Gratis

vrijdag 14 juli 2023

Studio Brandstof: IMBOS

Nederlandstalige indie pop

IMBOS is het solo-project van de uit Limburg afkomstige muzikant Jelle Imbos, onder andere
bekend van de Amsterdamse underground act Pin Up Club (Bordello A Parigi, DGTL Records,
BAR records e.a.).

IMBOS windt er geen doekjes om. Niet alleen met zijn muziek, ook met zijn teksten probeert hij zich zo diep mogelijk in het hoofd van zijn luisteraars te nestelen. Of het nou gaat om persoonlijk leed, maatschappelijke kwesties of tijdloze dromen, voor IMBOS is stil zijn geen optie meer. Ondersteund door soepele beats en vuige synths, die afkomstig lijken uit de tijd dat hij zelf nog een gladde bovenlip had, komt zijn boodschap direct binnen. De sound is niet alleen duidelijk geïnspireerd op de Nederpop uit de jaren ’80, het heeft ook raakvlakken met artiesten van nu zoals Stippenlift en Elias Mazian.

Eind februari 2021 verscheen de maatschappijkritische debuut EP De Populist. Gevolgd door
een, volgens 3voor12 Den Haag, ‘ijzersterke allereerste show’ in Paard Den Haag. Waarover zij schreven ‘hierin combineerde hij zijn lekkere new wave beat vakkundig met een knappe performance en indrukwekkende maatschappijkritische teksten.’

In februari 2023 is de tweede EP van IMBOS De Onheilsprofeet in een volle kleine zaal van Paard aan het publiek gepresenteerd. ‘Geflankeerd door drie zangeressen en een multi-instrumentale chef-kok palmde IMBOS de kleine zaal in met een magische show’, aldus Paard. 3voor12 schreef over de EP release het volgende: ‘Live krijgt de muziek van IMBOS door het met veel energie en een knipoog te brengen een extra dimensie’. IMBOS is klaar om een mooie zomer tegemoet te gaan.

⌚ Kom vanaf 16:00 gezellig langs in Brandstof voor een hapje en een drankje. Vanaf 20:30 geniet je van de live act!

Gratis

Locatie
Brandstof
Deur open
16:00
Aanvang
20:30