Concert – Bibelot

01 oktober 2020

Amy Root + Rheintraum

Een avond vol live electronica

Dit jaar helaas geen Dordtse Cultuurnacht, maar wel een bijzonder optreden van twee veelbelovende live electronica talenten! Voor dit 1,5 meter concert kun je online een gratis ticket bestellen. Samen zorgen we voor een veilige en unieke concertervaring. Lees daarom hier alle richtlijnen voor een coronaproof bezoek aan Bibelot.

Amy Root
Klassiek getrainde muzikanten en ontluikende producers Lukas Amer en Sjoerd Huissoon ontmoetten elkaar in 2017 op het Conservatorium van Rotterdam. Nadat ze jarenlang apart werkten, ontdekten ze een gedeelde, elektronische passie. Dit leidde tot Amy Root, een hagelnieuw project gekarakteriseerd door strakke, gevoelige beats, opzwepende harmonieën en wereldse invloeden. Debuut-EP Lynn kwam in november uit via Reflektor Records en is geïnspireerd door act als Jon Hopkins, Bonobo en Jamie XX.

Rheintraum
Twee Nederlandse funkmuzikanten met een gedeelde obsessie voor experimentele Duitse underground rock en proto-techno uit de jaren 70. Met Phil Martin (The Soul Snatchers, Laura Vane & The Vipertones) op ‘motorik’ drums, synths, bass and percussie en Tim den Heijer (Funkstamatics, Euro Cinema) op electrisch gitaar. Geen script, geen regels, maar wel jams met herhalende motieven geïnspireerd op zowel machines als mens. Onlangs bracht Rheintraum zijn debuut plaat uit. Het album bevat 13 instrumentale tracks geïnspireerd door NEU!, Harmonia, Can, Cluster en het vroegere werk van Kraftwerk met wat randjes Bowie & Eno uit hun Berlijn periode.

01 oktober 2020

Lucky Blue + Socks;SportsSocks

Gratis concertreeks met veelbelovend talent in Door

Bibelot en DOOR presenteren samen een concert reeks in DOOR. Iedere eerste zaterdag van de maand ontdek je hier nieuwe bands. Laat je verrassen door onbekend talent! Met deze 1,5 meter editie: Lucky Blue en Socks;SportsSocks! In verband met de maatregelen rondom het Coronavirus is de capaciteit beperkt. Reserveer daarom vooraf online een gratis ticket. Tickets zijn binnenkort beschikbaar.

Lucky Blue

Na stevig te hebben uitgepakt in de Rotterdamse podia en daarbuiten, wordt het tijd dat de Rotterdamse indie-pop formatie Lucky Blue naar Dordrecht komt. De drums, het tempo en de gitaren nemen je moeiteloos mee. Dat blijkt ook wel uit debuutsingle ‘Alone’. Lucky Blue spettert van elk podium en laat zelfs je oma springen!

Socks;SportsSocks
Het indie-ambient-punk vijftal Socks;SportsSocks uit Rotterdam zingt met singles als ‘Afterparty’ en ‘People Get Around’ over het ironische bestaan van een twintiger anno 2020. De band klinkt als een combinatie van Mac Demarco en het Belgische dEUS, maar toch vooral als zichzelf. Met de aanstaande debuut EP ‘People Singing About People’ verwacht Socks’SportsSocks de mens voor zich te winnen.

30 september 2020

The Bruceband – BORN TO RUN 45TH ANNIVERSARY

Eerbetoon aan Bruce Springsteen's roemruchte album

Dit evenement is verplaatst naar zaterdag 26 juni 2021. Reeds gekochte tickets blijven gewoon geldig.

In 2020 is het 45 jaar geleden dat het album ‘Born To Run’ van Bruce Springsteen het licht zag. Reden genoeg voor The Bruceband om dit album integraal naar de podia te brengen. Werden zijn eerste albums nog wat lauwtjes ontvangen, met ‘Born To Run’ viel alles samen voor The Boss. Het album bevat de klassiekers ‘Thunder Road’, ‘Jungleland’ en het legendarische nummer ‘Born To Run’. Bruce-fans zijn het over één ding eens: er is geen zanger die zowel qua stem als fysiek een grotere gelijkenis toont met The Boss dan The Bruceband zanger Robert Philippi. Bereid je voor op een show met een lach, een traan, kippenvel en vol adembenemende muziek van Bruce Springsteen.

