Elephant + Sofie Winterson

De Indie/dreampop sensatie uit Rotterdam!

concert
americana
indie

Datum

vr 1 dec 2023

Locatie

Power stage

Deuren open

20:30

Aanvang

21:00

v.a. € 19.50

Het is ploeteren om zo losjes als Elephant voor de dag te komen. Na de gelauwerde doorbraakplaat Big Thing (2022) gaat de Rotterdamse indieband op de opvolger Shooting for the Moon het eigen cynisme te lijf met onweerstaanbare gitaarmelodieën, standvastige nonchalance en teksten die het routineuze net wat romantischer doen lijken. De zomerzon schijnt de vier vol op de neus en omarmen zullen ze het, want voor hen niets zo radicaal als rust en optimisme.
Met een uitverkochte clubtour, de nodige airplay en het predicaat ‘Veelbelovend Talent’ uit handen van de Volkskrant, 3voor12 en 3FM zou je gerust kunnen stellen dat het Elephant voor de wind gaat. Shooting for the Moon is dan ook een hoopvol album, waarvoor de band de hulp inschakelde van de Vlaamse singer songwriter Meskerem Mees en producer Pablo van de Poel (DeWolff) maar met name putte uit de eigen magische viereenheid.

Lang waren ze alle vier vooral sidemen geweest in andermans projecten, nu hadden ze plots de hele speeltuin voor zichzelf.
Nadat Big Thing was ontstaan in een periode vol pandemische onzekerheid, gloort op het tweede album dus de bevrijding en de kalmte. “The sunshine falls upon my face. It’s been so long that I felt anything so real as I feel right now,” klinkt het op ‘Enemy’. Niet de regen, maar de blauwe lucht. Niet de nacht, maar de ochtend. Hier spreekt een hechte groep die koste
wat kost iets móóis wil maken met de fluwelen handschoenen van Andy Shauf, het timide postuur van Teenage Fanclub en The Feelies en de huiselijke warmte van Wilco.

Support: Sofie Winterson

Sofie Winterson is een alom gewaardeerde muzikant, artiest en songwriter momenteel woonachtig in Los Angeles. Geïnspireerd door een mix van shoegaze, dream pop en folk wordt haar muziek vaak omschreven als ‘magnetic’ (Nowness 2015), ‘soulful’ en ‘intimate’ (Billboard, 2018). Ze heeft getoerd door Azië, Europa en Noord-Amerika, waaronder shows tijdens het showcasefestival SXSW.

Meer americana en indie