Sløtface (NO)

Norwegian rock collective, evolving sound

concert
rock

Datum

vr 22 mrt 2024

Locatie

Power stage

Deuren open

20:30

Aanvang

21:00

v.a. € 18.50

Sløtface is een Noorse rockbandcollectief onder leiding van zangeres en belangrijkste songwriter Haley Shea.

Sløtface begon als een vierkoppige rockband, opgericht door middelbare schoolvrienden Shea, Lasse Lokøy, Tor-Arne Vikingstad en Halvard Skeie Wiencke in 2012. Van 2012-2021 bracht de band zijn eerste twee volledige albums uit; het geprezen debuut "Try Not to Freak Out" uit in 2017 en de opvolger "Sorry for the late reply", evenals een handvol ep's en singles. De band verkent verschillende smaken van poprock met de nadruk op thema's als angst, genderrollen, familie en wat het betekent om ergens bij te horen, met hun kenmerkende tongue-in-cheek-teksten.

Hun vroege releases katapulteerden Sløtface ver buiten de grenzen van Noorwegen, waar ze uitgebreid tourden, zowel als headliners als in het voorprogramma van acts als Pup, The Cribs en Los Campesinos. Sløtface wordt geprezen als een liveact waar je op moet letten vanwege hun energieke optredens vol met stagedives en mosh pits, samen met gemeenschapsopbouw die hen onderscheidt in de rockscene. Hun muziek was ook te horen in de populaire Netflix-show "Sex Education".

Sløtface werkt als een muzikaal collectief, onder leiding van Shea, in samenwerking met bandleden, andere songwriters, producenten en beeldende kunstenaars om de klanken, muzikale releases en kunst van Sløtface te creëren. De kernband bestaat momenteel uit Tobias Osland (Hammok) op gitaar, Nils Jørgen Nilsen op drums - lid van Sløtface sinds 2018 (Honningbarna), Simen Følstad Nilsen op gitaar (Aiming for Enrike) en Marie Moe op bas (Razika, Slomosa). Sløtface 2.0 keerde in 2023 terug met de EP "AWAKE/ASLEEP" tot enthousiaste reacties van critici en fans over de hele wereld, en ze zijn momenteel op tournee met een high-octane liveshow die hen beter dan ooit terugbrengt.

+Support: Mood Bored
Een existentiële crisis die voelt als een zomerbriesje. Met een eigen geluid vol poppy hooks, punky basslines en rauwe gitaren bestormt Mood Bored het indie-rock landschap. De drie vrienden uit Tilburg maken nostalgische liedjes over het vinden van je plek in een wereld waarin alles verneukt lijkt te zijn.

Meer rock