Medewerkers – Bibelot

Medewerkers

Nieuwe vrijwilliger?

Ben je nieuw in Bibelot? Is het kennismakingsgesprek je bevallen en wil je je gegevens aan ons doorgeven om je in te schrijven als vrijwilliger? Vul dan dit formulier in. Vergeet niet om ook een pasfoto te mailen naar info@bibelot.net.

Wijzigingen doorgeven?

Ben je vrijwilliger en wil je een wijziging doorgeven? In je Stager-account kun je zelf je adresgegevens aanpassen. In je Stager -account kun je ook je beschikbaarheid doorgeven en zien wanneer je ingeroosterd staat (onder ‘mijn diensten’).
Heb je vragen? Neem dan contact op met je directe chef:
horeca: femke@bibelot.net,
(back)stage, dj, vj: mario@bibelot.net,
promo: louisa@bibelot.net.

BHV

BHV staat voor Bedrijfshulpverlening. Er zijn altijd BHV-ers aanwezig als Bibelot en Brandstof zijn geopend. Deze BHV-ers helpen onze gasten bij calamiteiten en zorgen dat een eventuele ontruiming goed verloopt. Niet iedereen kan zomaar BHV-er zijn: je moet hiervoor zijn opgeleid.
De BHV-ers staan onder leiding van een BHV-ploegleider. Meestal is dit de stagemanager of, tijdens openingstijden, de horecabedrijfsleider. Download het BHV-plan van het Energiehuis of kijk in het vrijwilligersreglement (hoofdstuk 3) naar Bibelot’s eigen veiligheidsplan.

Handleidingen en instructies

Brandstofcrew

fabriekshandleiding vaatwasser
verkorte instructie vaatwasser
instructie Foamino melkschuimer

Stagecrew

instructie DJ-set Main Stage
fabriekshandleiding telefoons
wasmachine pantry
inbouwkoelkast pantry
vaatwasser pantry
RMA formulier techniek voor het melden van defecten aan apparatuur

Horecacrew

checklist voor horecabedrijfsleiders
portofoonkanalen

Reglement en overeenkomsten

vrijwilligersovereenkomst
vrijwilligersreglement
bruikleenovereenkomst sleutels

Uitleg Stager

De meeste medewerkers worden ingeroosterd via Stager. Dit is het plannings- en ticketsysteem van Bibelot. Als je een account hebt op onze website en wij je ingeschreven hebben als medewerker, verschijnen er een paar nieuwe opties. Op deze pagina leggen we je uit hoe het werkt!

Inloggen doe je op hier. In het menu zie je als medewerker drie opties meer dan dat onze bezoekers zien:

Beschikbaarheid doorgeven

De functie ‘neem een dienst‘ gebruiken we niet.

 

Bij ‘mijn beschikbaarheid‘ kun je aangeven bij welke evenementen je beschikbaar bent. Je ziet alleen evenementen waarvoor diensten gevraagd worden die bij je functie passen. Je beschikbaarheid geef je aan per dag, ook als er op die dag meerdere evenementen plaats vinden.

 

Als je op de dag klikt, verschijnt er een extra veld waarin de evenementen en gevraagde diensten van die dag worden vermeld. Je kunt hier een voorkeur aangeven door op het duimpje te klikken. Als het duimpje zwart is gekleurd, heb je aangegeven dat je voorkeur hebt voor deze dienst. Je kunt het duimpje weer wit maken door er nogmaals op te klikken.

 

Bij ‘mijn diensten‘ zie je alle diensten waarvoor je ingeroosterd bent. Het inroosteren gebeurt door één van onze medewerkers. Het is niet zo dat wanneer je beschikbaarheid en voorkeur hebt aangegeven, een dienst hier al automatisch komt te staan. Dat gebeurt dus pas nadat je dienst is ingepland.

 

Heb je vragen over de werking van Stager of over je rooster, neem dan contact op met Femke (horeca), Mario (backstage, techniek en dj’s/vj’s) of Louisa (promotieteam en fotografen).