28 september 2020

De Dijk

Maak kennis met het nieuwe album van Nederpop legendes

De voorverkoop start op woensdag 30 september om 10:00 uur

De Dijk heeft eigenlijk geen introductie nodig. Zes keer eerder stond de band al in een uitverkochte Main Stage. Vanaf de start in de jaren tachtig ontwikkelde de groep rondom Huub van der Lubbe een herkenbare stijl die tussen rock, soul en blues balanceert. De Dijk bouwde een indrukwekkend oeuvre op, en werd één van de belangrijkste bands uit de Nederlandse geschiedenis. Grote hits zoals: ‘Als Ze Er Niet Is’, ‘Bloedend Hart’ en ‘Dansen IOp De Vulkaan’ zijn niet meer uit ons geheugen te wissen. Het nieuwe album ‘Nu Of Nou’ bevat een flinke dosis poëtische sounds. Zoals de heren van De Dijk het zelf mooi verwoorden ‘Hier staat een band die net is uitgevonden, maar altijd heeft bestaan’. Maak je klaar voor een avond vol Nederpop!

24 september 2020

Erwin Java’s travel party featuring Sean Webster (UK)

Bijzonder project vol blues van hoge kwaliteit

 Samen zorgen we voor een veilige en unieke concertervaring. Lees daarom hier alle richtlijnen voor een coronaproof bezoek aan Bibelot.

Bluesliefhebbers opgelet! Gitarist Erwin Java brengt een heus rondtrekkend bluesgezelschap naar Dordrecht. Java heeft een waanzinnige staat van dienst. Hij maakte deel uit van onder andere White Honey, Herman Brood’s Wild Romance en maar liefst 25 jaar van Cuby & the Blizzards. Na de dood van zanger Harry ‘Cuby’ Muskee in 2011 was hij in 2012 mede-oprichter van King Of The World, dat (inter)nationaal furore maakte en vier goed ontvangen platen uitbracht. In 2017 bracht hij zijn eerste soloalbum ‘Keepin’ It Real’ uit, deze nieuwe uitdaging leidde ertoe dat Java King Of The World in 2018 verliet. Naast het touren met zijn eigen band is Java vanaf 2015 vaste kracht in de theaterprojecten van bluespromotor èn voetbalanalist Johan Derksen. In maart 2020 zag Java zich geconfronteerd met het verlies van zeker 35 shows tot de zomervakantie, waaronder de reünie met The Blizzards (met als gastvocalist niemand minder dan Waylon) op het Holland International Blues Festival. Toch trad de gitarist onder het motto ‘unlock yourselves’ met zijn ‘after lockdown travel party’ in de zomermaanden kriskras door het land op. Uit dit project is uiteindelijk ‘Erwin Java’s Travel Party’ ontstaan, met vaste bandleden Guus Strijbosch op bas, Marcel Wolthof op drums en Bas Mulder op toetsen. Ook gitarist Sean Webster (UK) sluit speciaal voor deze gelegenheid aan in zowel stukken van ‘Keepin’ it Real’ als materiaal uit Webster’s eigen omvangrijke oeuvre. Hij is gezegend met een karakteristieke rauwe stem en een patent op melodieus, bluesy gitaarspel. Kortom: een bijzondere avond vol blues van hoge kwaliteit!

22 september 2020

Popronde

Tijdslot #4 | Bijzondere pre-party vol opkomend talent

Popronde gaat dit najaar toch op tour! Het landelijk reizende festival trekt jaarlijks van september tot november door 40 steden. Corona gooide dit jaar roet in het eten en zorgde voor een verplaatsing naar 2021. Maar, Popronde fans niet getreurd! In samenwerking met Bibelot presenteert het festival een bijzondere pre-party in het Energiehuis. Bestel een gratis ticket voor één van de drie routes en bewonder zes artiesten op zes locaties. Van indiepop tot singer-songwriter en Nederlandstalige hiphop, alle geboekte artiesten komen uit de Popronde selectie!

