Club – Bibelot

08 januari 2021

Alternative Anthems

Stevige grunge, gruizige gitaren en eeuwige meezingers

Dit evenement is verplaatst naar zaterdag 9 oktober 2021

Door weer en wind naar je favoriete kroeg om tot diep in de nacht te knallen op jouw favoriete anthems. Ja, deze nummers zijn de status ‘hit’ ontstegen en voor eeuwig verankert in jouw alto hart. De grootste klappers van namen als Foo Fighters, Blur, Soundgarden, Pearl Jam, System of a Down, Placebo, Queens of the Stone Age, Rammstein, The Prodigy en Red Hot Chilli Pepers laten het zweet van het plafond druipen. Alle hoogtepunten uit de alternatieve rockgeschiedenis op één avond. Van het memorabele moment dat Eddie Vedder in het Pinkpop publiek dook tot het concert waar Dave Grohl zijn been brak en alsnog de show afmaakte. Stevige grunge, gruizige gitaren en eeuwige meezingers. Deze nacht schreeuw jij de longen uit je lijf op de beste alternative anthems!

Leuk om te weten: Ga je naar Tribute To The Nineties: Rudeboy & Green Lizard? Dan mag je gratis in de zaal blijven voor Alternative Anthems!

24 december 2020

Nåchtwacht XL Restream

XL Livestream met de beste beelden vol compromisloze techno

We kijken terug op een een bewogen en moeilijk jaar voor de concert- en clubscene. Toch sluiten we dit jaar af met een knaller van een restream! Met een positieve blik op 2021 brengt Nåchtwacht tot diep in de nacht de beste techno. Eerder dit jaar nodigde de wachters van de nacht je tijdens diverse livestreams uit om te genieten van het beste geluid, innovatieve visuals en spraakmakend lichtontwerp. Tijdens deze restream verzamelen we het beste beeldmateriaal voor een 6 uur durende (!) livestream. Compromisloze techno sounds direct naar je woonkamer. Let’s start the year loud!

⤷ LINE-UP:
Creznight (Oefenmeesters Collective)
Cønjecture (Toffler Talents Winner)
Diana Plays Louder (The Walk, Berlin)

Deze extra lange livestream is op donderdag 31 december vanaf 21:00 uur via YouTube en Facebook te volgen.

18 december 2020

MegaMuziekQuiz

De leukste muziekquiz van de Drechtsteden!

Dit evenement is verplaatst naar zaterdag 20 maart 2021. Reeds gekochte tickets blijven gewoon geldig voor deze nieuwe datum.

Er wordt weer gequized in de Main Stage! Met veel gepuzzel, intro’s, videoclips en fotorondes bedienen de quizmasters je met een professionele en vooral gezellige, algemene muziekquiz. In deze 1,5 meter editie gaat alles nét even anders dan je gewend bent, maar dat maakt de pret er niet minder om. De teams bestaan nu uit twee personen, in plaats van de gebruikelijke vijf. Dat betekent nóg meer uitdaging, maar ook meer concurentie. Welk team gaat met de overwinning naar huis? Gegarandeerd een unieke ervaring!

Duotickets: Vanwege de maatregelen rondom het Coronavirus bestaat een quiz-team tijdens deze 1,5 meter editie tijdelijk uit twee personen. Daarom zijn er enkel duotickets verkrijgbaar. Zodra jullie binnen komen, helpt een Bibelot medewerker jullie naar de zitplekken. De capaciteit is beperkt, bestel dus snel een ticket voor jou én je quizpartner in crime.

Wil je alvast oefenen? Eind mei presenteerde we een online editie van de Megamuziekquiz! Die bekijk je hier terug. ↓

10 december 2020

Livestream: Second Mind

Bird's-eye view livestream op het dak van het Energiehuis

Dj en producer Second Mind brengt een dj-set op grote hoogte! Deze bijzondere livestream wordt namelijk opgenomen op het dak van het Energiehuis, zo heb je als kijker een echte birds-eye view. De gratis livestream is op zaterdag 12 december vanaf 21:00 uur te volgen via YouTube en Facebook.

