Eva – Bibelot

14 mei 2021

Het Gezelschap + Kay Slice

Mini-festival Schicht biedt een podium aan Dordts talent

Dordrecht is een broedplaats voor talentvolle artiesten. Met het minifestival SCHICHT presenteren Bibelot en Popcentrale daarom samen het beste dat Dordt te bieden heeft. Deze editie betreden twee artiesten het podium aan de Energiekade tijdens de Dordtse Feesten!

Het Gezelschap
Een bijzonder mondig vijftal met een voorliefde voor het gesproken of geschreeuwde woord, dat is Het Gezelschap. Deze eigenzinnige formatie bestaat uit Jordy Dijkshoorn (De Likt), Diggy Rast (Brandwerk), Nachtburgemeester Juno (Nachtburgermeester van Dordrecht), Deon Custom en Kevin Stam. Op papier ziet die combinatie er al gek uit, maar de mix van hiphop, electro en blues maakt het allemaal nog net wat vreemder. Dit is niet zomaar hiphop, het is een groot feest!

Kay Slice
Hij liet de De Wereld Draait Door studio swingen, opende het jaar van Rembrandt met zijn vlijmscherpe woorden en tradt met zijn live-band op bij VPRO Mondo. De uit Dordrecht afkomstige Kay Slice wisselt soepele flows moeiteloos af met aanstekelijke melodielijnen. De voormalige Brandwerk frontman is na de opsplitsing van die formatie steeds dieper gaan graven naar zijn Ghanese wortels. Daardoor creëert hij een mengelmoes van soul, hiphop, afrobeat en klanken uit Ghana, ofwel: ‘hiphopkid with Ghana-soul’.

➥ Deze zomer staan de Energiekade en het Wantijpark in teken van de Dordtse Feesten! Diverse organisatoren presenteren een reeks evenementen waarbij aan alle leeftijden is gedacht. Het programma zit vol live muziek, theater én er is een educatief programma. Geniet op een veilige manier van zon, entertainment en live muziek.

14 mei 2021

Froukje + S10

Artiesten en managers delen hun inzichten over de muziekindustrie tijdens VAKWERK

Popmuziek is een kunst en tegelijkertijd een vak. Tijdens VAKWERK nodigt Bibelot hardwerkende vakmensen en rijzende sterren uit om hun inzichten over de muziekindustrie met het jou te delen. Ze beantwoorden prangende vragen als: Hoe raak je mensen met je songteksten? Hoe bouw je aan een solide fanbase? En hoe produceer je van begin tot eind, in je eentje, op je zolderkamer een megahit? Deze editie vertellen manager Froukje Bouma en artiest S10 in het Energiehuis over hun expertise tijdens twee uitgebreide talks. Daarna vertrekken we naar de Energiekade voor de kunst zelf: live optredens van veelbelovende talenten S10 en Froukje. Kortom: een complete muzikale beleving tijdens de Dordtse Feesten!

Froukje 
Froukje is nog maar 18 jaar als ze zich begin 2020 met haar single ‘Groter Dan Ik’ in één klap profileert als de nieuwe belofte van de Nederlandse alternatieve pop. De single bevat haar dansbare en zelfgeschreven perspectief op de huidige klimaatcrisis. Het nummer ging viraal op internet en bracht haar op de radar van De Wereld Draait Door en 3FM. Ook trad ze op uitnodiging van Wende Snijders op in Carré bij Wende’s Kaleidoscoop. In mei kwam haar tweede single ‘Ik Wil Dansen’ uit. Ook dit nummer zit vol relevante existentiële thema’s en staat bol van intrigerende zanglijnen. Haar muziek wordt gebracht met een natuurlijke nonchalance maar ook een scherp schietend en vakkundig talent voor melodie. Beide singles zijn in korte tijd goed voor tonnen views en hebben elk meer dan een miljoen streams. Onlangs tekende Froukje een contract bij label Top Notch, dus dat belooft veel goeds!

S10 
Op je 20e al een Edison op je naam hebben staan, S10 is één van de artiesten die dat kan zeggen! Op haar 17e tekende S10 een contract bij label Noah’s Ark, waar ze twee persoonlijke EP’s uitbracht over haar psychoses en leven in de psychiatrie. Na debuutalbum ‘Snowsniper’ vol rap, zang en spoken word kwam afgelopen najaar haar tweede album ‘Vlinders’ uit. De plaat bevat gastoptredens van onder andere Ronnie Flex, Zwangere Guy en Wende Snijders.