ROUTE 4 » 18:45 – 21:15 uur
Andy & The Antichrist 18:45 – 19:05
Dit orkestje bezit (volgens de muzikanten) de lekkerste ritmesectie van Nederland. De muziek valt aan de zwaardere kant van garage én punk.

Madoux 19:20 – 19:40
Deze singer-songwriter maakt donkere en dromerige alt-popsongs. Een humeurige mix van dromerige akoestische instrumenten en diepe elektronica gelaagd met haar kenmerkende etherische, betoverende zang.

Thyrza 19:55 – 20:15
Eerlijke teksten, verhalende muziek en een stem met een onmiskenbaar eigen geluid. Debuut EP ‘(On)breekbaar Leven’ gaat over het niet willen omarmen van je eigen kwetsbaarheid. Over onbreekbaar willen zijn in een wereld die aan alle kanten aan je trekt.

Ella East 20:15 – 20:35
Indiepop met uplifting beats, positieve vibes en soms een donker randje; dát is Ella East. Ze laat zich inspireren door onder andere Adele en London Grammar.

Smitty 20:35 – 20:55
Een Nederlandstalige rapper/producer met Amerikaanse star-quality. Als lid van Black Acid heeft Smitty al aardig wat ervaring opgedaan, maar nu gaat hij voor zijn solo carriére. Zijn sound doet denken aan de Amerikaanse New Wave zoals Pi’erre Bourne & Comethazine.

Atoomclub 20:55 – 21:15
Met kapotte cassette tapes en onherkenbare gitaarlijnen als basis, zijn de performances van atoomclub zoektochten naar de relatie tussen muziek, tijd en technologie.

Route 1, route 2, route 3 en route 4 zijn inmiddels uitverkocht.

15 september 2020

Dordtse Cultuurnacht

Culturele instellingen presenteren bijzonder programma op bijzondere locaties

Naar aanleiding van de aangescherpte maatregelen rondom het Coronavirus wordt de Dordtse Cultuurnacht op zaterdag 10 oktober helaas afgelast. De volgende Dordtse Cultuurnacht editie vindt plaats op zaterdag 9 oktober 2021. Alle tickethouders hebben via e-mail informatie ontvangen.

Een nacht vol bijzonder programma op de meest onverwachtse plekken, dat is de Dordtse Cultuurnacht! Laat je tijdens deze vierde editie opnieuw verrassen door de culturele instellingen. Van tentoonstellingen tot performers en van concerten tot workshops. Voor deze bijzondere 1,5 meter editie kun je online een gratis ticket bestellen. Zorg dat je op tijd bij jouw favoriete programmaonderdeel bent, want iedere locatie heeft een maximale capaciteit. Samen zorgen we voor een veilige en unieke cultuurervaring!

In het Energiehuis presenteren Bibelot, Kunstmin, Popcentrale en ToBe samen een unieke line-up. Het volledige programma bekijk je binnenkort hier. De selectie van Bibelot is als volgt:

Rheintraum
Twee Nederlandse funkmuzikanten met een gedeelde obsessie voor experimentele Duitse underground rock en proto-techno uit de jaren 70. Met Phil Martin (The Soul Snatchers, Laura Vane & The Vipertones) op ‘motorik’ drums, synths, bass and percussie en Tim den Heijer (Funkstamatics, Euro Cinema) op electrisch gitaar. Geen script, geen regels, maar wel jams met herhalende motieven geïnspireerd op zowel machines als mens. Onlangs bracht Rheintraum zijn debuut plaat uit. Het album bevat 13 instrumentale tracks geïnspireerd door NEU!, Harmonia, Can, Cluster en het vroegere werk van Kraftwerk met wat randjes Bowie & Eno uit hun Berlijn periode.
Locatie: Ketel 1

Amy Root
Klassiek getrainde muzikanten en ontluikende producers Lukas Amer en Sjoerd Huissoon ontmoetten elkaar in 2017 op het Conservatorium van Rotterdam. Nadat ze jarenlang apart werkten, ontdekten ze een gedeelde, elektronische passie. Dit leidde tot Amy Root, een hagelnieuw project gekarakteriseerd door strakke, gevoelige beats, opzwepende harmonieën en wereldse invloeden. Debuut-EP Lynn kwam in november uit via Reflektor Records en is geïnspireerd door act als Jon Hopkins, Bonobo en Jamie XX.
Locatie: Main Stage