Een krachtig verhaal vertellen middels hypnotiserende baslijnen en sterke kicks: daar staat Rotterdamse dj en producer Loic de Moor (alias Second Mind) voor. Hij maakt een mix van house en techno en combineert deze met zijn drumtalent, een perfecte match voor de underground muziekscene. Second Mind verworf de afgelopen jaren een primaire plek in het Rotterdamse uitgaansleven. Dit begon met een residentie in de toonaangevende nachtclub Toffler. Daarna volgde al snel optredens op festivals als Mystic Garden, Toffler Festival en Dockyard Festival. Live vertelt Second Mind een compleet verhaal vol energie en emotie. Bereid je voor op een overtuigende set!

🎥: Als het publiek niet naar ons kan komen, brengen we de live-ervaring naar jouw woonkamer! Via livestreams met optredens van veelbelovend talent, oorverdovend hard of juist puur en kwetsbaar. In onze sfeervolle zaal, soms toegankelijk voor publiek en soms op een bijzondere locatie. Abonneer je op ons Youtube kanaal en meld je aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven. Bekijk het volledige livestream programma hier. Het optreden van Second Mind is opgenomen op 25 november.

03 december 2020

Feestelijke bierpakketten

Haal je feestelijke bierpakket op in Brandstof

Het is helaas niet meer mogelijk om een bierpakket te bestellen!

Bibelot presenteert feestelijke bierpakketten! Speciaal voor de feestdagen stellen we in samenwerking met ons café Brandstof heerlijke bierpakketten samen. Met de aanschaf van een bierpakket steun je Bibelot. Zo kunnen we straks weer stevige, ontroerende en onvergetelijke evenementen in het Energiehuis organiseren. Alle bierpakketten dienen vooraf besteld te worden via onze website en kunnen tot donderdag 17 december 18:00 uur besteld worden. Bij het afhalen op zaterdag 19 december hoef je geen bezorgkosten te betalen. De bierpakketten kunnen deze dag tussen 13:00 en 16:00 uur afgehaald worden in ons café Brandstof. Houd bij het afhalen rekening met de maatregelen, lees hier alle richtlijnen voor een coronaproof bezoek.

Wil je de pakketten liever aan huis bezorgd?
Dat kan voor een kleine vergoeding van €2,50. Om te kunnen bezorgen hebben we je adres nodig. Je kunt dit invullen in je account of aan ons doorgeven via info@bibelot.net. Vermeld in deze mail ook het e-mail adres waarmee de bestelling geplaatst is. Bezorging is enkel mogelijk in Dordrecht, Zwijndrecht, Papendrecht, Sliedrecht, Alblasserdam, en Hendrik-Ido Ambacht. Levering vindt plaats binnen vijf dagen na de bestelling.

Je kunt kiezen uit twee bierpakketten:
Speciaalbierpakket:
– Selectie van 4 speciaalbieren uit het Brandstof assortiment;
– 1x zakje Hoeksche chips uit ’s Gravendeel;
– 1x Bibelot tegoedkaart t.w.v: €10,-, te besteden aan de bars in Brandstof en Bibelot;
– Prijs: €25,- exclusief €2,50 bezorgkosten

0.0 bierpakket:
– Selectie van 4 alcoholvrije bieren uit het Brandstof assortiment;
– 1x zakje Hoeksche chips uit ’s Gravendeel;
– 1x Bibelot tegoedkaart t.w.v: €10,-, te besteden aan de bars in Brandstof en Bibelot;
– Prijs: €25,- exclusief €2,50 bezorgkosten

De samenstelling kan per pakket verschillen, dit is afhankelijk van onze voorraad. In het Speciaalbierpakket zitten altijd enkel speciaalbieren en in het 0.0 bierpakket zitten altijd enkel alcoholvrije biertjes.

