Verplaatst

zaterdag 2 mei 2020

Simple Minds Tribute & More

Black-Out Festival: Alternatief new wave en synthpop festival

Let op: dit evenement is verplaatst naar vrijdag 27 november. Reeds gekochte tickets blijven geldig voor de nieuwe datum.

Black-Out Festival presenteert zijn negende editie! Verwacht een flinke dosis new wave, electro, ebm, rock en synthpop. Deze editie staat de muziek van Simple Minds centraal. Een verrassend duistere avond, aangevuld door veelbelovend new wave talent.

Simple Minds By 1984
Het Schotse Simple Minds viert dit jaar zijn jubileum met een internationale mega tour. Dordrecht staat helaas niet op de touragenda, maar daar heeft Black-Out Festival een oplossing voor. Veertig jaar na de release van het album ‘Life In A Day’ brengt 1984 een ultieme ode aan de revolutionaire new wave band.  De vijf bandleden kruipen al een decennium lang in de huid van hun idolen: Simple Minds. Deze nummer één Simple Minds tribute weet de band zowel qua sound als energieniveau te benaderen. Het inlevingsvermogen van de zanger zorgt ervoor dat klassiekers als ‘Don’t You (Forget About Me)’, ‘Alive And  Kicking’, ‘Belfast Child’ en ‘Promised You A Miracle’ klinken alsof je de plaat zelf hoort. Het repertoire wordt aangevuld door andere wereldhits en new wave pareltjes uit het rijke Simple Minds oeuvre.

Leuk om te weten: Hebben de bandleden van Simple Minds een zwakke plek voor David Bowie? De term ‘simple mind’ zou uit een nummer van The Thin White Duke zijn getrokken, namelijk ‘The Jean Genie’ van het album ‘Aladin Sane’ (1973). Het gaat om deze songtekst: ‘He’s so simple minded he can’t drive his module / He bites on the neon and sleeps in the capsule / Loves to be loved, loves to be loved.’

Stahlr
Het nieuwe, Utrechtse project Stahlr is kil en zijdezacht tegelijk. Luister de nummers ‘Into The Black’ en ‘Two Sides’ en het zal je niet verbazen waar Anne Broekman (MTT en Krampfhaft) haar inspiratie vandaan haalt. De nummers zitten vol verwijzingen naar brutalisme, horror films en actrices uit de tijd van stomme films.

Stakbabber
Stakbabber wist vier jaar geleden Nederland te verbazen met het ijzersterke new wave album ‘Polarized’. Dit jaar is de band terug met een nieuw album. Heden en verleden worden muzikaal verbonden in tien songs, nouveau retro anno 2019. Meer nog dan het debuut is deze plaat dansbaar. Dat hoor je op de bijna-industrial beat van ‘Transvaluation’, de laid-back swing van ‘Humdrum’ en de mid-tempo drive van ‘She Hung Half-Mast’.

+ Gratis afterparty: 80’s Wave Night

Ⓓ: Gratis entree voor iedereen met een Dordtpas! Dit kan uitsluitend door uiterlijk één week voor het evenement te reserveren via publiciteit@bibelot.net. Klik hier voor meer informatie.

Verplaatst

Locatie
Power Stage
Deur open
20:30
Aanvang
21:00

In Brandstof

Tostideal! Midnight snacken doe je gewoon in Bibelot. Tussen 23.00 uur en 01.00 uur bestel je deze avond een heerlijke tosti (ham)kaas met een Jupiler van de tap voor maar €4,50