vrijdag 10 maart 2023

The One (albumrelease)

Prog Band in de Power Stage

The One is een bandproject van de Nederlandse muzikant/producer Timothy van der Holst. Opgegroeid in de jaren 80, luisterend naar de platen van Yes, King Crimson & Genesis, werd hij aangestoken door de magie van deze progbands. Hij beschreef zijn muziek als atmosferische prog in de geest van de grote bands van de jaren 70 met een goede melodische en ritmische gevoeligheid. Na meer dan 20 albums gemaakt te hebben in de jazz en soul met bands als The Jazzinvaders, The Soul Snatchers en Laura Vane, is ‘Sunrise‘ zijn eerste release in dit genre.

Samen met de Britse muzikant/tekstschrijver Frank ‘Fish’ Ayers begon hij in zijn studio nieuwe muziek te schrijven voor zijn eerste album. De meeste instrumenten zelf bespelend, maar met veel hulp van de Nederlandse gitarist Edwin in ’t Veld en de Britse zanger Max Gilkes ontwikkelde hij zijn geluid in zijn studio. Voor een deel van de muziek vroeg hij de hulp van de Amerikaanse gitarist Fernando Perdomo, de Nederlandse gitarist Luca Giordano en zanger Maarten Teekens.

Frank ‘Fish’ Ayres schreef de teksten letterlijk op een wervelende manier. Timothy zou hem de muziek sturen en in een oogwenk waren de woorden voor elk nummer gemaakt. Bovendien werd elke songtekst vroeg in de ochtend geschreven, vandaar – Sunrise.

Het resultaat is het album “Sunrise”. Dit album is een sonisch verhaal over een wetenschapper die met zijn vuist durft te zwaaien bij zijn ervaring van de werkelijkheid. Nadat hij in het complexe web van snaartheorieën is gedoken en bijna is verdronken in de verleidelijke oceaan van de kwantumfysica, wordt zijn gezond verstand vastgehouden wanneer hij zich realiseert dat verliefd worden sneller is dan de snelheid van het licht. Als een acteur die zijn tekst vergeet bevriest de droomachtige realiteit, waarna hij in de ogen van Amon-Ra kijkt. Geloof of feiten? De antwoorden komen op met de zon en zijn dag is herboren.

+ Support

The Humbled: indie-rock uit Dordrecht

Meng een toetsenist, een gewoon Indisch meisje en een roodharige drummer met zijn rockende
vader; en je krijgt The Humbled! Een veelzijdig viertal verbonden als familie, maar vooral verbonden
door hun liefde voor muziek. Laat je betoveren door hun piano- en zanglijnen en door hun groovende
drum- en gitaarpartijen. Een indie-sprookje met een vleugje rock. Soms intiem en klein, dan weer
groots en meeslepend, maar altijd hún verhaal. Bescheiden en zelfbewust. Herkenbaar en
experimenteel. Komt het zien! Ze spelen nog lang en gelukkig.

Tickets

Locatie
Power Stage
Deur open
20:30
Aanvang
21:00