Bibelot x DOOR: Yesnomaybe + Black Leather Jacket

Gratis avondje punk en garagerock!

gratis
concert
garagerock
punk

Datum

za 1 jun 2024

Locatie

Door

Deuren open

20:00

Aanvang

20:30

Yesnomaybe
Yesnomaybe? Laat je vooral niet verwarren door de naam, want als Yesnomaybe het voor het zeggen heeft, dan staan ze liefst morgen nog on top of the world. Yesnomaybe baby!

Met ‘Winnaar van de Nieuwe Lichting’ op het palmares, staan de vier aandachtshoeren van Yesnomaybe te popelen om België – en bij uitbreiding de hele wereld – een schoon punk/rock geweten te schoppen. Aangevuurd door bands die diep de jaren 1990 de muziekindustrie een nieuw gezicht gaven, wil Yesnomaybe vanuit een alles-moet-kapot- attitude vandaag concertzalen herscheppen in zweterige rocktempels, waar mensen ademhappend buitenstappen, met een ‘what the fuck was that’-blik.

Black Leather Jacket
Het Antwerpse viertal Black Leather Jacket is helemaal terug. Na het jaar van de doorbraak, waarin debuutplaat ‘Tranquillizer’ vol stond met gruizige garagerock anthems, bracht de band de nieuwe plaat ‘Stinger’ uit. Producer Damien Vanderhasselt (Millionaire) zit achter de knoppen, wat zorgt voor een ambitieus album dat bol staat van het experiment, maar de catchy rock-‘n-roll nooit uit het oog verliest. Singles ‘Darts’ en ‘Suck It Up’ worden gretig opgepikt en vatten de nieuwe sound perfect samen. Rauwe gitaren, snijdende synths en meezingers van formaat. Na een geslaagde passage op Pukkelpop en een najaarstour schuimt de band deze zomer de festivals af.

Meer garagerock en punk