Concert – Bibelot

23 september 2021

Epica – ΩMEGA ALIVE release show

Exclusieve album release show + support: Blackbriar

Dit kaartverkoop voor dit evenement start op zaterdag 25 september om 10.00 uur.

De symfonische metalband Epica geldt niet voor niets als een van de belangrijkste Nederlandse muzikale exportproducten. Inmiddels bestaat de band bijna twintig jaar en het einde is gelukkig nog lang niet in zicht! Epica slaagde er zelfs in, te midden van een razende pandemie, hun meest spectaculaire album tot nu toe af te leveren: ΩMEGA! De band brengt hierop metal en klassiek geniaal samen, met behulp van een koor, kinderkoor en een compleet orkest. Voor de release van het album kwam de band met het ambitieuze ΩMEGA ALIVE online concert. Vuur, danseressen, koor, luchtacrobatiek, vlaggenzwaaiers, en een hongerige topband. Kippenvel all over the place! Die grensverleggende stream komt binnenkort op Blu-rayDVD uit, en daarom brengt onze Nederlandse symfonische metal grootmacht op 3 december een intiem concert naar Bibelot.

+ support: Blackbriar
Met ruim 150.000 abonnees op YouTube en 14 miljoen weergaven van de clip ‘Until Eternity’ ontgroeit Blackbriar onze landsgrenzen. De vijfkoppige band zet een ijzersterke sound weg die doet denken aan grootheden als Delain en Within Temptation. In 2021 bracht de band debuutalbum ”The Cause of Shipwreck” uit.

Let op: vanwege huidige maatregelen bestaat de mogelijkheid dat er een negatief testbewijs, vaccinatiebewijs of herstelbewijs kan worden gevraagd.

21 september 2021

Glennis Grace

Dit concert is verplaatst naar donderdag 28 april 2022. Alle ticketkopers hebben via e-mail informatie ontvangen. Reeds gekochte tickets blijven geldig voor de nieuwe datum.

Glennis Grace verlegt haar grenzen letterlijk en figuurlijk. Acht jaar geleden veroverde ze in één klap de harten van vele Nederlanders met het nummer ‘Afscheid’. In 2018 vertrok de Amsterdamse zangeres naar Amerika om mee te doen aan het tv-programma Amerika’s Got Talent. Daar blaast ze iedereen omver en bereikt ze zelfs de finale. In het najaar van 2019 stond Glennis met haar Withney Houston tribute ‘Whitney’ in Ahoy. Nu trekt ze opnieuw haar eigen, vertrouwde Nederland in. Een clubtour met een persoonlijk randje: nog toegankelijker, nog meer eigen muziek, nog meer Glennis. ‘Meer van Mij’, dus.

+ Support: Nicolas Kanza 
Nicolas Kanza zingt al van jongs af aan. In 2015 besluit hij zijn kansen te wagen bij het tv-programma De Beste Singer-Songwriter Van Nederland. Niet zonder succes, hij bereikt de finale. Hierna richt Nicolas zich volledig op het ontwikkelen van zijn eigen repertoire. Verwacht op zijn eerste EP een internationale sound met een mix van pop en r&b.

20 september 2021

Opwaarts #2: Jaap Mol

Muziekspel met adembenemende visuals

Er is licht aan het einde van de tunnel. Diepe dalen zijn onderdeel van ons menselijke bestaan, uiteindelijk gaat het leven met ups en downs altijd Opwaarts. Deze concertreeks laat je de coronapandemie even vergeten. Tijdens optredens van diverse artiesten kijken we letterlijk opwaarts: liggend op een bedje zie je projecties op het plafond en de muren van een mooie, bijzondere locatie. Laat je tijdens deze editie verwonderen door het neoklassieke muziekspel van Jaap Mol en visuals door visual artist Stijn Goossens.

De Dordtse Jaap Mol is een echte alleskunner. De stijl van deze componist en producer varieert van punk tot a-capella, van indiepop tot klassiek en van kerkmuziek tot electro. Deze verschillende muzieksoorten vormen samen een neo-klassieke stijl die vaak wordt uitgebreid met ambient elektronische invloeden. Een show van Jaap Mol staat garant voor strakke beats en een waar paradijs voor instrumenten bewonderaars!

+ Visual artist: Stijn Goossens

Stijn Goossens is een moderne 3D Animator en Visual Jockey. Tijdens zijn vernieuwende act gebruikt de Dordtenaar visuals die zijn geïnspireerd op zijn liefde voor dans. Op deze manier probeert hij het publiek te raken, zoals hij dit ook bij een reguliere dansshow zou doen.

Dit concert vindt plaats in de Trinitatiskapel. Adres: Vriesestraat 22, 3311 KD te Dordrecht. Klik hier om de locatie te bekijken.

