Concert Archieven - Bibelot

15 januari 2022

Jett Rebel

Pre-Apocalypse Party Tour

Dit evenement is verplaatst naar donderdag 16 juni 2022. Alle kaartkopers hebben bericht ontvangen via e-mail.
Clubs en zalen bruisen van activiteit en daar mag Jett Rebel zeker niet aan ontbreken. Een nieuw album op zak (verkrijgbaar vanaf 20 augustus) en de song ‘Love Right Now‘ is niet van de radio weg te denken. Die hoopvolle song vol liefde hebben we nu juist nodig. Gepaard met acht andere typische Rebel-pareltjes is het nummer terug te vinden op het album ‘Pre-Apocalypse Party Playlist’, een album dat Rebel schreef alsof de rest van de wereld niet bestond. Een album dat alles meedraagt dat hij in zijn leven heeft geleerd. Dat alles vertegenwoordigt waar hij van houdt, dat hij is. Na het lange stilzitten is het tijd voor Jett Rebel om de zaal plat te spelen met de nieuwe plaat. Maak je klaar voor een set waar de vonken vanaf zullen vliegen.

15 januari 2022

The Dirty Daddies

Dit evenement is verplaatst naar donderdag 31 maart. Alle kaartkopers hebben bericht ontvangen.
The Dirty Daddies are coming to town! Na bijna twee jaar opladen is het de hoogste tijd om de boel eindelijk weer flink op stelten te zetten. The Dirty Daddies maken een ronde langs de mooiste poppodia van Nederland en daarin mag Bibelot natuurlijk niet ontbreken. In de ‘COME TO DADDY’ tour vuurt de zevenkoppige spektakelband in twee uur alle mogelijke hits op je af die je maar kunt bedenken. Meer dan ooit wordt alles uit de kast gehaald en wordt er niks geschuwd om het land te doen schudden op haar grondvesten. Trek je dansschoenen en dranktenue aan en LET’S GET DIRTY!

15 januari 2022

The Dirty Daddies

Dit evenement is verplaatst naar vrijdag 1 april 2022. Alle kaartkopers hebben bericht ontvangen.
The Dirty Daddies are coming to town! Na bijna twee jaar opladen is het de hoogste tijd om de boel eindelijk weer flink op stelten te zetten. The Dirty Daddies maken een ronde langs de mooiste poppodia van Nederland en daarin mag Bibelot natuurlijk niet ontbreken. In de ‘COME TO DADDY’ tour vuurt de zevenkoppige spektakelband in twee uur alle mogelijke hits op je af die je maar kunt bedenken. Meer dan ooit wordt alles uit de kast gehaald en wordt er niks geschuwd om het land te doen schudden op haar grondvesten. Trek je dansschoenen en dranktenue aan en LET’S GET DIRTY!

11 januari 2022

Brutality Will Prevail (UK)

Northcote Presents: exclusieve farewell show van één van UK's heaviest hardcore bands + support: Last Witness

Beinvloed door filmische metal brengt Brutality Will Prevail langzame, slordige hardcore waarbij je marcheert richting Hades hemzelf. Vlijmscherpe riffs en keiharde refreinen trekken je nog verder de heavy f*cking shit van de band in. In 2019 bracht BWP zijn zesde – en laatste – album ‘Misery Sequence’ uit. Een mix van doom, metal en hardcore waar de band om bekend staat. Brutality Will Prevail experimenteert met nieuwe geluiden, maar houdt het tegelijkertijd duister en provocerend. Het album reflecteert op het verleden en heden van de band als geheel en vertaalt zich in hun beste werk van hun carrière. Voor de allerlaatste keer komt Brutality Will Prevail terug naar Dordrecht tijdens deze exclusieve show van de Farewell tour.

+ support: Last Witness

10 januari 2022

Jared Grant

EP release vol soul, funk en oldskool r&b

Dit evenement is verplaatst naar 6 mei 2022. Alle kaartkopers hebben bericht ontvangen via e-mail.
Wanneer je de muziek van Jared Grant hoort waan je je direct in de jaren 70 en 80 met zijn ritmische soul, funk en r&b. Grootheden als James Brown, Stevie Wonder en Prince inspireerde hem, maar Grant zet een unieke sound neer waarmee hij terug gaat naar zijn roots. Inmiddels heeft hij gezongen met Trijntje Oosterhuis en Eliza Doolittle, verzorgde hij het voorprogramma voor Alain Clark en was hij te zien bij The Voice of Holland, All Together Now en Matthijs Gaat Door. In 2017 werd het album ‘Back To My Roots’ gelanceerd en volgden meerdere singles, nu is het tijd voor nieuwe muziek. Op 18 maart presenteert Jared Grant zijn nieuwe EP én vinyl tijdens de release show in Bibelot.

Foto: Nyusha Glenn

04 januari 2022

SIMPLE MINDS TRIBUTE & MORE

Black-Out Festival: Alternatief new wave en synthpop festival

Dit evenement is verplaatst naar zaterdag 4 juni. Alle kaartkopers hebben bericht ontvangen via e-mail. 
Black-Out Festival presenteert zijn negende editie! Verwacht een flinke dosis new wave, electro, ebm, rock en synthpop. Deze editie staat de muziek van Simple Minds centraal. Een verrassend duistere avond, aangevuld door veelbelovend new wave talent.

