van de hemel op zijn modeshows. Het ging hard met Vive la Fête en Els en Danny lieten zich omringen door extra muzikanten om tot een volwaardige liveband uit te groeien.
Met Nuit Blanche (2003) vestigde Vive la Fête zich definitief in de top van het electroclash genre. Dankzij hits als ‘Maquillage’, ‘Touche pas’ en het duister-manische ‘Noir Désir’ speelde de band op alle grote festivals ter wereld.

Balans opgemaakt

Het tienjarig jubileum van Vive la Fête werd gevierd met 10 Ans De Fête, een verzamelalbum dat tot op de dag van vandaag hoge ogen gooit. Vanaf dat moment brengt de band haar muziek in eigen beheer uit op het label Firme de Disque. Vive la Fête blijft nieuwe muziek uitbrengen en maakt menig rondje om de wereld. Met name in Zuid-Amerika is de band immens populair en ook tijdens tournees door Europa gaat steevast het dak eraf.

Vanaf 2018 is Vive la Fête volledig independent. De band neemt naast de fysieke album releases ook alle digitale distributie in eigen beheer. Het resulteert in online heruitgaven van alle albums, aangevuld met onuitgebrachte nummers, remixen en live versies. Live! Na twee jaar Corona-beperkingen en uitgestelde concerten, mocht Vive la Fête op 17 september 2021 eindelijk weer het podium op. In een explosie van opgespaarde energie vlamde de band in een uitverkochte Antwerpse De Roma en gaf een show die de aanwezigen nog lang zal bijblijven. Alle hits en live favorieten passeerde de revue en Vive la Fête was definitief terug van nooit weggeweest.

De opnames van dit memorabele concert zijn door Danny in zijn eigen huisstudio gemixt tot het album Live!. De registratie verschijnt eind maart 2023 zowel online als op cd. Op verzoek van de fans verschijnt Live! ook als strict gelimiteerde 180 grams dubbel elpee in zowel noir als rouge desir edities.

Meer electro en indie