Rotting Out (US) + Broken Teeth (UK) – Bibelot

woensdag 20 november 2019

Rotting Out (US) + Broken Teeth (UK)

Comeback met nieuw materiaal | Northcote presents

Veel bands zien de ‘city of angels’ als thuisbasis, maar er is geen band die de donkere sfeer van Los Angeles beter weet te vertegenwoordigen dan Rotting Out. De bandleden vertalen hun eigen ervaringen op de beroemde en beruchte straten naar rauwe hardcorepunk. Debuutalbum ‘Street Prowl’ en tweede album ‘The Wrong Way’ leverde tours op met Stick To Your Guns, The Ghost Inside, The Story So Far, Expire en Stray From The Path. In maart 2015 kondigde zanger Walter Delgado onverwachts het einde van de band aan. Toen Delgado in 2016 ook nog in de gevangenis belandde, leek het definitief gedaan te zijn met Rotting Out. Een jaar na zijn vrijlating maakte de band begin 2018 echter een reunie bekend, inclusief optredens op Sound And Fury Festival en This Is Hardcore Fest. Inmiddels is Rotting Out terug met de meest vurige single tot nu toe: ‘Reaper’.

+ support:
Broken Teeth (UK)
Sinds 2016 gaat het hard met deze Britten uit Manchester. Debuutplaat ‘At Peace Amongst Chaos’ kwam via Nuclear Blast uit en zorgde direct voor een stevige doorbraak. Broken Teeth is net als Terror niet vies van New York hardcore met midtempo breakdowns. Gooi daarbij nog wat oldschool, crossover thrashversnellinkjes en je hebt een hybride met flinke potentie. Inmiddels heeft de band de nodige vlieguren gemaakt, onder andere op Groezrock, Ieperfest en tijdens optredens met H2O, Madball, Hatebreed en Terror. Leuk weetje: in 2013 deelde Broken Teeth eerder het Bibelot-podium met Rotting Out tijdens een uitverkocht concert.

Serve
Uit de donkere krochten van Utrecht is een nieuwe hardcorepunk band gekropen. Serve maakt een mix van metalcore, deathcore en hardcore. De band bracht deze zomer het eerste album ‘Life Is Not Lived, It Is Suffered Through’ uit. Een intens debuut met teksten over de duistere randen van het universum.

Sinds 2012 presenteert Northcote een jaarlijks festival en clubshows. Hier zie je de beste hardcore(punk) bands van dit moment!

 

Tickets
Voorverkoop
€ 14,50

Locatie
Power Stage
Deur open
19:30
Aanvang
20:00
'This is the soundtrack to skating and mayhem, hanging with friends and getting into trouble. Grab your deck and come along for the adventure or make sure to stay out of the way.'
Rotting Out