vrijdag 24 mei 2024

Zimmerman (BE)

Voor liefhebbers van Warhaus, Balthazar en The Strokes
Net bevestigd

Zimmerman is het zielskind van Simon Casier. Van oorsprong bassist bij bands als Douglas Firs en vooral Balthazar. In 2016 maakte hij zijn eerste soloplaat ‘The Afterglow’ en inmiddels is hij alweer toe aan zijn derde langspeler ‘Love Songs’. De meest romantische plaat van de eenentwintigste eeuw maken. Dat was, in een notendop, het plan dat Simon Casier met Love Songs voor ogen had.

Het resultaat is een bijzondere plaat met tien compacte, toegankelijke nummers die, door de fraaie strijkers-arrangementen meer dan eens aan de klassieke popsongs van Burt Bacharach doen denken. Tijdloos, maar toch modern. Lichtvoetig, maar nooit vrijblijvend. En altijd onverbloemd. Dat laatste is een uitloper van Wish You Were Here, het bloedstollende eerbetoon aan zijn overleden broer dat vorig jaar met lof werd overladen. Beide platen kwamen gelijktijdig tot stand, ook al kunnen ze qua vorm en en inhoud nauwelijks verder van elkaar liggen. Op Wish You Were Here – één lange compositie van drie kwartier – was geen plaats voor beeldspraak of metaforen: het thema vroeg concrete taal. De dingen moesten bij de naam worden genoemd. Dat luchtte op, en daardoor durft Simon Casier het aan om zich ook op Love Songs van zijn meest kwetsbare kant te laten zien. “Vroeger interesseerden songteksten me niet zo. Nu weet ik dat een goeie lyric een nummer honderd keer beter kan maken.” En kijk: hij heeft op deze derde plaat romantiek tot kunstvorm verheven. Leve de liefde? Leve de liefde!

Support: Cloudy-Oh
loudy-Oh is de nieuwe band van Floris De Decker (Team William, The Van Jets, Intergalactic Lovers). De band maakt escapistische space-pop geïnspireerd door bands als Mac De Marco, Connan Mockasin, Prince en Cyndi Lauper. Verwacht je aan psychedelische dreampop-gitaren, absurde lyrics, dansbare drumgrooves, funky baslijnen en uitbundige live-sets. De singles van de band zitten in high rotation op Willy Radio en zijn regelmatig te horen in Vuurland en #IkluisterBelgisch op StuBru. De band
speelde onlangs in de finale van HUMO’s rock rally. Debuut album “Exactly Where I Wanna Be” kreeg in alle grote media lovende recensies.

Tickets
Voorverkoop
€ 19,00
Rolstoelticket
€ 19,00
Inclusief servicekosten

Locatie
Power Stage
Deur open
20:00
Aanvang
20:30