Ian Paice (Deep Purple) Feat. Purpendicular (UK) Performing Classic Deep Purple

Best-Of-Classic-Deep-Purple-Show

concert
rock

Datum

vr 2 feb 2024

Locatie

Main stage

Deuren open

20:30

Aanvang

21:30

v.a. € 40.00

Ian Paice is de legendarische drummer en oprichter van Deep Purple. Nu komt hij op tournee met de band Purpendicular om zijn Best-Of-Classic-Deep-Purple-Show te presenteren. Het publiek kan genieten van Ian Paice in een gezellige sfeer en van heel dichtbij. Er is geen videoscherm nodig, want Ian Paice demonstreert zijn unieke spel een paar meter voor het publiek. Geniet van de de Deep Purple klassiekers zoals "Child in Time", "Black Night", "Smoke on The Water", "Woman from Tokyo" of "Hush".

Deep Purple wordt al sinds de jaren zeventig geroemd en gevierd als een van de meest innovatieve en succesvolle rockbands aller tijden! Het drumwerk van Ian Paice heeft hier een grote rol in gespeeld en doet dat nog steeds. De muziek van Deep Purple wordt gekenmerkt door de balans tussen briljante muzikaliteit en monumentale eenvoud. Paice speelde zelf naast Deep Purple met Whitesnake, Gary Moore, Paul McCartney, The Spencer Davis Group, Velvet Underground of The Maze, om er maar een paar te noemen.

De band Purpendicular wordt door Ian Paice of Joe Lynn Turner gezien als de beste Deep Purple Tribute Band ter wereld. Richie Blackmore zelf zei:"Purpendicular is een uitstekende band" en Roger Glover zei na een show in Basel:" Ze klinken fris en het is een groot plezier om met ze te spelen". Hierdoor maakten Steve Morse, Roger Glover, Don Airey en Neil Murray het eerste album "tHis is the tHing". Het volgende album "Venus to Volcanus" was met Ian Paice en "Rainbow"-toetsenist Tony Carey. Dit album bereikte de Top 20 van alle Metal-Rock-hitlijsten.

Op de huidige tournee presenteert de band ook nummers van het gloednieuwe album "The Human Mechanic", wederom met de meester zelf op drums. Het wordt een onvergetelijke avond om deze fantastische drummer en Rock-Icoon samen met deze geweldige band te zien!

IAN PAICE (Deep Purple, ex Whitesnake, Gary Moore) - DRUMS - UK
ROBERT THOMAS WALSH (Roger Glover, Joe Lynn Turner, Tony Carey) - VOCALS - IRL
Herbert Bucher – GUITAR D
NICK FYFFE - BASS UK
CHRISTOPH KOGLER - HAMMONDS/KEYS – A

„Purpendicular are one of the top bands I play with outside Purple.“
Ian Paice

„It’s big fun to play with Purpendicular“

Roger Glover

„Purpendicular is an excellent band.“
Ritchie Blackmore

„This Band is fucking awesome!“
Joe Lynn Turner

Meer rock