The Amy Winehouse Band (UK)

‘Een levende viering van het muzikale leven en nalatenschap van Amy Winehouse door Amy’s orginele band

concert
pop
soul
tribute

Datum

do 24 okt 2024

Locatie

Main stage

Deuren open

20:00

Aanvang

20:45

v.a. € 31.00
In 2011 trad Amy Winehouse toe tot de beruchte Club van 27. De wereld verloor een soul- en jazzdiva zonder gelijke. Amy Winehouse heeft in slechts enkele jaren de wereld diep geraakt. Amy Winehouse viel op met haar vintage geluid en scherpe vertelling, verpakt in rauwe eerlijkheid. Amy Winehouse, de grootste vrouwelijke stem ooit uit het Verenigd Koninkrijk, en voor velen de meest invloedrijke artiest van haar generatie, wordt gemist door alle liefhebbers van haar muziek.

Muzikanten van alle achtergronden proberen nog steeds haar talent te doorgronden, terwijl critici zich verwonderen over haar immense erfenis. Maar het antwoord ligt bij degenen die de legende van dichtbij hebben meegemaakt. Zij die haar muziek naar nieuwe hoogten hebben gebracht, zowel in de studio als op het podium. Haar originele band heeft besloten hun verdriet te overstijgen en haar nalatenschap levend te houden met een hartverwarmende reis door het werk van deze iconische zangeres. Deze bijzondere show is een eerbetoon aan haar carrière, met de muzikanten en bandleden die haar het beste kenden. Ze stonden naast haar op podia over de hele wereld en hebben bijgedragen aan het creëren van haar tijdloze geluid, zowel op het podium als in de studio.

The Amy Winehouse Band is de originele band van Amy Winehouse, onder leiding van haar langdurige muzikaal directeur, bassist en goede vriend Dale Davis. Voor één avond herleven we haar tijdloze geluid, voelen we haar ziel in onze harten en dansen we op de jazzgroove die van een andere planeet lijkt te komen. Bronte Shande, aan de microfoon, draagt met kracht en elegantie Amy's erfenis, dichter bij de artieste die haar tijd heeft gemarkeerd dan ooit tevoren. Voor muziekjournalist Chris Welch is dit simpelweg "de meest authentieke retrospectieve van Amy Winehouse die ik ooit heb gehoord". Met toevoeging van nieuwe en deels niet eerder vertoonde beelden op het scherm brengt The Amy Winehouse Band een volledig authentieke interpretatie van het unieke geluid van Amy Winehouse. The Amy Winehouse Band zal alle hits van Amy vertolken, waaronder onvergetelijke nummers als 'Rehab', 'Valerie', 'Back To Black', 'Love Is A Losing Game', 'Tears Dry On Their Own' en 'I'm No Good'.

Meer pop, soul en tribute