Songbird 078 presents: RUBE X JULE
Dit singer-songwriter duo laat zich inspireren door artiesten als Mister And Mississippi en Angus & Julia Stone. Een zomer lang toerde het duo langs de Franse kust, waarna ze te zien waren op festivals als IndiBurn en Surfana. Daarnaast kun je Rube kennen als frontman van de rockband LYST en treedt Jule regelmatig op onder de naam TW/CE. Samen creëren ze een geheel andere sound, kenmerkend door hun warme tweestemmigheid. Akoestische muziek in een relaxte en intieme sfeer!
Locatie: Power Stage

» Dordtse Cultuurnacht wordt medemogelijk gemaakt door:
Bibelot Poppodium
Bibliotheek AanZet
DOOR
Dordrechts Museum
Nationaal Onderwijs Museum
Popcentrale
Schouwburg Kunstmin
ToBe Cultuurcentrum

09 september 2020

Popronde

Tijdslot #3 | Bijzondere pre-party vol opkomend talent

Popronde gaat dit najaar toch op tour! Het landelijk reizende festival trekt jaarlijks van september tot november door 40 steden. Corona gooide dit jaar roet in het eten en zorgde voor een verplaatsing naar 2021. Maar, Popronde fans niet getreurd! In samenwerking met Bibelot presenteert het festival een bijzondere pre-party in het Energiehuis. Bestel een gratis ticket voor één van de drie routes en bewonder zes artiesten op zes locaties. Van indiepop tot singer-songwriter en Nederlandstalige hiphop, alle geboekte artiesten komen uit de Popronde selectie!

ROUTE 3 » 15:45 – 19:05 uur
Andy & The Antichrist 15:45 – 16:05
Dit orkestje bezit (volgens de muzikanten) de lekkerste ritmesectie van Nederland. De muziek valt aan de zwaardere kant van garage én punk.

Madoux 16:25 – 16:45
Deze singer-songwriter maakt donkere en dromerige alt-popsongs. Een humeurige mix van dromerige akoestische instrumenten en diepe elektronica gelaagd met haar kenmerkende etherische, betoverende zang.

Thyrza 17:00 – 17:20
Eerlijke teksten, verhalende muziek en een stem met een onmiskenbaar eigen geluid. Debuut EP ‘(On)breekbaar Leven’ gaat over het niet willen omarmen van je eigen kwetsbaarheid. Over onbreekbaar willen zijn in een wereld die aan alle kanten aan je trekt.

Ella East 17:35 – 17:55
Indiepop met uplifting beats, positieve vibes en soms een donker randje; dát is Ella East. Ze laat zich inspireren door onder andere Adele en London Grammar.

Smitty 18:10 – 18:30
Een Nederlandstalige rapper/producer met Amerikaanse star-quality. Als lid van Black Acid heeft Smitty al aardig wat ervaring opgedaan, maar nu gaat hij voor zijn solo carriére. Zijn sound doet denken aan de Amerikaanse New Wave zoals Pi’erre Bourne & Comethazine.

Atoomclub 18:45 – 19:05
Met kapotte cassette tapes en onherkenbare gitaarlijnen als basis, zijn de performances van atoomclub zoektochten naar de relatie tussen muziek, tijd en technologie.

Route 1, route 2, route 3 en route 4 zijn inmiddels uitverkocht.

09 september 2020

Popronde

Tijdslot #2 | Bijzondere pre-party vol opkomend talent

Popronde gaat dit najaar toch op tour! Het landelijk reizende festival trekt jaarlijks van september tot november door 40 steden. Corona gooide dit jaar roet in het eten en zorgde voor een verplaatsing naar 2021. Maar, Popronde fans niet getreurd! In samenwerking met Bibelot presenteert het festival een bijzondere pre-party in het Energiehuis. Bestel een gratis ticket voor één van de drie routes en bewonder zes artiesten op zes locaties. Van indiepop tot singer-songwriter en Nederlandstalige hiphop, alle geboekte artiesten komen uit de Popronde selectie!

