vrijdag 3 februari 2023

Opwaarts: Wanderwelle

Ligconcert met adembenemende visuals

Er is licht aan het einde van de tunnel. Diepe dalen zijn onderdeel van ons menselijke bestaan, uiteindelijk gaat het leven met ups en downs altijd Opwaarts. Tijdens optredens van diverse artiesten kijken we letterlijk opwaarts: liggend op een bedje zie je projecties op het plafond en de muren van een mooie, bijzondere locatie. Laat je tijdens deze editie verwonderen door het muziekspel van Wanderwelle. met visuals door visual artist Stijn Goossens.

Wanderwelle
Onder de naam Wanderwelle maken wij, Alexander Bartels (1993) en Phil van Dulm (1993), elektro-akoestische muziek. Ons geluid valt op het snijpunt van experimentele muziek en ambient waarbij invloeden vanuit de muziektheorie, kunst, literatuur en film centraal staan.
We treden geregeld op in binnen- en buitenland op festivals, musea en galeries met een groot arsenaal aan elektronische instrumenten zoals synthesizers, keyboards, gitaar en zelfgemaakte instrumenten van glasplaten en contactmicrofoons. Al onze albums zijn tot dusver op vinyl uitgebracht door diverse buitenlandse labels en wereldwijd verkrijgbaar. Onlangs kwam ons laatste album uit op het prestigieuze, Amerikaanse Important Records, een label dat bekend staat om hun uitgaven en/of re-issues van muziekpioniers zoals Pauline Oliveros, Eliane Radigue en Alvin Lucier. Daarnaast geeft het label dus ook materiaal uit van eigentijdse musici als Kali Malone, Alessandro Cortini en Caterina Barbieri. ‘Black Clouds Above The Bows’ is het eerste deel in een trilogie die gebaseerd is op de klimaatcrisis. Voor dit album hebben we o.a. antieke cavalerie trompetten, die vroeger ter waarschuwing over het slagveld schalden, opgenomen en zo hun oude functie teruggegeven. Nu waarschuwen ze niet voor de vijand, maar voor de klimaatcrisis.

Dit evenement vindt plaats in de Wilheminakerk, te Blekersdijk 41 in Dordrecht. Klik hier voor de route via Google Maps.

Tickets ‘ligplaatsen’ zijn inclusief bedjes, exclusief kussentje en dekentje. Dit laatste mag worden meegebracht.

Tickets

Locatie
Wilhelminakerk
Deur open
20:30
Aanvang
21:00