26 november 2020

Livestream: Analog Kitchen

Bird's-eye view livestream op het dak van DOOR

Dj en producer Lucien Foort brengt een dj-set op grote hoogte! Deze bijzondere livestream wordt namelijk opgenomen op het dak van DOOR, zo heb je als kijker een echte birds-eye view. De gratis livestream is op vrijdag 27 november vanaf 21:00 uur te volgen via YouTube en Facebook.

Met Analog Kitchen gaat Lucien Foort back to basics. Zijn live setup bestaat uit drumcomputers, sequencers en samplers. De basis wordt gevormd door een MPC, Moog Minitaur bass line droid, een Electron Ocatrack en diverse gitaarpedalen voor dat ene effect. Analog Kitchen gooit Robert Hood, Octave One, Kink, Depeche Mode en The Normal samen in een hete pan en maakt er een smaakvol gerecht van. Het tweaken van de knoppen en het spelen met frequenties zorgt voor een spanningsopbouw. Door de zorgvuldige selectie van drums en sequenties en het toevoegen van geluidseffecten creërt Analog Kitchen een muzikaal pallet dat iedereen smaakt. Ga zitten en proef Analog’s Kitchen musical soul food. Bon appetit!

🎥: Als het publiek niet naar ons kan komen, brengen we de live-ervaring naar jouw woonkamer! Via livestreams* met optredens van veelbelovend talent, oorverdovend hard of juist puur en kwetsbaar. In onze sfeervolle zaal, soms toegankelijk voor publiek en soms op een bijzondere locatie. Abonneer je op ons Youtube kanaal en meld je aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven. Bekijk het volledige livestream programma hier. *Het optreden van Analog Kitchen is opgenomen op woensdag 25 november.

26 november 2020

Livestream: Willie Wartaal

Bird's-eye view livestream op het dak van het Energiehuis

Wegens gezondheidsklachten wordt deze livestream verplaatst naar een nader te bepalen datum. De nieuwe datum wordt binnenkort bekend gemaakt.

Veelzijdige woordkunstenaar Willie Wartaal brengt een dj-set op grote hoogte! Deze bijzondere livestream wordt namelijk opgenomen op het dak van het Energiehuis, zo heb je als kijker een echte birds-eye view. De gratis livestream is op vrijdag 27 november vanaf 21:00 uur te volgen via YouTube en Facebook. In samenwerking met Ubeat Academy.

Willie Wartaal (WiWa) brak in 2005 door met supergroep De Jeugd van Tegenwoordig. Hitsingle ‘Watskeburt?!’ was nummer één in alle hitlijsten en vormde het startsein voor een dikke carrière. Succesvolle albums als ‘Parels voor de Zwijnen’, ‘Ja, natúúrlijk!’ en ‘Manon’ verkochten meer dan 350 duizend exemplaren en brachten De Jeugd naar ieder denkbaar festival. Maar, WiWa is meer dan een podiumbeest. Je kent hem ook als acteur (film Blackout), presentator (Villa en de jaarlijkse Lowlands registratie) en als deelnemer van RTL-programma Expeditie Robinson. Ook is WiWa naast hiphop entrepreneur volledig in zijn element als house/eclectische dj. Dit jaar is het tijd voor wat nieuws: solo EP ‘Enkel Bangers’ zag het licht. Zeker geen kopie van WiWa’s werk met De Jeugd, maar sterke tracks vol hiphop, dembow, afro, salsa en house. Geïnspireerd door New Kids On The block, uiteraard met een WiWa smoel en een diepere betekenis. Eerste single ‘Daia’ is een regelrechte floorfiller, geproduceerd door Badd Dimes en met een featuring van Vjèze Fur. Van diverse poppodia tot urban clubs, studentenfeesten en open minded festivals als Lowlands en Milkshake, WiWa is daar!

🎥: Als het publiek niet naar ons kan komen, brengen we de live-ervaring naar jouw woonkamer! Via livestreams met optredens van veelbelovend talent, oorverdovend hard of juist puur en kwetsbaar. In onze sfeervolle zaal, soms toegankelijk voor publiek en soms op een bijzondere locatie. Abonneer je op ons Youtube kanaal en meld je aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven. Bekijk het volledige livestream programma hier. *Het concert van Willie Wartaal is opgenomen op woensdag 25 november.

