Eva – Bibelot

26 juli 2021

The Cold Vein + Elefant (BE)

Gratis concertreeks met veelbelovend talent in Door

Bibelot en DOOR presenteren samen een concert reeks in DOOR. Iedere eerste zaterdag van de maand ontdek je hier nieuwe bands. Laat je verrassen door onbekend talent! Met deze editie: The Cold Vein en Elefant (BE).

The Cold Vein
Dit viertal is Nederlands nieuwste aanwinst in de categorie orensnijders en nekkenbrekers met zijn stevige noise rock. De band is ontstaan vanuit de uiteengevallen noise bands Udarnik en Lawine.  De instrumentale demo valt in de schoot van Patrick Tilon (Rudeboy van Urband Dance Squad). Bij het horen van de stortvloed aan noise en rock is Patrick meteen enthousiast. Met zijn toevoeging als frontman is The Cold Vein compleet. De kersverse band heeft al menig publiek overtuigd (dB’s, Mañana Mañana en Valkhof Festival). Verwacht gevaarlijke, intense, maar vooral superdikke noise rock waar je oren nog lang van klapperen.

Elefant (BE)
Dat Gent een prima bandcultuur heeft, bewijst Elefant nogmaals. Dit trio bestaat uit leden van onder andere The Van Jets en Future Old People Are Wizards. Met de buitenaardse klanken op het debuut-album ‘Konark Und Bonark’ toont de band zich geniaal gestoord. De opvolger is op dit moment in de maak. De band bereidde zich voor op een vervormde kakafonie, maar belooft ons een album vol mooie, soort normale, soms vrolijke, soms trieste nummers. Eén ding is zeker; met Elefant weet je het nooit!

Dit concert vindt plaats in DOOR. Adres: Spuiboulevard 220, 3311 GR Dordrecht. Klik hier om de locatie te bekijken.

26 juli 2021

KIEFF + Mo Bedick

Gratis concertreeks met veelbelovend talent in DOOR

Bibelot en DOOR presenteren samen een concert reeks in DOOR. Iedere maand ontdek je hier de beste, nieuwe bands. Laat je verrassen door onbekend talent! Met deze editie: Kieff en Mo Bedick.

Kieff 
Post-punk georiënteerd, maar dat is niet het enige dat KIEFF weet neer te zetten. Met een liefde voor chaotische harmonieën en uitbundigheid gaat het alle kanten. In 2019 bracht de band de mixtape ‘Das Anton’ ter wereld. Liefhebbers voor stugge gitaren en indringende ritmes worden gevuld met deze onnavolgbare composities en vrolijke melodieën.

Mo Bedick
Het slaapkamerproject van zanger Maurijn Wieringa is uitgegroeid tot de dreampopmachine Mo Bedick. Deze band heeft een sound die je niet eens in een hokje zou kunnen plaatsen. Dat in combinatie met een live performance waar je u tegen zeg. Mo Bedick debuteerde in 2019 met de EP ‘sicko’. Nu maakt de band zich klaar voor wavy shows met de EP ‘Jenki Business, die in 2021 het licht zag. Dromerig, elektronisch, catchy maar ook heavy is waar Mo Bedick voor staat.

Dit concert vindt plaats in DOOR. Adres: Spuiboulevard 220, 3311 GR Dordrecht. Klik hier om de locatie te bekijken.

26 juli 2021

ONMENS (BE) + SONNDR

Gratis concertreeks met veelbelovend talent in DOOR

Bibelot en DOOR presenteren samen een concertreeks in DOOR. Iedere eerste zaterdag van de maand ontdek je hier nieuwe bands. Laat je verrassen door onbekend talent! Met deze editie: Onmens (BE) + Sonndr

Onmens (BE)
Soms moet je de simpelheid van beats, guitaren en vocalen nemen zoals het is. Na het uitsterven van de Belgische rave-scene brengt Onmens het feest met geweld terug. Deze band verandert de ene na de andere verlaten fabriekshal in een legendarische rave. Het geluid van Onmens wordt ook wel beschreven als ‘de soundtrack van de nacht’. Dat is niet verrassend door de invloeden variërend van techno en hardcore tot noise en punk. Onmens maakt het masker los, laat je zintuigen falen en zorgt voor een onvergetelijke ervaring.

Sonndr
Wanneer de avond valt ontwaakt SONNDR. Als een vierkoppig wezen van de nacht beweegt de band zich met grimmige straatgeluiden: dichtvallende rolluiken, berekend glas, zoemend neon. SONNDR vertaalt postpunk en no wave naar een futuristische sound met klauwen.

