BENR

Bromantiek tour

concert
nederpop
pop

Datum

za 4 nov 2023

Locatie

Power stage

Deuren open

19:30

Aanvang

20:00

v.a. € 20.00

Vanaf 2017 maken beste vrienden Bart Maessen (29) en Robin Zomer (30) als duo muziek onder de naam BENR. Hun eigen muziek heeft het afgelopen jaar bewezen aan te sluiten bij de luisteraars. De singles 'Hier Voor Mezelf' en 'Hart van Steen' waren Hit van 100 op radio 100%NL en hebben weken in de Top 20 gestaan. De single 'Beetje Gek' stond zelfs twee weken op nummer 1. Eind 2022 heeft het duo het kerstnummer ‘Zet Het Op Je Lijstje’ uitgebracht die gebruikt werd in de grote kerstcampagne van bol.com. Het meest recente wapenfeit van BENR is de single ‘Sluitingstijd’, een nummer van hun aankomende ‘Bart & Robin’ EP.

Naast eigen muziek hertaalt BENR, in samenwerking met Qmusic, om de week een Engelstalig nummer uit de Top 40 naar een volwaardige Nederlandse track. Het item verschijnt op de kanalen van BENR en gaat regelmatig viral, wat maakt dat hun TikTok filmpjes tientallen miljoenen keren bekeken zijn. Het account van de jongens is dan ook het grootse Nederlandstalige muziek account op TikTok. Door het grote online bereik van BENR heeft het duo verschillende internationale samenwerkingen, onder andere met Benson Boone, GAYLE en Alec Benjamin. Naast deze covers maakt BENR om de week een nummer over de actualiteiten bij het programma HLF8.

+Support: Jasper Demollin
Jasper begon al vroeg met muziek maken. Op zijn 14e leerde hij gitaar spelen en begon hij samen met zijn vrienden een indie-rock bandje. Na amper 3 akkoorden geleerd te hebben, wisten ze toch al liedjes te schrijven en hiermee op te treden. Zo stond hij met zijn band op zijn 17e al in een uitverkocht Paradiso, deden ze de voorprogramma’s van acts als Razorlight en Miles Kane, en speelden ze op het Reeperbahn Festival in Hamburg tussen acts als Bon Iver en Foals. Ook na de middelbare school bleef hij doorgaan met muziek. Zo vormde hij o.a. in 2015 met zijn Streetlab vriend Daan Boom en drie andere vrienden de Tante Joke Karaoke Band. Dit liep al gauw uit de hand met zo’n 50 shows per jaar en eigen clubavonden iedere maand in veel popzalen in Nederland. Nu is het tijd voor zijn solomuziek. In de zomer van 2023 kwam hij in contact met producer Donda Nisha met wie hij de studio in dook. Het eerste nummer was ‘Amsterdamse Meisjes’ en het was gelijk raak. Onlangs heeft hij een serie voor NPO 3 gemaakt waarin hij op zoek gaat naar zijn eigen band. Die is nu gevormd dus is het tijd om live op te gaan treden met zijn muziek.

Meer nederpop en pop