Steun ons met een donatie

Bedrag

Sinds 12 maart 2020 werd het coronavirus in Nederland te groot. Zo werd ook Bibelot getroffen door deze crisis. Door de maanden heen hebben we alles geprobeerd om bezig te blijven met dat waar we het meest van houden: live muziek. Van geen concerten en livestreams, naar 1,5 meter met slechts 30 mensen en hierna 88 mensen. Van buiten tijdens de Dordtse Feesten, naar het coronatoegangsbewijs.

Er kunnen toch weer evenementen plaatsvinden?
Ja, maar dat ligt bij elk poppodium toch net wat anders. Vooral nadat de maatregelen versoepeld werden, heerste het beeld dat we weer volop konden programmeren. Helaas is de werkelijkheid anders en zijn de mogelijkheden nog steeds erg beperkt. We rekenen even voor wat de huidige maatregelen voor Bibelot en andere podia in Nederland betekenen:

De kosten van het organiseren van een evenement worden gedekt door de ticketverkoop. Behalve de gage van de artiest gaat het ook om bijkomende kosten als licht- en geluidstechnici, catering, de commissie van het boekingskantoor, promotiekosten, beveiliging, schoonmaak en ga zo maar door. Voor deze bijkomende kosten is bij een normale zaalcapaciteit 2,5 tot 3 euro per ticket nodig. Toen de capaciteit door de maatregelen slechts 10% was, was ruim 25 euro per ticket nodig. Toen we maar 30 personen mogen ontvangen, werd het benodigde bedrag per ticket nog hoger. En daarbij komt natuurlijk nog de gage voor de artiest. Alleen als we absurde bedragen hanteren voor een ticket, komen we uit de kosten. De maatregelen zijn versoepeld, maar we zijn er nog niet.

En dan hebben we het nog niet over de sfeer gehad. Want een concertervaring met een handjevol mede-bezoekers is leuk, voor één of twee keer. Een echte concertervaring is oorverdovend of juist heel dichtbij en intiem, het is samen beleven. Om nog maar te zwijgen over een dansfeest.

Met jouw hulp blijven we programmeren
Begrijp ons niet verkeerd, we willen door. Ons hart gaat sneller kloppen van livemuziek en we zetten alles op alles om te kunnen blijven programmeren. Op het moment passen ze ons programma aan door het verplaatsen of de show geplaceerd te maken, zolang dit een mogelijkheid is en bij de show past. Indien de show wordt verplaatst, hopen we dat je het ticket houdt zodat de nodige mensen op de achtergrond betaald kunnen worden.

Helaas zal het ook voorkomen dat shows worden afgelasten. In dat geval is het de mogelijkheid om je geld terug te krijgen, maar je kunt het ook aan ons doneren nu we dat het hardst nodig hebben.

Met jouw hulp blijven we programmeren, want met meer steun is er meer mogelijk. Misschien niet zo veel en vaak als dat je van ons gewend bent, maar genoeg om het vuur niet te laten doven. We gaan door. Net zo lang tot het zweet weer van onze muren druipt.

Hoe kan ik helpen?

Er zijn verschillende manieren waarop je ons kunt helpen:

  • Steun ons met een periodieke donatie* het hele jaar door. Met een periodieke donatie zorg je ervoor dat we regelmatig kunnen blijven programmeren.
  • Steun ons met een eenmalige donatie, want ook met een eenmalige donatie draag je direct bij aan het voortbestaan van Bibelot.
  • Wil je popcultuur in de regio met je bedrijf steunen? Dan is The Zipps Music Club iets voor jou.

Bibelot is door de Belastingdienst aangewezen als een culturele ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling). Dit betekent onder andere dat je kunt profiteren van belastingvoordeel als je een donatie schenkt aan Bibelot. Klik hier voor meer informatie of kijk op de website van de Belastingdienst.

*Wil je de periodieke donatie stopzetten? Stuur ons dan een e-mail met je naam en rekeningnummer (IBAN) via: publiciteit@bibelot.net.