Studio Brandstof: Jonathan Rhodes

Een verhalenverteller die kwetsbaarheid omarmt en met Americana-klanken luisteraars op het puntje van hun stoel brengt.

gratis
concert
singer / songwriter

Datum

vr 27 okt 2023

Locatie

Brandstof

Deuren open

19:00

Aanvang

19:30

gratis

Jonathan Rhodes is een verhalenverteller zonder veel opsmuk. Hij betreedt het podium als de antiheld van zijn eigen avonturen. De niet zo moedige idealist, kijkt jaloers naar onbelemmerde ontdekkingsreizigers, terwijl hij de moed mist om aan een eenvoudiger leven te beginnen.

Rhodes schrijft uitstekende liedjes met teksten die je doen nadenken. Hij houdt niet van het label singer-songwriter, maar hij kan niet ontkennen dat het goed bij hem past. Zijn geluid leunt op Americana met een vleugje gospel. Kleine en kwetsbare liedjes ontmoeten uptempo rootsrock en brengen luisteraars steeds dichter bij het puntje van hun stoel.

De debuut EP van Jonathan Rhodes, “Dirt,” werd uitgebracht in 2022. De Nederlandse muziekwebsite 3voor12 schreef: “Het is een voortreffelijke kennismaking met zijn talenten. Deze verhalenverteller wordt gedreven door kwaliteit en visie en overtuigt buitengewoon als songwriter.” Eerder won Rhodes de POPgroningen Talent Award en ontving hij de publieksprijs van de Grote Prijs van Nederland. “Zijn songwriterschap is uitstekend; een zeer verdiende finalist.”

Meer singer / songwriter