Froukje Bouma
Froukje Bouma is één van de hardst werkende artiestenmanagers van Nederland. Haar carrière begon als festivalproducent in Noord-Nederland, daar werkte ze een aantal jaar als freelancer voor bijvoorbeeld Welcome To The Village. Vervolgens ging ze aan de slag voor SPEC, waar ze onder andere het management verzorgde van Ronnie Flex, Famke Louise en StukTV. Inmiddels is Froukje Bouma eigenaar van MOTEL Artist Management en vertegenwoordigt ze artiesten als S10, Froukje en GIAN.

➥ Deze zomer staan de Energiekade en het Wantijpark in teken van de Dordtse Feesten! Diverse organisatoren presenteren een reeks evenementen waarbij aan alle leeftijden is gedacht. Het programma zit vol live muziek, theater én er is een educatief programma. Geniet op een veilige manier van zon, entertainment en live muziek.

14 mei 2021

Whispering Sons (BE) + Queens Pleasure

Extra grote BibelotxDOOR editie vol veelbelovend talent

Loop jij iedere Popronde editie plat, beluister je altijd de nieuwste Spotify playlists en heb je een onverzadigbare honger naar nieuwe muziek? Zet dan de concertreeks van Bibelot en DOOR in je maandelijkse agenda! Speciaal voor de Dordtse Feesten pakken we uit met een extra grote editie. Laat je verrassen door onbekend talent!

Whispering Sons (BE)
De Belgische band Whispering Sons maakt postpunk waarin een liefde voor de dark side of the eighties in doorklinkt. Na de release van het succesvolle album ‘Image’ in 2018 en een tour met Editors in Engeland, brengt de band op 18 juni het nieuwe album ‘Several Others’ uit. Door de unieke combinatie van new wave, industrial en avant-punk hebben de leden zowel binnen als buiten de eigen landsgrenzen een stevige live reputatie opgebouwd!

Queen’s Pleasure
Brutale, semi-psychedelische, garagerock: dát is waar de Amsterdamse band Queen’s Pleasure voor staat. Gedreven door een moorddadig en poëtisch verlangen naar liefde klinkt de rockband als een mix tussen The Dandy Warhols en Blur, heeft het de power van The Ramones en de melancholie van The Smiths. Queen’s Pleasure creëert een muur van geluid en staat op het podium met energie voor tien. Precies wat je kunt verwachten van een band in zijn late tiener jaren!

➥ Deze zomer staan de Energiekade en het Wantijpark in teken van de Dordtse Feesten! Diverse organisatoren presenteren een reeks evenementen waarbij aan alle leeftijden is gedacht. Het programma zit vol live muziek, theater én er is een educatief programma. Geniet op een veilige manier van zon, entertainment en live muziek.

12 mei 2021

Livestream: ISLE

Een onwaarschijnlijk duo met inventieve dreampop

De dreampop van ISLE schudt je verbeeldingskracht wakker. Het duo Lise en Arjan brengt een perfecte mix van serene melodieën, folk, indie en klassieke sounds die je doet denken aan Portishead, London Grammar en Björk. De combinatie van het lichtdecor, dat reageert op klanken en handbewegingen, en de inventieve popmuziek geeft je een gevoel van ruimte, verbeelding en mogelijkheden waar je jezelf in wilt verliezen.

Deze gratis livestream is op zondag 16 mei vanaf 21:00 uur te volgen via YouTube en Facebook. 

🎥: Als het publiek niet naar ons kan komen, brengen we de live-ervaring naar jouw woonkamer! Via livestreams met optredens van veelbelovend talent, oorverdovend hard of juist puur en kwetsbaar. In onze sfeervolle zaal, soms toegankelijk voor publiek en soms op een bijzondere locatie. Abonneer je op ons YouTube kanaal en meld je aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven. Bekijk het volledige livestream programma hier. *Het concert van ISLE is opgenomen op zaterdag 24 april.

