Delain

Kenmerkende melodische metal sound

concert
metal

Datum

za 11 mei 2024

Locatie

Main stage

Deuren open

19:00

Aanvang

20:00

v.a. € 27.50

Al bijna 20 jaar deelt Delain hun kenmerkende melodische metal sound met de wereld. Er staan al zeven studioalbums en drie EP’s op hun naam, inclusief gastoptredens van onder meer de titanen van de scene: Sharon Den Adel (WITHIN TEMPTATION), Marko Hietala (NIGHTWISH) en Alissa White-Gluz (ARCH ENEMY). Na de wereld rondgereisd te hebben met bands als NIGHTWISH, SABATON en WITHIN TEMPTATION, en festivals als WACKEN, GRASPOP en DOWNLOAD te hebben gerockt, heeft Delain zijn plek in de scene sterk veroverd als een van de originele bands van de eerste generatie in dit genre.

In 2022 kondigde ze een baanbrekende line-up wijziging aan- zowel nieuwe leden als voormalige leden keerden terug naar de kudde - samen met hun langverwachte zevende studioalbum, getiteld Dark Waters, dat begin het jaar daarop werd uitgebracht. Dark Waters is een sonische achtbaanrit van pakkende deuntjes met explosieve elementen, variërend van pop- tot filmmuziek-geïnspireerd tot zinderende metal. Het album debuteerde op nummer 9 in zowel de Amerikaanse Hard Music Albums-lijst als de officiële Duitse albumlijsten en fascineerde zowel oude fans als nieuwe luisteraars. In 2023 toerde ze het album wereldwijd. Ze kijken uit naar nog een jaar waarin ze het podium zullen betreden met meer wereldtournees en metal festivals in 2024. Delain zet zonder twijfel hun legacy voort en slaat tegelijkertijd nieuwe wegen in de metal scene.

+support: Damian Wilson (UK)
Hij staat bekend om zijn verkenning van verschillende genres en wordt beschouwd als een van de meest veelzijdige zangers in de rockmuziek. Open voor alles wat op zijn pad komt, heeft hij een avontuurlijke carrière gehad gedurende de laatste 30 jaar. Tot op de dag van vandaag heeft hij 6 soloalbums uitgebracht en ook 3 albums als duo met Adam Wakeman. Damian balanceert zijn solocarrière als singer-songwriter met het zijn van een energieke frontman voor rockbands en gastvocalist. Hij heeft over de hele wereld getoerd als frontman voor bands als Rick Wakeman's ERE en Threshold (wat helaas heeft geleid tot blijvende oogschade, maar zijn gehoor is nog steeds perfect).

+ support: Altamulan Road (FI)
Ervaren muzikanten met een bewonderenswaardige carrière elk, Johanna Kurkela en Johanna Iivanainen, brengen op 18 september 2020 hun gezamenlijke album uit onder de naam ALTAMULLAN ROAD. De band heeft al de interesse van het publiek gewekt met hun drie singles "When It's Time", "Underwater" en "Interstellar Friends" in 2020. Altamullan Road is misschien hun eerste gezamenlijke album, maar Kurkela en Iivanainen hebben al eerder samen opgetreden. Hun vriendschap begon al 10 jaar geleden op een show waar ze allebei optraden, en in 2018 bundelden ze hun krachten voor de Iivanainen-Kurkela Gemini-tour. Het was een onderneming van 21 shows en het bleek een daverend succes te zijn, bijna elke locatie was uitverkocht. Hun zusterlijke band, passie voor vergelijkbare muziek en films, en hun nieuwsgierige, onverschrokken kijk op het leven vormden een hechte band tussen de twee, dus het idee van een gezamenlijk album was helemaal logisch. En wat voor een album is het geworden.

Meer metal