20 september 2021

The Dirty Daddies

Energieke coverband tijdens ‘Come To Daddy’ tour

Er vindt ook een show plaats op zaterdag 22 januari.

The Dirty Daddies are coming to town! Na bijna twee jaar opladen is het de hoogste tijd om de boel eindelijk weer flink op stelten te zetten. The Dirty Daddies maken een ronde langs de mooiste poppodia van Nederland en daarin mag Bibelot natuurlijk niet ontbreken. In de ‘COME TO DADDY’ tour vuurt de zevenkoppige spektakelband in twee uur alle mogelijke hits op je af die je maar kunt bedenken. Meer dan ooit wordt alles uit de kast gehaald en wordt er niks geschuwd om het land te doen schudden op haar grondvesten. Trek je dansschoenen en dranktenue aan en LET’S GET DIRTY!

20 september 2021

The Dirty Daddies

Energieke coverband tijdens ‘Come To Daddy’ tour

Er vindt ook een show plaats op vrijdag 21 januari.

The Dirty Daddies are coming to town! Na bijna twee jaar opladen is het de hoogste tijd om de boel eindelijk weer flink op stelten te zetten. The Dirty Daddies maken een ronde langs de mooiste poppodia van Nederland en daarin mag Bibelot natuurlijk niet ontbreken. In de ‘COME TO DADDY’ tour vuurt de zevenkoppige spektakelband in twee uur alle mogelijke hits op je af die je maar kunt bedenken. Meer dan ooit wordt alles uit de kast gehaald en wordt er niks geschuwd om het land te doen schudden op haar grondvesten. Trek je dansschoenen en dranktenue aan en LET’S GET DIRTY!

17 september 2021

Bizkit Park

Ode aan nu-metal legendes met sensationele tribute

Bizkit Park brengt op spectaculaire wijze hulde aan één van de meest buitengewone subgenres uit de alternatieve muziek: nu-metal. Limp Bizkit, Korn, System of a Down, Linkin Park, Slipknot, Papa Roach, Deftones en Disturbed, ze moeten er allemaal aan geloven. Nu-Metal heeft voor de soundtrack van een hele generatie gezorgd. Welke millennial is nu niet vertrouwd met de middelvinger van Fred Durst, de schreeuw van Chester Bennington of de gemaskerde tronie van Corey Taylor? Daarnaast zorgde het voor het laatste bolwerk van de zware gitaar in de mainstream. Elke dag snoeiharde riffs en beukende drums op radio en tv. Hoog tijd dus voor een passend eerbetoon! Bizkit Park pakt deze kans dan ook met beide handen aan. ‘Keep on rollin’ baby, you know what time it is.’

15 september 2021

Face 2 Face: the ultimate tribute to Elton John & Billy Joel

Een tribute aan ’s werelds grootste singer-songwriters

Wanneer de twee popiconen Elton John en Billy Joel in 1994 samenkomen komt er een bijzonder live spektakel tot stand: de Face To Face tour. Samen toerden de twee over de hele wereld en brachten hun grootste hits aan een miljoenenpubliek. Optreden doen ze nog wel, maar niet meer langs de internationale podia. Niet getreurd! De Face 2 Face: This is Elton + Billy Joel Experience tribute is geboren. Alexander Broussard en Max Anthony kruipen in de huid van ‘’The Piano Man’’ en ‘’The Rocket Man’’ om zo hun helden te vertolken.

07 september 2021

Dordrecht Metal Fest

Dordrecht Metal Fest presents tweede editie met drie venijnige bands

Dit concert is verplaatst naar vrijdag 14 januari 2022. Alle ticketkopers hebben via e-mail informatie ontvangen. Reeds gekochte tickets blijven geldig voor de nieuwe datum.

Ook dit jaar slaan we de handen ineen om de Dordtse metal gemeenschap van een avondprogramma vol zware metalen te voorzien! Na de succesvolle eerste editie in 2020 presenteren we opnieuw een stevige line-up met een divers geluid. Sla de biertjes maar alvast in en gooi de haren los voor een avond vol gitaargeweld.

Officium Triste
Na de hervorming van de voormalige band Reïncremated werd in 1994 Officum Triste geboren. Een snelle klim binnen de Europese doom en death metal scene volgde, met onder meer optredens op Dutch Doom Days, Madrid Is The Dark en Doom Shall Rise. Ook deelde Officum Triste het podium met bands als Anathema, Agent Steel en Ophis. Al vanaf de release van de eerste demo zijn de bandleden niet weg te slaan uit de studio. Hier weten ze keer op keer zware, melodieuze platen met invloeden van Type O Negative en Paradise Lost te creëren. In 2019 verschijnt alweer het zesde studio album: ‘The Death of Gaia’. Dit is tevens het jaar waarin de band zijn 25e jubileum groots viert in Baroeg. Met zijn inmiddels 27 jaar brengt Officum Triste een stevige reputatie naar Dordrecht!