12 mei 2021

Livestream: Liza Weald

EP release | Dreamfolk van een ongekend niveau

Een verhalenvertelster binnen het dreamfolk-genre, maak kennis met: Liza Weald. Samen met haar 3-koppige band creëert ze op het podium een sfeer met akoestische nummers die zowel mysterieus als kalm zijn. In 2020 wist Lisa met haar muziek de Grote Prijs van Rotterdam in de categorie ‘Singer-Songwriter’ én de Rotterdam Music Award in de categorie ‘De Belofte’ binnen te slepen. Na het uitbrengen van haar eerste drie singles ‘Take You Home’, ‘The Night’s Dwelling’ en ‘The Hologram’ komt op vrijdag 14 mei Lisa’s debuut-EP ‘Shape Of The Dunes’ uit. Speciaal voor deze EP release komt ze naar Bibelot om haar nieuwe muziek live naar jouw woonkamer te brengen!

Deze gratis livestream is op vrijdag 14 mei vanaf 21:00 uur te volgen via YouTube en Facebook. 

🎥: Als het publiek niet naar ons kan komen, brengen we de live-ervaring naar jouw woonkamer! Via livestreams met optredens van veelbelovend talent, oorverdovend hard of juist puur en kwetsbaar. In onze sfeervolle zaal, soms toegankelijk voor publiek en soms op een bijzondere locatie. Abonneer je op ons YouTube kanaal en meld je aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven. Bekijk het volledige livestream programma hier. *Het concert van Liza Weald is live en niet vooraf opgenomen!

07 mei 2021

De Kraaien

Eclectische muzikale chaos van een ongekend niveau

Duister, gevaarlijk, uniek, recht door zee en dit alles met een knipoog. Eigenwijze, rauwe, Haagse teksten in combinatie met harde beats behoren tot de vaste ingrediënten van De Kraaien. De gemaskerde urban underground formatie gaat dit keer net een stapje verder de diepte in. De groep timmerde al even aan de weg met energieke liveshows voordat in 2012 de doorbraak met single ‘Ik vind je lekker’ kwam. Kort daarna haalden ook singles ‘Pechvogel’ en ‘Pony’ de hitlijsten en is de formatie niet meer weg te denken van festivals als Dutch Valley en Paaspop. Nu is het tijd om een andere, spectaculaire kant van De Kraaien te ervaren. Giga rookbommen, bizarre visuals, hypnotiserende paaldanseressen, waar de bandleden mee uitpakken blijft een verrassing. Eén ding is zeker: De Kraaien garandeert chaos van een ongekend niveau. Stilstaan is geen optie dus laat je meesleuren door het nieuwe geluid van De Kraaien!

05 mei 2021

Livestream: Charl Delemarre

Excentrieke Nederlandstalige muziek

Met gepassioneerde en persoonlijke liedjes veroverde singer-songwriter Charl Delemarre zijn plekje in de Nederlandse muziekscene. In 2014 won hij met zijn band de Grote Prijs van Rotterdam én de Grote Prijs van Nederland. Hij was een graag geziene gast in De Wereld Draait Door en regelmatig te horen op NPO Radio 2. In 2017 liet Charl met release van single ‘Lichtelijk Verlicht’ een nieuwe, niet zo voor de hand liggende versie van zichzelf horen. Zijn muziek kenmerkt zich nog altijd door zijn excentrieke stijl en stemgeluid. Nu duikt Charl opnieuw de studio in en legt hij de laatste hand aan zijn debuutalbum. Het eerste materiaal daarvan is binnenkort te horen. Wie weet geeft hij zelfs een voorproefje tijdens deze livestream …

Deze gratis livestream is op zaterdag 8 mei vanaf 21:00 uur te volgen via YouTube en Facebook. 

🎥: Als het publiek niet naar ons kan komen, brengen we de live-ervaring naar jouw woonkamer! Via livestreams met optredens van veelbelovend talent, oorverdovend hard of juist puur en kwetsbaar. In onze sfeervolle zaal, soms toegankelijk voor publiek en soms op een bijzondere locatie. Abonneer je op ons Youtube kanaal en meld je aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven. Bekijk het volledige livestream programma hier. *Het concert van Charl Delemarre is opgenomen op zaterdag 17 april.

30 april 2021

Amy Root

Gevoelige beats en opzwepende harmonieën

Dit concert is verplaatst naar zaterdag 14 augustus 2021. Alle ticketkopers hebben via e-mail informatie ontvangen. Reeds gekochte tickets blijven geldig voor de nieuwe datum. Samen zorgen we voor een veilige, maar vooral ook unieke concertervaring. Lees daarom hier alle richtlijnen voor een coronaproof bezoek aan Bibelot.

