Vacature Bestuurslid – Bibelot

Vacature Bestuurslid

Het bestuur van Poppodium Bibelot is op zoek naar een bestuurslid, Om te kunnen blijven voldoen aan het door het bestuur gewenste profiel, zijn we specifiek op zoek naar een ondernemer met een marketingachtergrond, bij voorkeur met een sterk ontwikkeld netwerk in de regio Dordrecht.

Poppodium Bibelot organiseert al 50 jaar popconcerten voor zo’n beetje alle verschillende muziekliefhebbers. Bibelot is gevestigd in het Energiehuis in Dordrecht en gaat binnen en buiten dit prachtige gebouw verbindingen aan met allerlei partners, van beginnend organisatietalent tot gevestigde culturele instellingen. Bibelot handelt vanuit de visie dat popmuziek mensen prikkelt om hun (artistieke) identiteit te ontwikkelen en dat popcultuur bij uitstek de cultuurvorm is die bijdraagt aan verbinding. Met 200 evenementen en 60.000 bezoekers per jaar is Bibelot hét poppodium van de regio en levert het een belangrijke bijdrage aan de aantrekkelijkheid van de regio.

Het bestuur van Bibelot vergadert met een frequentie van circa één keer per twee maanden in Bibelot. Bestuursleden verrichten hun werkzaamheden voor Bibelot onbezoldigd. De directeur is verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken.

Profiel:

  • affiniteit met de culturele sector en in het bijzonder de popsector;
  • ondernemer met netwerk in de regio Dordrecht;
  • ervaring met het besturen van dan wel het houden van toezicht op een soortgelijke stichting is een pré;
  • kennis en ervaring op het gebied van cultural governance, organisatieprocessen en het werkgebied van de stichting is een pré;
  • onafhankelijk en kritisch;
  • geen tegenstrijdig belang op het moment van benoeming;
  • teamspeler;
  • past binnen de samenstelling van het bestuur op het moment van benoeming.

Bibelot  onderschrijft de Governance-code Cultuur. Vrouwelijke kandidaten en kandidaten met een niet-westerse achtergrond worden nadrukkelijk uitgenodigd te solliciteren.

Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar een kandidaat die de diversiteit in het team versterkt.

Als u interesse heeft, kunt u contact opnemen met de directeur van Bibelot: de heer D. van Wijngaarden, via d.vanwijngaarden@bibelot.net of 06 – 4608 7352.