Dit concert vindt plaats in DOOR. Adres: Spuiboulevard 220, 3311 GR Dordrecht. Klik hier om de locatie te bekijken.

19 juli 2021

Celine Caïro

Release show van nieuw album Overflow

De verkoop van deze show start op vrijdag 23 juli om 11:00 uur.

De Amsterdamse Celine Caïro wist door haar ijzersterke debuutalbum ‘Free Fall’ in 2017 de lat hoog te leggen. Drie jaar later werd er tussen Amsterdam en Londen gewerkt aan de nieuwe nummers van de opvolger. Samen met producer Tim Bran, producer Benjamin Rheinlander en haar vaste band verschijnt op 27 augustus haar nieuwste plaat ‘Overflow’. Pareltjes als ‘Hibernate’, met inmiddels ruim 7,5 miljoen, streams mogen natuurlijk ook niet ontbreken aan de setlist. Een dromerige set van een muzikaal talent.

16 juli 2021

New Cool Collective

Nieuwe muziek van achtkoppige jazz formatie

New Cool Collective is al jaren een pionier in de jazz industrie. De achtkoppige, altijd goedgeklede band tourde over de hele wereld, won diverse awards en kan festivals als Sziget, Fuiji Rock en Roskilde van zijn lijstje strepen. In 2019 bracht de band zijn 20ste album ‘Dansé Dansé’ uit, zoals de titel al doet vermoeden staat de plaat vol dansbare 80’s drumcomputers, quircky synths en Afrikaanse ritmes. Ook in het vreemde 2020 zat de band niet stil en verscheen een vervolg op de samenwerking met Matt Bianco getiteld ‘High Anxiety’. In 2021 brengt het collectief opnieuw een album uit, waarvoor de bandleden zich op dit moment in de studio bevinden. New Cool Collective steekt je gegarandeerd aan met zijn unieke mix van jazz, dance, latin, salsa, afrobeat en boogaloo!

05 juli 2021

ISLE (album release)

Hypnotiserende pop tijdens album release

Mis de release show van het debuut album van dit bijzondere duo niet! De dream pop van ISLE schudt je verbeeldingskracht wakker. Lise’s betoverende stem overspoelt je met golven die je meevoeren door een curieus landschap van serene melodieën en spoken words, een toevlucht voor introverte dromers en creatievelingen. Als een soort muzikale uitvinder schetst en herschikt Arjan folk, indie en klassieke elementen tot een originele sound die je doet denken aan Portishead, London Grammar en Björk. De op het eerste gezicht tegengestelde elektronische soundscapes en orkestrale arrangementen blijken een perfecte match, net zoals dit onwaarschijnlijke duo met gepolariseerde persoonlijkheden, dat moeiteloos samen beweegt in hun niet te stoppen passie om te creëren. Deze passie druipt ervan af tijdens hun live show. De combinatie van het lichtdecor, dat reageert op klanken en handbewegingen, en de inventieve popmuziek geeft je een gevoel van ruimte, verbeelding en mogelijkheden waar je jezelf in wilt verliezen.

02 juli 2021

Jett Rebel

Pre-Apocalypse Party Tour

Clubs en zalen bruisen van activiteit en daar mag Jett Rebel zeker niet aan ontbreken. Een nieuw album op zak (verkrijgbaar vanaf 20 augustus) en de song ‘Love Right Now‘ is niet van de radio weg te denken. Die hoopvolle song vol liefde hebben we nu juist nodig. Gepaard met acht andere typische Rebel-pareltjes is het nummer terug te vinden op het album ‘Pre-Apocalypse Party Playlist’, een album dat Rebel schreef alsof de rest van de wereld niet bestond. Een album dat alles meedraagt dat hij in zijn leven heeft geleerd. Dat alles vertegenwoordigt waar hij van houdt, dat hij is. Na het lange stilzitten is het tijd voor Jett Rebel om de zaal plat te spelen met de nieuwe plaat. Maak je klaar voor een set waar de vonken vanaf zullen vliegen.

25 juni 2021

Wanderlust

Tijdslot #1 | Expeditiefestival met verrassende line-up

Dit concert is verplaatst naar zaterdag 11 september. Alle ticketkopers hebben via e-mail informatie ontvangen. Reeds gekochte tickets blijven geldig voor de nieuwe datum. Dit is het eerste tijdslot van de avond. Klik hier voor het tweede tijdslot.

