Joke – Bibelot

13 april 2021

Tim Knol

Nieuw materiaal met een haarscherpe visie

Dit concert is verplaatst naar zaterdag 19 juni 2021. Samen zorgen we voor een veilige en unieke concertervaring. Lees daarom hier alle richtlijnen voor een coronaproof bezoek aan Bibelot.

Tim Knol heeft het grillige pad van rock n’ roll drie albums lang bewandeld. Op Lowlands 2009 tekende hij zijn eerste platencontract bij Excelsior Recordings en een half jaar later verscheen zijn titelloze debuutalbum. In de daaropvolgende jaren volgden ‘Days’, ‘Soldier On’, platen die stuk voor stuk hoge noteringen in de hitlijsten behaalden. Vroeg in zijn loopbaan werden veel jongensdromen werkelijkheid: spelen op grote podia en festivals, ontmoetingen met helden en kunnen leven van zijn muziek. In de storm des succes is er veel verloren gegaan, maar de hechte vriendschappen en diepgewortelde liefde voor sweet melodies zijn altijd in de buurt gebleven. Met de release van album ‘Cut The Wire’ gooide de songwriter het roer om. Zowel mentaal als fysiek is er een behoorlijke last van Tim Knol afgevallen en dat is hoorbaar in zijn muziek: het draait nu vooral weer om plezier maken. Behalve soloartiest is Tim Knol ook gitarist en leadzanger van de garagerockband The Miseries. Vorig jaar maakte hij met de countryband Blue Grass Boogiemen het album ‘Happy Hour’ en ook tijdens het project ‘The Lost And Found Tapes’ doet de songwriter alleen nog maar waar hij zich goed bij voelt. In het najaar van 2020 staan de opnames van zijn nieuwe soloplaat gepland. Tim Knol weet het: hij heeft zijn plek in de zon gehad. Hij tuurt nu de vlakte in met opgeheven hoofd en zijn visie is haarscherp.

09 april 2021

Rob Dekay

Soulvolle countrypop in een eigenzinnig Nederlands jasje

Rob Dekay is een indrukwekkende verschijning. Er huist een oude ziel in het lichaam van deze dertiger. Met zijn opvallende tatoeages en hoed lijkt hij voor het podium te zijn geboren. Zijn niet-alledaagse traject is tekenend. Rob stopt op zijn vijftiende met school en gaat werken; van stratenmaker tot vuilnisman. Zijn vrije tijd gaat helemaal op aan zijn grote liefde, muziek. Dat merken ook zijn beste vrienden, die hem aansporen om volledig voor de muziek te kiezen. En zo geschiedde. Na samenwerkingen met Akwasi en Dio is het tijd voor eigen ambities. In 2016 komt zijn debuutalbum ‘Alles Gaat Voorbij’ uit. Een album vol Nederlandstalige, soulvolle countrypop, waarbij de zanger zelf alle facetten in de hand heeft. In 2018 tekent Rob bij Modestus Records, het platenlabel van Guus Meeuwis. Op het label verschijnen de singles ‘Vol Van Elkaar’ en ‘Je Hoeft Het Niet Alleen Te Doen’. Die laatste schrijft Rob samen met Daniel Lohues en Ilse DeLange. Na festivalzomers vol optredens op onder meer Concert At Sea, Royal Park en Tuckerville begint hij aan zijn nieuwe studioalbum. ‘Aangenaam’ kwam in 2020 uit en moet daardoor nog even wachten op zijn podiumdebuut. In de tussentijd konden we alvast genieten van Rob’s vertolking van Judas in The Passion, waarvoor hij lovende recensies ontving. Binnenkort is Rob Dekay eindelijk te horen in Dordrecht!

01 april 2021

Toontje Lager

Avond vol sentiment met het album 'Er Op Of Eronder' en alle bekende hits

Dit concert is verplaatst naar zaterdag 27 november 2021. Reeds gekochte tickets blijven gewoon geldig. Alle ticketkopers zijn via e-mail geïnformeerd.

Na meer dan dertig jaar keerde Toontje Lager in 2018 terug op de Nederlandse podia en festivals. De band onder leiding van Erik Meise kreeg de smaak weer te pakken en stomen door. Tijdens de aankomende tour staat het album ‘Er Op Of Er Onder’ centraal en wordt deze integraal gespeeld. Uiteraard komen ook bekende hits als ‘Vroeg Of Laat’, ‘Stiekem Gedanst’, ‘Zoveel Te Doen’, ‘In Gedachten’ en ‘Het Doet Pijn’ voorbij. De show wordt afgesloten met bekende Nederlandstalige songs uit diezelfde periode. Een onvergetelijke avond vol (jeugd)sentiment voor iedereen die toen jong was. Kom genieten van de muziek en de verhalen achter de liedjes.

