Gratis

zaterdag 13 mei 2023

Studio Brandstof: Samira’s Blues

Magnetische Noord-Afrikaanse liederen in het Arabisch, Tamazight en Frans 💛

Vanaf mei 2023 is er iedere week gratis programma in Brandstof onder de naam Studio Brandstof! Elke week een verfrissende nieuwe act waar je onder het genot van een heerlijk drankje van kunt genieten. Met deze editie: Samira’s Blues

Samira’s Blues brengt zinderende originals en spirituals met Arabische, Amazigh en Afrikaanse roots.

Samira’s Blues verovert sinds de EP release in Paradiso eind 2018 met haar ‘spirituele woestijnblues’ het publiek van Amsterdam tot in de Sahel.

De band toerde door Nederland met de betoverende EP – Ya Baba -, was in de eerste maanden van hun bestaan al support act voor Tuareg-rockers Tamikrest en Imarhan en stond in 2019 met succes op het befaamde Taragalte festival in de Marokkaanse sahara.

De muzieklijnen van Samira’s Blues volgen de Marokkaanse roots van leadzangeres en songwriter Samira Dainan en nemen je mee door de Marokkaanse Sahara naar de Malinese oever aan de andere kant. Wel vijftig dagen lopen, staat er op het bord in M’Hamid el Ghizlane, het laatste dorp voor de woestijn begint. De band legt dezelfde afstand af in een paar minuten: van ingetogen dromerige stukken naar regelrechte woestijngitaar, waar ze tot in Niger al furore mee hebben gemaakt – met dank aan Facebook. En ze hebben ook nog een Marokkaanse klassieker in het repertoire, tot groot genoegen van het publiek.

Concertzender / Acoustic Roots noemt Samira’s Blues “een oase in de woestijn”. En Mali reporter Bram Posthumus was zo onder de indruk dat hij in het eerste jaar een reportage over ze maakte voor het Amerikaanse Music Time in Africa.

Gratis

Locatie
Brandstof
Deur open
19:00
Aanvang
20:00