DeWolff

Van psychedelische Southern Rock-strijders tot gezanten van de soul.

concert

Datum

za 23 dec 2023

Locatie

Main stage

Deuren open

20:00

Aanvang

20:45

v.a. € 31.00

DeWolff is geen band die graag stilzit. Ze gedijen goed op een constante flow. Van psychedelische Southern Rock-strijders tot gezanten van de soul. De afgelopen vier jaar hebben de mannen vijf albums uitgebracht waarvan Wolffpack uit 2021 hun hoogst scorende album ooit werd met een nummer 2 positie in de Nederlandse charts.

Love, Death & In Between is een reactie op hun vorige twee studio-albums. Tascam Tapes, dat onderweg werd opgenomen met een viersporencassetterecorder en de lockdown-opname van Wolffpack. "Voor deze plaat wilden we iets met mensen doen, met zoveel mogelijk mensen", zegt zanger/gitarist Pablo van de Poel.

Het zaadje voor Love, Death & In Between werd geplant in Memphis. "In 2019 woonde ik een preek bij van Al Green in zijn eigen kerk, en dat was muzikaal een levens veranderende ervaring", herinnert Pablo zich. "Ik was daar nog geen minuut en ik was al aan het huilen. Hij had het over iemand die haar rekeningen niet kon betalen en zei vervolgens: 'I call up to the almighty saviour to help her.’ Wat werd beantwoord met luide 'Yeaaah! Yeaaah's!' De band speelde twee akkoorden, wat prachtig was. Ik was er intens door geraakt. Het maakte zo’n diepe indruk. Zoiets wilde ik ook in onze liveshow, maar we hadden geen geschikte nummers. Toen we begonnen met schrijven, wilde ik zoiets maken, een bijna religieuze ervaring. Want muziek voelt voor ons toch als een religie. Het is iets dat altijd in onze gedachten is. Het is waar we ons hele leven aan wijden."

In mei 2022 gingen ze naar Kerwax, een analoge studio in het dorp Loguivy-Plougras in Bretagne. "We dachten, laten we op avontuur gaan", zegt hij. Gelegen in Noordwest-Frankrijk en omgeven door bossen, trokken ze zich twee weken terug in de woonstudio, omringt door vintage opnameapparatuur van de jaren 1940 tot de jaren 1970.

Geheel live op tape opgenomen, zonder overdubs, werden de broers Pablo (gitaar/zang) en Luka van de Poel (drums/zang) naast Robin Piso (Hammond/Wurlitzer) vergezeld door een groot aantal muzikale vrienden. "We brachten extra mensen mee en wilden van elk hun persoonlijke signatuur op de plaat. Maar met tien mensen in één kamer spelen is chaotisch. Bij elke take die je doet, is er wel iemand niet tevreden met hoe ze spelen. Maar je beseft je des te meer wat er belangrijk is aan een take."

𝗦𝘂𝗽𝗽𝗼𝗿𝘁: 𝗠𝗮𝘁𝘀𝘂 𝗙𝗼𝘅

Matsu Fox is het geesteskind van drummer, multi-instrumentalist en producer Mats Voshol. Voshol noemt mensen als Shuggie Otis en Ruban Nielson (UMO) belangrijke inspiratiebronnen: individuen die in studio-kluizenaarschap een eigen funky wereld creëren. Met een knipoog naar het funk/soul-tijdperk halverwege de jaren 70, zijn de tracks eerder lo-fi met een beetje hi-fi te noemen dan andersom. Toch zijn de composities modern en onmiskenbaar nu. Mats ziet in dat het relevant en acceptabel is om ‘straight to the point’ teksten te schrijven over persoonlijke ervaring. Hij weigert zich beschaamd te voelen over de pijn die in het leven zit, maar plaatst zijn woorden juist in een positieve, groove context om op te dansen. Matsu Fox bracht zijn EP’s “Yacht Funk I” en “Yacht Funk II uit bij Bloomer Records Amsterdam.

Ontvang 25% korting met je Dordtpas! Wil je dit concert bezoeken? Neem dan via e-mail contact op met publiciteit@bibelot.net. Geef aan welk evenement je wilt bezoeken en vermeld daarbij ook je pasnummer. Je ontvangt dan een unieke code om het ticket met korting aan te schaffen. Met dit ticket kun je de zaal betreden. Alvast veel plezier! Let op! Er zijn een beperkt aantal tickets beschikbaar, op = op **DE ACTIE TICKETS VOOR DEWOLFF ZIJN OP! **

Binnenkort in Bibelot