Dawn Brothers

Muzikale werveldwind met rock, folk, blues en soul!

concert
americana
rock
soul

Datum

vr 1 nov 2024

Locatie

Power stage

Deuren open

20:00

Aanvang

20:30

v.a. € 20.50

Wie de Dawn Brothers aan het werk ziet, wordt onherroepelijk meegezogen in de muzikale wervelwind die over het podium raast. Het gaat alle kanten op, waarbij rock, folk, blues en soul ogenschijnlijk moeiteloos worden vermengd tot een onweerstaanbare cocktail. Het is dat prikkelende 'wat gebeurt hier allemaal'-gevoel dat maakt dat je zélf onderdeel van deze Rotterdamse band zou willen zijn. Een band die perfect op elkaar is ingespeeld, spelplezier uitstraalt en waarbij de liefde voor de muziek door elke ader giert.

De Dawn Brothers passen met hun no-nonsense mentaliteit naadloos in de Rotterdamse 'niet lullen maar poetsen'-community. Maar vergis je niet. Ze mogen dan nonchalant lijken, hun hedendaagse interpretatie van rootsmuziek bewijst dat hier een groep muzikanten staat die verdomd goed weet waar ze mee bezig zijn. Dat blijkt ook uit hun nieuwe plaat, 'Alpine Gold', die dit najaar verschijnt bij Excelsior Recordings en waarop de band een dik pak hekserij loslaat op hun publiek. Komt dat zien in Bibelot!

**Support: Victoria Pax **
Victoria Pax is het artistieke alter ego van de Gents-Oostendse Vito Dhaenens (28). Hij brengt een mix van energie en melancholie waarin echo's van
Patti Smith, Kurt Vile en Leonard Cohen te horen zijn. Met zijn eerste songs mocht hij prompt supports spelen voor dEUS en The Van Jets,
telkens in een uitverkochte AB. Nu heeft hij het langverwachte debuutalbum klaar dat zal uitkomen op het Amsterdamse label Excelsior Recordings.

Meer americana, rock en soul