18 maart 2021

MEGAMUZIEKQUIZ

De leukste muziekquiz van de Drechtsteden!

Dit event is verplaatst naar zaterdag 15 mei 2021. Alle ticketkopers hebben via e-mail informatie ontvangen. Reeds gekochte tickets blijven geldig voor de nieuwe datum. Samen zorgen we voor een veilige en unieke concertervaring. Lees daarom hier alle richtlijnen voor een coronaproof bezoek aan Bibelot.

Er wordt weer gequized in de Main Stage! Met veel gepuzzel, intro’s, videoclips en fotorondes bedienen de quizmasters je met een professionele en vooral gezellige, algemene muziekquiz. In deze 1,5 meter editie gaat alles nét even anders dan je gewend bent, maar dat maakt de pret er niet minder om. De teams bestaan nu uit twee personen, in plaats van de gebruikelijke vijf. Dat betekent nóg meer uitdaging, maar ook meer concurentie. Welk team gaat met de overwinning naar huis? Gegarandeerd een unieke ervaring!

Duotickets: Vanwege de maatregelen rondom het Coronavirus bestaat een quiz-team tijdens deze 1,5 meter editie tijdelijk uit twee personen. Daarom zijn er enkel duotickets verkrijgbaar. Zodra jullie binnen komen, helpt een Bibelot medewerker jullie naar de zitplekken. De capaciteit is beperkt, bestel dus snel een ticket voor jou én je quizpartner in crime.

Wil je alvast oefenen? Vorig jaar presenteerde we een online editie van de Megamuziekquiz! Die bekijk je hier terug. ↓

12 maart 2021

Sandra van Nieuwland

Clubtour vol nieuw werk met een persoonlijk randje

Samen zorgen we voor een veilige, maar vooral ook unieke concertervaring. Lees daarom hier alle richtlijnen voor een coronaproof bezoek aan Bibelot.

In 2012 maakt Sandra van Nieuwland een spectaculair entree in de Nederlandse popwereld. Deze indrukwekkende doorbraak heeft ze te danken aan het tv-programma The Voice of Holland. De hoofdprijs sleept ze niet in de wacht, maar de titel van publieksfavoriet is direct voor haar. Kort hierna breekt ze hitlijst records met nummers als ‘More’ en ‘Keep Your Head Up’ én gaat haar plaat ‘And More’ platina. Inmiddels staan er vier albums op haar naam en ontving Sandra van Nieuwland zelfs een Edison award voor haar muzikale kunsten op het album ‘Banging On The Doors Of Love’. In 2018 verscheen de plaat ‘Human Alien’, een popalbum dat iedereen met een identiteitscrisis een luisterend oor biedt. Nieuwste single ‘Little One’ kwam in 2020 uit en is één van haar meest persoonlijke releases ooit. In het nummer verwelkomt ze het nieuwe kindje van haar voormalige partner. De single is aanleiding om eindelijk weer op tour te gaan. Verwacht nummers van haar meest recente album evenals hitsingles en nieuwe songs!

09 maart 2021

RANI

Tijdloze popmelodieën met invloeden van r&b en soul

Samen zorgen we voor een veilige, maar vooral ook unieke concertervaring. Lees daarom hier alle richtlijnen voor een coronaproof bezoek aan Bibelot.

Na de gigantische hit ‘Post Malone’ is RANI klaar om de wereld te veroveren. Het nummer dat de 20-jarige muzikante samen met producer Sam Feldt maakte, heeft inmiddels 400 miljoen (!) streams op Spotify. Haar artiestennaam betekent ‘koningin’ in het Hindoestaans en die naam doet ze als royalty in de muziekwereld eer aan. RANI beklimt de hitlijsten met meer dan enkel haar eigen stem. De zangeres deed de afgelopen jaren veel songwriting skills op en ging van de EDM/house industrie naar pop. Invloeden als Destiny’s Child, Stevie Wonder en Lauren Hill hebben haar gevormd, maar de soulvolle zangeres voegt haar eigen, karakteristieke randje toe. In oktober 2020 bracht RANI haar debuut-EP ‘EP3’ uit. Direct daarna werkte ze met het ontzettend muzikale productie- en songwriter team van onder andere Duncan Laurence en Nielson aan de opvolger ‘EP9’, die in 2021 uitkwam. Met songs vol tijdloze popmelodieën met invloeden van r&b en soul is haar muzikale pad is niets anders van veelbelovend.

19 februari 2021

Thijs Boontjes

Nederlandstalige rock ‘n’ roll met een knipoog

Dit concert is verplaatst naar zaterdag 18 december 2021. Alle ticketkopers hebben via e-mail informatie ontvangen. Reeds gekochte tickets blijven geldig voor de nieuwe datum.

