Verplaatst

vrijdag 20 maart 2020

Reggae Central: Tribute to Gregory Isaacs & More

+ Lucky Dube tribute | Eerbetoon aan twee reggae legendes

Let op: dit evenement is verplaatst naar vrijdag 18 september. Reeds gekochte tickets blijven geldig voor de nieuwe datum.

Reggae Central haalt de beste, veelbelovende reggae artiesten naar Dordrecht! Iedere editie bestaat het programma uit gevestigde namen of opkomend talent. Met deze editie: Tribute To Gregory Isaacs en Lucky Dube Tribute Band.

Tribute To Gregory Isaacs
Jamaicaanse reggaelegende Gregory Isaacs brak in de jaren 80 wereldwijd door met het album ‘Night Nurse’, dat hij opnam in de studio van Bob Marley. In totaal bracht hij ruim vijfhonderd (!) albums uit. Zijn strakke optredens in contrast met zijn laidback stijl vormden een inspiratiebron voor grootheden als The Rolling Stones, Maxi Priest en UB40. In 2010 overleed Gregory Isaacs op 59-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. Dat zijn muziek nog altijd voortleeft, wordt vanavond bewezen in een ode aan ‘The Cool Ruler Of Reggae’.

LDE Tribute Band
In 1985 schrijft Lucky Dube geschiedenis wanneer hij de eerste reggaeplaat in Zuid-Afrika ooit opneemt. Op ‘Rastas Never Die’ levert de zanger grote kritiek op het machtsmisbruik van de Afrikaanse overheid en de apartheid. De overheid verbiedt de verkoop van het album, maar kan het wereldwijde succes van ‘Rastas Never Die’ niet voorkomen. Tot zijn voortijdige dood in 2007 tourt Lucky Dube internationaal en deelt hij het podium met artiesten Sinéad O’Connor, Peter Gabriel en Sting. In 2013 brengt de gezamenlijke liefde voor Lucky Dube de leden van LDE Tribute Band bij elkaar. De manager van Lucky Dube’s originele band is onder de indruk en nodigt de band zelfs uit op een Europese tour. LDE Tribute Band is als een familie en die verbondenheid is duidelijk voelbaar op het podium.

Ⓓ: Gratis entree voor iedereen met een Dordtpas! Dit kan uitsluitend door uiterlijk één week voor het evenement te reserveren via publiciteit@bibelot.net. Klik hier voor meer informatie.

Verplaatst

Locatie
Power Stage
Deur open
20:30
Aanvang
21:00

In Brandstof

Tostideal! Midnight snacken doe je voortaan gewoon in Bibelot. Tussen 23.00 uur en 01.00 uur bestel je deze avond een heerlijke tosti (ham)kaas met een Jupiler van de tap voor maar €4,50.