Gratis

vrijdag 2 juni 2023

STUDIO BRANDSTOF: HANNAH SOPACUWA

Bevlogen singer- songwriter, muzikant en bovenal bassist

Hannah Sopacuwa (21) is een bevlogen singer- songwriter, muzikant en bovenal bassist. Bekend om haar catchy melodieën en verrassende autobiografische teksten, maakt ze Engelstalige lyrische popmuziek met een vleugje funk, soul en R&B. Met haar stevige houding en felgekleurde basgitaren, is ze een muzikant die blij op het podium te vinden is.

Hannah Sopacuwa is de zingende bassist die op het podium zichtbaar in haar kracht staat. Ze groeide op in Apeldoorn, als eerste dochter van twee alumni van het conservatorium. “Er was altijd muziek om mij heen, dan wel live gespeeld, dan wel door de muziekboxen geblazen”. Ze volgde enkele jaren klassiek pianoles, en de gitaar en het drumstel bleven ook zeker niet onbespeeld. Pas op 19-jarige leeftijd besloot ze de basgitaar op te pakken en dit instrument voelde als thuiskomen: hierop wilde ze écht doorgroeien. Als kind groeide ze op met o.a. muziek van Stevie Wonder, The Jackson Five en Earth, Wind & Fire. Deze muzikanten worden gezien als ware inspiratiebronnen.

“Ik neem het maken van muziek altijd serieus, zonder het serieus te nemen”. Op het eerste gezicht kan dit wat vreemd klinken, maar zo hoopt ze altijd het plezier dat het maken van muziek haar oplevert, uit te stralen en te delen met haar omgeving. Hierbij ligt Hannah’s focus dan ook op de energie die muziek maken creëert.

Gratis

Locatie
Brandstof
Aanvang
20:30