Thijs Boontjes is een rijzende ster. Tenminste, als we fans van Douwe Bob en Ilse Lange mogen geloven. Met beide artiesten betrad hij eerder het podium als toetsenist, nu is Thijs zelf het middelpunt. Optredens op festivals als Down The Rabbit Hole en Zwarte Cross bewijzen dat Thijs al lang niet meer ‘Alleen Naar De Kermis’ hoeft. De muzikant profileert zich ergens tussen charmante volkszanger en charismatische rockster. De laatste tour met zijn liveband was een groot succes en zijn meest recente album ‘Geen Achttien Meer’ (2019) werd jubelend ontvangen. De plaat staat vol Nederlandstalige rock ‘n’ roll met een knipoog afgewisseld met doorwrochte liefdesliedjes met een lach en een traan. Thijs Boontjes, onthoud die naam.

15 januari 2021

Glennis Grace

Amsterdamse souldiva met nieuwe clubtour 'Meer Van Mij'

Dit concert is verplaatst naar donderdag 14 oktober. Alle ticketkopers hebben via e-mail informatie ontvangen. Reeds gekochte tickets blijven geldig voor de nieuwe datum.

Glennis Grace verlegt haar grenzen letterlijk en figuurlijk. Acht jaar geleden veroverde ze in één klap de harten van vele Nederlanders met het nummer ‘Afscheid’. In 2018 vertrok de Amsterdamse zangeres naar Amerika om mee te doen aan het tv-programma America’s Got Talent. Daar blaast ze iedereen omver en bereikt ze zelfs de finale. In het najaar van 2019 stond Glennis met haar Withney Houston tribute ‘Whitney’ in Ahoy. Nu trekt ze opnieuw haar eigen, vertrouwde Nederland in. Een clubtour met een persoonlijk randje: nog toegankelijker, nog meer eigen muziek, nog meer Glennis. ‘Meer van Mij’, dus.

+ Support: Nicolas Kanza 
Nicolas Kanza zingt al van jongs af aan. In 2015 besluit hij zijn kansen te wagen bij het tv-programma De Beste Singer-Songwriter Van Nederland. Niet zonder succes, hij bereikt de finale. Hierna richt Nicolas zich volledig op het ontwikkelen van zijn eigen repertoire. Dit jaar verschijnt zijn eerste EP. Verwacht een internationale sound met een mix van pop en r&b.

18 december 2020

MegaMuziekQuiz

De leukste muziekquiz van de Drechtsteden!

Dit evenement is verplaatst naar zaterdag 20 maart 2021. Reeds gekochte tickets blijven gewoon geldig voor deze nieuwe datum.

Er wordt weer gequized in de Main Stage! Met veel gepuzzel, intro’s, videoclips en fotorondes bedienen de quizmasters je met een professionele en vooral gezellige, algemene muziekquiz. In deze 1,5 meter editie gaat alles nét even anders dan je gewend bent, maar dat maakt de pret er niet minder om. De teams bestaan nu uit twee personen, in plaats van de gebruikelijke vijf. Dat betekent nóg meer uitdaging, maar ook meer concurentie. Welk team gaat met de overwinning naar huis? Gegarandeerd een unieke ervaring!

Duotickets: Vanwege de maatregelen rondom het Coronavirus bestaat een quiz-team tijdens deze 1,5 meter editie tijdelijk uit twee personen. Daarom zijn er enkel duotickets verkrijgbaar. Zodra jullie binnen komen, helpt een Bibelot medewerker jullie naar de zitplekken. De capaciteit is beperkt, bestel dus snel een ticket voor jou én je quizpartner in crime.

Wil je alvast oefenen? Eind mei presenteerde we een online editie van de Megamuziekquiz! Die bekijk je hier terug. ↓

01 december 2020

Prince Tribute By The Beautiful Ones

Tijdslot #1 | Waardig eerbetoon aan Prince

Dit is het eerste tijdslot van de avond. Klik hier voor het tweede tijdslot. Samen zorgen we voor een veilige en unieke concertervaring. Lees daarom hier alle richtlijnen voor een coronaproof bezoek aan Bibelot.

Prince tributeband The Beautiful Ones speelt speciaal voor deze avond uiteenlopende classics van albums ‘Controversy’, ‘Lovesexy’, ‘Purple Rain’, ‘Parade’ en meer. Vlak na het overlijden van His Royal Badness besloten deze regionale topmusici een ode brengen aan Prince. Bestaande uit Monique van de Ster, Randy Derkhof, Maarten Teekens en Jared Grant (bekend van de Voice of Holland). Én Timothy “Phil” van der Holst op de drums/keys, Harry Mirck op de bas, Edwin in ‘t Veld op de gitaar en The Unknown bedient de toetsen. Verwacht een originele uitvoering van klassiekers!