Klassiek getrainde muzikanten en ontluikende producers Lukas Amer en Sjoerd Huissoon ontmoetten elkaar in 2017 op het Conservatorium van Rotterdam. Nadat ze jarenlang apart werkten, ontdekten ze een gedeelde, elektronische passie. Dit leidde tot Amy Root, een hagelnieuw project gekarakteriseerd door strakke, gevoelige beats, opzwepende harmonieën en wereldse invloeden. Debuut-EP ‘Lynn’ kwam in november uit via Reflektor Records en is geïnspireerd door act als Jon Hopkins, Bonobo en Jamie XX. Het bracht Amy Root optredens op Amsterdam Dance Event, Eurosonic Noorderslag en Grasnapolsky. Verwacht deze avond een extra lange set van een uur vol elektoronische muziek.

26 april 2021

Livestream: Noek

Expressieve en bezielende zang vol overtuigingskracht

Noek zingt omdat de gehoord wilt worden. De Nederlandse zangeres en songwriter zoekt haar hele leven naar de juiste woorden om haar gevoel te kunnen delen. Met haar muziek beschrijft ze wat haar in het dagelijks leven niet altijd lukt. Ze schrijft verhalen zodat ze op papier staan en niet in haar hoofd blijven ronddwalen. Dit maakt haar een expressieve en bezielende artiest die graag een veilige omgeving creeëert voor haar publiek. Een concert van Noek is een plek waar mensen zoals zij, zich mogen laten horen. Intiem, liefdevol, melancholisch en gewaagd. Haar stem zo zuiver, haar overtuigingskracht zo sterk. Laat je verwonderen door Noek.

Deze gratis livestream is op zaterdag 1 mei vanaf 21:00 uur te volgen via YouTube en Facebook. 

🎥: Als het publiek niet naar ons kan komen, brengen we de live-ervaring naar jouw woonkamer! Via livestreams* met optredens van veelbelovend talent, oorverdovend hard of juist puur en kwetsbaar. In onze sfeervolle zaal, soms toegankelijk voor publiek en soms op een bijzondere locatie. Abonneer je op ons Youtube kanaal en meld je aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven. Bekijk het volledige livestream programma hier. *Het concert van Noek is opgenomen op zaterdag 17 april.

23 april 2021

Opwaarts: Pieter de Graaf

Muziekspel met adembenemende visuals

Er is licht aan het einde van de tunnel. Diepe dalen zijn onderdeel van ons menselijke bestaan, uiteindelijk gaat het leven met ups en downs altijd Opwaarts. Deze concertreeks laat je de coronapandemie even vergeten. Tijdens optredens van diverse artiesten kijken we letterlijk opwaarts: liggend op een bedje zie je projecties op het plafond en de muren van een mooie, bijzondere locatie. Laat je tijdens deze eerste editie verwonderen door de prachtige, neoklassieke, ambient elektronische klanken van Pieter de Graaf.

Pieter de Graaf is er de pianist niet naar om zich te laten beperken tot een genre of formule. Daarvoor is zijn creatieve vrijheidsdrang te groot en gaat zijn rusteloze ziel te graag op ontdekkingstocht. Na het succes van zijn debuut ‘Fermata’ leunt hij naar een nieuwe muzikale richting en experimenteert hij met loops en elektronica. Als deze elementen een tweede natuur worden in zijn live shows, besluit hij een andere weg in te slaan. De Graaf weet zichzelf altijd te pushen op creatief vlak en dat is terug te horen op zijn meest recente EP ‘Vortex’. Samen met cellist Jonas Pap en multi-instrumentalist Binkbeats creëert hij een EP, waarvan de samenwerkingen volgens de Graaf onmisbaar zijn. Dat werd in 2020 beloond met een Edison award in de categorie Neoklassiek. Als opvolger van deze EP verschijnt zijn nieuwe openhartige album ‘Equinox’. Voor Pieter betekent ‘Equinox’ evenwicht en verandering, balans en omslag. Een balans dat hij heeft gevonden in zijn leven en nu verwerkt in zijn onbegrensde nieuwe muziek.

Dit concert vindt plaats in de Trinitatiskapel. Adres: Vriesestraat 22, 3311 KD te Dordrecht. Klik hier om de locatie te bekijken. Samen zorgen we voor een veilige, maar vooral ook unieke concertervaring. Lees daarom hier alle richtlijnen voor een coronaproof bezoek.