Kurb Saatus
Kurb Saatus mocht wat wisselen in line-up, maar maakt sinds 1994 melodic death metal vol duistere melodieën. De groep is niet vies van experimenteren met diverse subgenres als doom-, death- en black metal. Na de release van meerdere singles zag in 2019 debuutalbum ‘The Withering’ het licht. Zeven pure tracks geheel in Kurb Saatus stijl. Na het podium te hebben gedeeld met onder andere Hypnos, Ancient Rites en Magna Cult is onze Main Stage aan de beurt.

Fenris
Een Vikingmetal act met songteksten vol Noorse en Germaanse wortels. Steek dit alles in een snoeihard black/death metal jasje en je hebt Fenris. Hoop, geloof en oorlog worden belicht op een melodisch en dynamische wijze. Met drie albums op zijn naam is de band nog maar net begonnen.

🤘: Dordrecht heeft een rijke voedingsbodem en lange geschiedenis met metal. Tijdens de gloriedagen rondom 2005 -2008 maakte de stad naam door bands als Dark Tranquility, Vader, Macabre, Soilwork, Amorphis en Dark Funeral een podium te bieden. Dat metal nog altijd een belangrijke positie inneemt in deze omgeving bewijst de Dordrecht Metal groep op Facebook. De snel groeiende groep vormt inmiddels een hechte community. Onder het genot van een biertje werden de handen in één geslagen tussen kartrekkers Ben de Graaff, Amok (ONHEIL) en Bibelot. Het resultaat? Een gloednieuw metal festival in Dordrecht!

07 september 2021

PRO8L3M

Pools hiphop duo met exclusieve release van 'Fight Club'

Dit concert is verplaatst naar zaterdag 9 april 2022. Alle ticketkopers hebben via e-mail informatie ontvangen. Reeds gekochte tickets blijven geldig voor de nieuwe datum.


Hiphop duo PRO8L3M brak in 2013 groots door in het thuisland Polen. Sindsdien is ieder album platinum en weten ze een constante stroom van nieuwe fans aan zich te binden. Het resultaat? Uitverkochte shows in de allergrootste zalen van Polen. Het duo heeft veel weg van Sokół, die eerder de Main Stage wist te vullen in Bibelot. De nieuwe release ‘Fight Club’ van PRO8L3M is niet alleen een reden voor een uitgebreide tour in Polen, maar ook een exclusief optreden in Dordrecht.

One simply cannot walk past PRO8L3M indifferently. Since their 2013 debut, each of their consecutive studio albums has become a certified platinum record and turned heads of new generations of fans. The duo sell-out shows at Poland’s biggest venues and unite audiences from all across the musical landscape – from hip-hop to alternative. Their body of work, rich in pop-cultural references, intertwines the subjects of futurism and new technologies with thriller-like narratives. PRO8L3M will perform in Dordrecht with the newest release of ‘Fight Club’.

01 september 2021

Terror (US) + Knocked Loose (US)

Northcote Presents: Twee generaties hardcore in een must-see pakket

De bandnaam is bijna een synoniem voor ‘hardcore’. Terror keert terug op Dordtse bodem om korte metten te maken met de onrechtvaardigheid in de wereld. De hardcore legendes steken een grote middelvinger op naar de autoriteiten die de maatschappij verscheuren. Dat je samen sterker staat hoor je terug op een discografie vol studio- en livealbums, splits, compilaties en EP’s. In 2018 brachten de veteranen hun zevende studio album ‘Total Retaliation’ uit. Zo bewijzen ze wederom dat ze niet voor niets al bijna twee decennia aan de top staan.

Knocked Loose
Al sinds debuut-EP ‘Laugh Tracks’ deed de band alle hoofden keren. Het muzikale pallet van Knocked Loose kent geen grenzen. Met ‘A Different Shade of Blue’, geproduceerd door Fit For An Autopsy guitarist en producer Will Putney, werd de toon gezet voor de nieuwe generatie hardcore. Zo zette vocalist Bryan Garris in 37 minuten zijn meest persoonlijke werk ooit neer. Al toerende over de wereld kregen ze in 2019 een afgeladen Main Stage aan het 2-steppen en was niemand vies van een stevige pit. Knocked Loose staat klaar voor de volgende ronde.

Sinds 2012 presenteert Northcote een jaarlijks festival en clubshows. Hier zie je de beste hardcore(punk) bands van dit moment!