Dordtse Cultuurnacht

Culturele ontdekkingsreis door eigen stad

gratis

Datum

za 14 okt 2023

Deuren open

20:00

Aanvang

20:30

gratis

Een nacht vol bijzonder programma op de meest onverwachte plekken, dat is De Dordtse Cultuurnacht! Zwerf in de avond door de stad, bezoek verschillende locaties en drink lekker een drankje! Van tentoonstellingen tot performers en van concerten tot workshops, je beleeft het allemaal. Bibelot presenteert deze editie weer een uniek programma! Check de gehele line-up hieronder. 👀

Brandstof
20:30 – 21:30:
Yummy
Nieuw vanuit de woeste industrie van Dordrecht reist Yummy. Dit is de nieuwe sound uit de vijfde dimensie waar jazz, krautrock is en de blues een stapel pillen dat je neemt voor het ontbijt! Verwacht spacey sounds ingegoten met ijzeren beats en wervelende gitaren. Dit is piek Mental Rock. PSYCHOLOGISCHE GEVOLGEN!

22:00 – 23:00
Smudged
Smudged is een daverende demonstratie van muzikale vrijheid. Verrezen uit de oerslijk van de Rotterdamse club scene verbindt het viertal weefsel van krautrock, noise punk, elektropop en techno op ongehoorde wijze. Liveshows ontvouwen zich structureel in nieuwe vormen van waanzin en chaos, met frontman, slagman en beroepswaaghals Bart Hoogvliet voorop in de strijd.

BEZEMKAST
De kleinste raveruimte van de Cultuurnacht is terug: de Bezemkast.
‘Bibelot-resident’ Janox opent de Bezemkast met een goeie rave/technoset. De Bezemkast is te vinden op de begane grond van het Energiehuis, naast Brandstof.

21:00 – 23:00 Janox (rave/techno)
23:00 – 3:00 Dubface (jungle/drum’n’bass)

BAKFIETS RAVE:

20:00 – 23:00 Dubface

BRANDSTOF:

22:00 – 2:00 Techno Toilet
Je hoeft niet bang te zijn om even íets te missen dit jaar tijdens de Cultuurnacht, want zelfs als jij even moet plassen gaat het feest gewoon door. Rave op het vrouwen- en het mannentoilet verder bij het Techno Toilet!

20:00 – 2:00 Alternative Anthems, DJ Leon
Denk aan Queens of the Stone Age, Rammstein, Disturbed, System of a Down, The Chemical Brothers, The Prodigy, Bring Me The Horizon, Turnstile, Sum41, My Chemical Romance, House of Pain, Pearl Jam, Flogging Molly, The Killers en Rancid komen voorbij. Stevige rockers, puntgave ballads en eeuwige meezingers; je beleeft ze vanavond allemaal. Kom ook op zaterdag 28 oktober naar de speciale Halloween editie!

POWER STAGE:

Filmvertoning: ‘Ode to the GOAT’
3 films van Hollywoods meest geliefde én gehate acteur. Kun jij raden wie? Kom het zelf aanschouwen, geniet én cringe!

Film 1: 23:15 - 01:00
Film 2: 01:10 - 03:00

Binnenkort in Bibelot