10 november 2020

Alternative Anthems

Diep in de nacht knallen op jouw favoriete anthems

Dit evenement is verplaatst naar zaterdag 2 oktober 2021.
Door weer en wind naar je favoriete kroeg om tot diep in de nacht te knallen op jouw favoriete anthems. Ja, deze nummers zijn de status ‘hit’ ontstegen en voor eeuwig verankert in jouw alto hart. De grootste klappers van namen als Foo Fighters, Blur, Soundgarden, Pearl Jam, System of a Down, Placebo, Queens of the Stone Age, Rammstein, The Prodigy en Red Hot Chilli Pepers laten het zweet van het plafond druipen. Alle hoogtepunten uit de alternatieve rockgeschiedenis op één avond. Van het memorabele moment dat Eddie Vedder in het Pinkpop publiek dook tot het concert waar Dave Grohl zijn been brak en alsnog de show afmaakte. Stevige grunge, gruizige gitaren en eeuwige meezingers. Deze nacht schreeuw jij de longen uit je lijf op de beste alternative anthems!

Leuk om te weten: Ga je naar Bleach (IT) – A Tribute To Nirvana? Dan mag je gratis in de zaal blijven voor Alternative Anthems!

14 september 2020

DANS!

Dansfeest met vooraanstaande house en dance dj's

Dit evenement is verplaatst naar zaterdag 11 september 2021. Reeds gekochte tickets blijven geldig voor de nieuwe datum.

De Tonnies presenteren hét onmiskenbare feel good feest: DANS! Deze vriendenclub van ondernemers ken je wellicht van diverse feesten, waaronder de Haringparty. De Main Stage verandert in een  eigenstijdse danskathedraal. Een trip down memory lane vol dance en house uit de jaren ’80, ’90 en een beetje van nu. De spectaculaire lichtshow met visuals, lasers en verrassende acts maken het geheel af. Dans tot diep in de nacht op muziek van gerenommeerde dj’s. Gegarandeerd een hemels feest!

TIP: Als VIP naar het feest? VIP arrangementen zijn uitsluitend verkrijgbaar via de Facebookpagina van De Tonnies.

Line-up: to be announced

20 augustus 2020

Silent Rollerskate Disco

Een avond lang rondjes rollen op het Energieplein

Samen zorgen we voor een veilige en unieke ervaring. Lees daarom hier alle richtlijnen voor een coronaproof bezoek aan Bibelot.

Silent Rollerskate Disco is het meest stille en bewegelijke feestje van Bibelot! Het Energieplein verandert in een ultieme outdoor disco, inclusief indrukwekkend decor. Pak een koptelefoon, bind je rolschaatsen vast en skate rond de dj booth. Je luistert de hele avond naar jouw favoriete dj’s door één van de verschillende kanalen te kiezen. Alles wordt gedraaid: van Bruno Mars tot Earth Wind & Fire, van Pearl Jam tot Foo Fighters en van Spice Girls tot Britney Spears. Trek je mooiste glitterpak van zolder en duik in de rollende massa. Wil je wel disco’en, maar liever niet skaten? Er zijn speciale danscirkels aanwezig zodat je ook daar je moves kunt laten zien. Dit is het koptelefoonfestijn van het jaar!

🎵 Line-up 🎵
The Basic Boys – van hiphop en reggaeton tot hits van nu
Me With My Friend – Vera Baldé en Ndedi van de Veen draaien guilty pleasures
Nåchtwacht – de beste techno live vanuit de Main Stage

✰ TICKETS ✰
Voorverkoop: €10,00 – inclusief rolschaatsen* en koptelefoon
› Vanwege de Coronamaatregelen is er geen valbescherming beschikbaar. Neem dus je eigen valbescherming mee!
*Skaten is niet verplicht. Je kunt ook dansen in één van de aanwezige danscirkels.

In samenwerking met Skate Fever