bestuurssamenstelling op 31-12-2017

Marc Merxvoorzitter studeerde HEAO Bedrijfsrecht en Personeelsmanagement en daarna rechten aan de Erasmus Universiteit. Zijn wijze van leidinggeven is gericht op samenwerking en resultaat. Marc heeft een ruime beleidsmatige, bestuurlijke en politieke ervaring. Hij was 12 jaar raadslid in de gemeente Dordrecht en is in die periode onder meer commissievoorzitter en vice fractievoorzitter geweest. Nu adviseert hij de voorzitters van commissievergaderingen, is lid van de bestuurscommissie Dordrecht van de VVD afdeling Merwedrecht. Hij is tot 2016 een aantal jaren lid geweest van de klachtencommissie seksueel misbruik RKK. Ook was hij een aantal jaren bestuurslid van de Hollandse Biesbosch. Marc is werkzaam als hoofd van de afdeling Handhaving van de Kansspelautoriteit.

Mariëlle Feenstrasecretaris is een sociaal betrokken beleidsadviseur met internationale projectmanagement ervaring binnen een gemeentelijke organisatie als ook in het bedrijfsleven. Als fondsenwerver voor de Gemeente ‘s-Hertogenbosch verbindt zij innovatieve projecten aan externe financieringsbronnen. Mariëlle heeft 15 jaar ervaring in bestuursfuncties, waaronder fondsenwerver voor een ontwikkelingsorganisatie, penningmeester voor een internationaal vrouwencentrum en penningmeester voor de Wereldwinkel in Dordrecht.

Bouke Borgerpenningmeester studeerde bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit en werkte aansluitend drie jaar in Costa Rica. Terug in Nederland heeft hij bij verschillende bedrijven financieel eindverantwoordelijke rollen vervuld, vooral bij het groot mkb, en is de laatste jaren financieel interim manager. Daarnaast is hij actief als penningmeester bij de Nederlandse Kitesurf Vereniging.

Ilja Tillema studeerde Theatervormgeving aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht, waarna zij enkele jaren in de culturele sector werkte als zelfstandig ondernemer. Daarnaast studeerde Ilja Nederlands recht (variant Privaatrecht) en was zij werkzaam als gerechtssecretaris bij de Rechtbank Rotterdam. Momenteel werkt zij aan de Erasmus Universiteit aan haar proefschrift ‘Third Party Funding of Mass Litigation’.

Jasper Bernard uit Rotterdam is zelfstandig ondernemer. Zijn specialisaties zijn (klant)gerichtheid, sociale innovatie, samenwerken en participatie. Jasper heeft een achtergrond in diverse marketing en sales rollen. Daarnaast vervult hij meerdere adviesrollen van verschillende (stichtings)besturen, o.a. op het gebied van onderwijs en arbeidsmarkt vraagstukken.

Lars Brouwer studeerde muziektechnologie (compositie en muziekproductie) aan de HKU Utrecht en specialiseerde zich middels een Master of Music in multidisciplinaire ontwerpprocessen. Na vijf jaar als zelfstandig projectleider gewerkt te hebben, vervult hij sinds 2014 de rol van directiesecretaris bij Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond te Amsterdam. Daar is hij verantwoordelijk voor de dagelijkse en zakelijke leiding van het huis. Tevens is hij initiator van het nieuwe muziekprogramma van dBG, waar het vonken, schuren én de samenwerking tussen de Nederlandse en Vlaamse sector centraal staat.