ROUTE 2 » 14:35 – 17:55 uur
Andy & The Antichrist 14:35 – 14:55
Dit orkestje bezit (volgens de muzikanten) de lekkerste ritmesectie van Nederland. De muziek valt aan de zwaardere kant van garage én punk.

Madoux 15:10 – 15:30
Deze singer-songwriter maakt donkere en dromerige alt-popsongs. Een humeurige mix van dromerige akoestische instrumenten en diepe elektronica gelaagd met haar kenmerkende etherische, betoverende zang.

Thyrza 15:45 – 16:05
Eerlijke teksten, verhalende muziek en een stem met een onmiskenbaar eigen geluid. Debuut EP ‘(On)breekbaar Leven’ gaat over het niet willen omarmen van je eigen kwetsbaarheid. Over onbreekbaar willen zijn in een wereld die aan alle kanten aan je trekt.

Ella East 16:25 – 16:45
Indiepop met uplifting beats, positieve vibes en soms een donker randje; dát is Ella East. Ze laat zich inspireren door onder andere Adele en London Grammar.

Smitty 17:00 – 17:20
Een Nederlandstalige rapper/producer met Amerikaanse star-quality. Als lid van Black Acid heeft Smitty al aardig wat ervaring opgedaan, maar nu gaat hij voor zijn solo carriére. Zijn sound doet denken aan de Amerikaanse New Wave zoals Pi’erre Bourne & Comethazine.

Atoomclub 17:35 – 17:55
Met kapotte cassette tapes en onherkenbare gitaarlijnen als basis, zijn de performances van atoomclub zoektochten naar de relatie tussen muziek, tijd en technologie.

Route 1, route 2, route 3 en route 4 zijn inmiddels uitverkocht.

09 september 2020

Popronde

Tijdslot #1 | Bijzondere pre-party vol opkomend talent

Popronde gaat dit najaar toch op tour! Het landelijk reizende festival trekt jaarlijks van september tot november door 40 steden. Corona gooide dit jaar roet in het eten en zorgde voor een verplaatsing naar 2021. Maar, Popronde fans niet getreurd! In samenwerking met Bibelot presenteert het festival een bijzondere pre-party in het Energiehuis. Bestel een gratis ticket voor één van de drie routes en bewonder zes artiesten op zes locaties. Van indiepop tot singer-songwriter en Nederlandstalige hiphop, alle geboekte artiesten komen uit de Popronde selectie!

ROUTE 1 » 14:00 – 17:20 uur
Madoux 14:00 – 14:20
Deze singer-songwriter maakt donkere en dromerige alt-popsongs. Een humeurige mix van dromerige akoestische instrumenten en diepe elektronica gelaagd met haar kenmerkende etherische, betoverende zang.

Thyrza 14:35 – 14:55
Eerlijke teksten, verhalende muziek en een stem met een onmiskenbaar eigen geluid. Debuut EP ‘(On)breekbaar Leven’ gaat over het niet willen omarmen van je eigen kwetsbaarheid. Over onbreekbaar willen zijn in een wereld die aan alle kanten aan je trekt.

Ella East 15:10 – 15:30
Indiepop met uplifting beats, positieve vibes en soms een donker randje; dát is Ella East. Ze laat zich inspireren door onder andere Adele en London Grammar.

Smitty 15:45 – 16:05
Een Nederlandstalige rapper/producer met Amerikaanse star-quality. Als lid van Black Acid heeft Smitty al aardig wat ervaring opgedaan, maar nu gaat hij voor zijn solo carriére. Zijn sound doet denken aan de Amerikaanse New Wave zoals Pi’erre Bourne & Comethazine.

Atoomclub 16:25 – 16:45
Met kapotte cassette tapes en onherkenbare gitaarlijnen als basis, zijn de performances van atoomclub zoektochten naar de relatie tussen muziek, tijd en technologie.

Andy & The Antichrist 17:00 – 17:20
Dit orkestje bezit (volgens de muzikanten) de lekkerste ritmesectie van Nederland. De muziek valt aan de zwaardere kant van garage én punk.

Route 1, route 2, route 3 en route 4 zijn inmiddels uitverkocht.