03 januari 2022

Dordtse Vrienden Live: OMG

Een avond vol verrassingen met Dordtse muzikanten

Dit evenement is verplaatst naar vrijdag 10 juni 2022. Alle kaartkopers hebben bericht ontvangen via e-mail.
Dordtse Vrienden Live is nooit hetzelfde. Alsof de afwisseling van bands nog niet genoeg was, wisselen zelfs de muzikanten onderling om. De verschillende artiesten uit Dordrecht brengen bekende hits met onverwachte twists. Verwacht verrassende duetten, gitaar battles en bijzondere bewerkingen van Nederlands- en Engelstalige pop. Na drie succesvolle edities is het nu tijd voor nog meer muzikanten, dus dat betekent nog groter en nog spectaculairder!

OMG
Deze negenkoppige, altijd vrolijke coverband bestaat al ruim zeventien jaar! De band vergaarde bekendheid in Dordrecht en omstreken door zijn Doe Maar vertolking tijdens het Big Rivers festival en succesvolle concerten in Bibelot. Inmiddels is blazerssectie ‘Happy Horns’ niet meer weg te denken uit de vaste opstelling van de band. OMG bestaat verder uit Mark en Elisjeba op zang, Arno en Stephan op gitaar, Marcel op basgitaar en Erik op drums. Muziek van eigen bodem gebracht met een aanstekelijk enthousiasme!

+ More to be announced

23 december 2021

Vinyl Williams (US)

Heerlijke psychedelische sunshine-trip!

Vinyl Williams is een psychedelische rock/popgroep uit LA: De band rondom de kleinzoon van legendarische Hollywood arrangeur John Williams combineert sunshine pop met afrobeat en progressieve rock.

Lionel Williams heeft een knobbel voor multidisciplinaire kruisbestuivingen die meer doen dan slechts esthetisch aangenaam zijn. Zijn lo-fi videokunstwerken zijn dusdanig uniek dat hij ze niet alleen toepast in zijn eigen band, maar ook maker is voor bands als Tears For Fears, Unknown Mortal Orchestra en Morgan Delt.

Vinyl Williams oogt soms meer als een wetenschappelijke expeditie dan een band maar staat garant voor een heerlijke psychedelische ‘sunshine-trip’ in tijden dat we wel wat licht en warmte kunnen gebruiken!

Voor fans van: Tame Impala, Inner Wave, Khruangbin

23 december 2021

Ubeat Playground: Eye on Sounddesign

Ubeat Playground is een speeltuin voor jou als artiest!

Dit evenement is verplaatst naar zaterdag 21 mei 2022. Alle kaartkopers hebben bericht ontvangen.
Voor dit evenement is een combiticket beschikbaar waarmee je naar Analogue Sessions kunt. Klik hier als je alleen naar Analogue Sessions wilt.
Je hebt al meer vragen dan dat je antwoorden hebt. Daarom is het leuker om met andere artiesten jouw passie te delen. Let wel, het is niet belangrijk wat voor soort muziek, belangrijker is dat je je creativiteit voedt. Tijdens dit event kun je jezelf hierin ontwikkelen.Als aspirant muziekproducent loop je vroeg of laat aan tegen het kiezen van geluiden. De makkelijke weg is om ze uit een sample pack te halen, maar als je al een tijdje meeloopt weet je dat dit geen pleister is op een goede productie. Je loopt dus aan tegen het feit dat je je eigen geluiden zelf moet kunnen ontwerpen. Dit proces is belangrijk maar ook heel complex. Dit komt omdat er vele wegen naar Rome leiden en er niet één specifieke standaard is die tot succes leidt. Wanneer is een geluid dan goed genoeg?

▶ Programma
14:00 Focus: Sound Force (The Power of Sounds)
15:00 Workshop Sound Design
16:00 Show and Tell: Feedback on your Sound Design
17:00 Panel: Industry Talk

🎵 Feedback sessies zijn een vast onderdeel van UPG: neem je track mee en ontvangen feedback door industrie professionals.
🎵 Of je nou van trap-, hip-hop-, pop- of techno houdt. Of je nou drums, piano, trompet of gitaar speelt, bij de Ubeat Playground vind je altijd iets of iemand die aansluit bij jouw muzikaliteit.
Let’s go!

Na afloop van het event in de middag, duik je de diepte in met Analogue Sessions. Dé clubbeleving van alles wat je die middag hebt opgestoken. Met deze editie een enorme line-up met Analog Kitchen (Live), KRY (Vinyl), Luctae (live), Jelle Bolijn (live) en TADP (live).

22 december 2021

Tusky

's Lands coolste punkrock band terug op Dordts terrein

Bij het afscheid van John Coffey werd een nieuwe band geboren: Tusky! Met een onvergetelijk debuut tijdens de Popronde en Eurosonic Noorderslag maakte de band al snel een naam. Debuutalbum ‘Rated Gnar’ volgt in 2018, waarna 3voor12 de groep bestempelt als één van de twaalf beloften van het jaar. Met invloeden van 90’s punkrock bands als Jimmy Eat World, Foo Fighters en The Offspring weten de mannen een fast & furious sound neer te zetten, maar dan een melodische catchy twist. Gewapend met kersverse videoclips, een online stripreeks en een nieuw studio-album in zicht maakt Tusky zich klaar voor de toekomst. Met de komst van Vladimir Stevic (Pene Corrida) en Quirin Wijgers (All Doomed) staat de band in de startblokken om hun naam waar te maken!