Paul de Munnik – Bibelot
Verplaatst

vrijdag 7 mei 2021

Paul de Munnik

Nederlandstalig chansonnier en gepassioneerd theaterlied vertolker
Verplaatst naar 17 september 2021

Dit concert is verplaatst naar vrijdag 17 september 2021. Alle ticketkopers hebben via e-mail informatie ontvangen. Reeds gekochte tickets blijven geldig voor de nieuwe datum.

Twintig jaar lang maakte Paul de Munnik furore als helft van het succesvolle cabaret- en muziekduo Acda & De Munnik. De heren groeiden uit tot één van de meest succesvolle Nederlandse bands. Hun eerste CD ‘Acda En De Munnik’ stond ruim 100 weken in de album top 100 en de hits ‘Kapitein Deel II’, ‘Het Regent Zonnestralen’, ‘Niet Of Nooit Geweest’ en ‘Ren Lenny Ren’ kregen enorm veel airplay. Na bijna 20 jaar besluit het duo in 2015 definitief uit elkaar te gaan. Paul de Munnik begint met het maken van eigen muziek, variërend van uitgesproken pop, rock, New Orleans-achtige groove, soul en blues naar chanson en het theaterlied. Na debuutalbum ‘Nieuw’ en opvolger ‘Goed Jaar’ werkt de muzikant momenteel aan een derde album, dat in 2021 uitkomt. De eerste single is er al: ‘Vat Van Jou’. Het nummer is een vertaling van Joni Mitchell’s ‘A Case of You’. Vertalen is iets dat Paul graag doet, zo bewerkte hij eerder ‘Hier Encore’ (Gister Nog) van Charles Aznavour en ‘A Very Good Year’ (Goed Jaar) van Frank Sinatra. Op een aantal zeer bijzondere locaties in Nederland geeft Paul de Munnik een voorproefje van zijn nieuwe album. Naast eigen werk brengt hij een ode aan nummers waar hij veel aan te danken heeft. De Trinitatiskapel vormt het prachtige decor voor zijn bijzondere muziek.

Dit concert vindt plaats in de Trinitatiskapel. Adres: Vriesestraat 22, 3311 KD te Dordrecht. Klik hier om de locatie te bekijken.

Verplaatst

Locatie
Trinitatiskapel
Deur open
20:00
Aanvang
20:30
'Ik probeer voor elke nieuwe cyclus liedjes ook altijd een nummer te vertalen waar je eigenlijk beter maar van af kunt blijven. Eén keer in de zoveel tijd moet de fakkel van het betere lied brandend gehouden worden.'
Paul de Munnik

Steun ons met een donatie

Met jouw hulp blijven we programmeren. Klik op de knop voor meer informatie.