Kun jij het niet weerstaan om erop uit te trekken en nieuwe dingen te ontdekken? Zijn festivals als Lowlands, Down The Rabbit Hole en De Parade helemaal jouw ding? Het Energiehuis biedt je werelden die je nog niet kende en prikkelt met expeditiefestival Wanderlust al je zintuigen. Luister naar nieuwe geluiden, uitdagende concerten en beleef performances met bezoekers die zich net zoals jij graag laten verrassen. Dit evenement heeft een bijzondere twist: de line-up is een groot raadsel. Tickets voor de eerste editie gingen als een speer, en daarom kan een tweede editie niet uitblijven! Vier artiesten nemen je mee naar een andere dimensie, van zachte pianoklanken tot zwoele beats en grootste muzikale arrangementen. Wanderlust voert je langs verschillende zalen in het Energiehuis. Een avontuurlijke, muzikale en theatrale avond!

ROUTE 1 » 18:45 – 20:50 uur
Klik hier voor meer informatie over route 2.
Klik hier voor meer informatie over route 3.
Klik hier voor meer informatie over route 4.

🇼: Wanderlust is het verlangen om te reizen en te ontdekken. Bibelot en Kunstmin presenteren uitdagend, verrassend en afwisselend programma in het Energiehuis.

25 juni 2021

Wanderlust

Tijdslot #2 | Expeditiefestival met verrassende line-up

Dit concert is verplaatst naar zaterdag 11 september . Alle ticketkopers hebben via e-mail informatie ontvangen. Reeds gekochte tickets blijven geldig voor de nieuwe datum. Dit is het tweede tijdslot van de avond. Klik hier voor het eerste tijdslot.

Kun jij het niet weerstaan om erop uit te trekken en nieuwe dingen te ontdekken? Zijn festivals als Lowlands, Down The Rabbit Hole en De Parade helemaal jouw ding? Het Energiehuis biedt je werelden die je nog niet kende en prikkelt met expeditiefestival Wanderlust al je zintuigen. Luister naar nieuwe geluiden, uitdagende concerten en beleef performances met bezoekers die zich net zoals jij graag laten verrassen. Dit evenement heeft een bijzondere twist: de line-up is een groot raadsel. Tickets voor de eerste editie gingen als een speer, en daarom kan een tweede editie niet uitblijven! Vier artiesten nemen je mee naar een andere dimensie, van zachte pianoklanken tot zwoele beats en grootste muzikale arrangementen. Wanderlust voert je langs verschillende zalen in het Energiehuis. Een avontuurlijke, muzikale en theatrale avond!

ROUTE 2 » 19:15 – 21:20 uur
Klik hier voor meer informatie over route 3.
Klik hier voor meer informatie over route 4.

🇼: Wanderlust is het verlangen om te reizen en te ontdekken. Bibelot en Kunstmin presenteren uitdagend, verrassend en afwisselend programma in het Energiehuis.

25 juni 2021

Wanderlust

Tijdslot #3 | Expeditiefestival met verrassende line-up

Dit concert is verplaatst naar zaterdag 11 september. Alle ticketkopers hebben via e-mail informatie ontvangen. Reeds gekochte tickets blijven geldig voor de nieuwe datum. Dit is het derde tijdslot van de avond. Klik hier voor het vierde tijdslot.

Kun jij het niet weerstaan om erop uit te trekken en nieuwe dingen te ontdekken? Zijn festivals als Lowlands, Down The Rabbit Hole en De Parade helemaal jouw ding? Het Energiehuis biedt je werelden die je nog niet kende en prikkelt met expeditiefestival Wanderlust al je zintuigen. Luister naar nieuwe geluiden, uitdagende concerten en beleef performances met bezoekers die zich net zoals jij graag laten verrassen. Dit evenement heeft een bijzondere twist: de line-up is een groot raadsel. Tickets voor de eerste editie gingen als een speer, en daarom kan een tweede editie niet uitblijven! Vier artiesten nemen je mee naar een andere dimensie, van zachte pianoklanken tot zwoele beats en grootste muzikale arrangementen. Wanderlust voert je langs verschillende zalen in het Energiehuis. Een avontuurlijke, muzikale en theatrale avond!

ROUTE 3 » 20:45 – 22:50 uur
Klik hier voor meer informatie over route 4.

🇼: Wanderlust is het verlangen om te reizen en te ontdekken. Bibelot en Kunstmin presenteren uitdagend, verrassend en afwisselend programma in het Energiehuis.