Gratis

vrijdag 1 september 2023

Studio Brandstof: Allan Raffaele (FI)

Net bevestigd

De Finse tenor Allan Raffaele (1996) is geboren in Tampere, Finland. Muziek maakt al sinds zijn jeugd deel uit van zijn leven.
Zijn muziekstudie klassiek gitaar aan het conservatorium van Tampere begon op zesjarige leeftijd onder leiding van Pauli Talvitie. Vervolgens begon Allan zijn klassieke zangstudie aan het conservatorium van Tampere bij Tarja Mäki-Latvala. Hij vervolgde zijn studie met twee bachelor opleidingen met uitstroomprofiel klassiek gitaar en klassieke zang, studeerde af als muziekpedagoog en heeft vervolgens klassieke zang aan de Sybelius Academy in Helsinki gestudeerd.
Via het Erasmus-programma werd hij geselecteerd om zijn laatste jaar van de Master aan het conservatorium van Santa Cecilia in Rome te volgen in de klas van tenor Claudio Di Segni.

Allan heeft onder andere gezongen in het koor van de Nationale Opera in Helsinki en verschillende edities van het Savonlinna Opera Festival. Verder was Allan te horen tijdens verschillende uitvoeringen van de Sybelius Academy, als solist met het orkest van Joensuu en tijdens zijn dienstplicht op tal van staatsbezoeken in het presidentieel paleis.

Gratis

Locatie
Brandstof
Deur open
16:00
Aanvang
20:30